vineri, 12 martie 2010

Se da verde la turnatorii voluntati. Reclama-ti vecinul daca plateste cu banii cash sau isi trage draperiile in casa. O fi terorist.

Revin cu subiectul, nu de alta insa nu ma lasa. Cum as putea sa fac abstractie de astfel de stiri ? Tocmai raspundeam ieri unui prieten care se simte in regula daca sunt camere peste tot si iata azi alte motive ca sa nu fii de acord cu asa ceva.
Noi chiar traim in Matrix stimati domni si stimate doamne.



Anuntul de sus este de fapt o reclama anti-terorista (deja si cuvantul ma repugna) si se difuzeaza pe un post cunoscut de radio din Anglia, insa afisul din imagine exista in realitate si este lipit peste tot prin Londra.
Anuntul spune ca daca cineva nu-si foloseste cartile de credit/debit, ci plateste cu banii jos, si acasa traieste mai retras cu draperiile trase pentru ca in zona circula foarte multe autobuze, atunci este un potential terorist iar tu ca cetatean onest trebuie sa-l raportezi la numarul dat, deoarece este suspect. Cum va spuneam ieri, nu mai exista prezumtia de vinovatie, astazi e pe invers. Dovedeste ca esti nevinovat pentru ca prezumtiv esti.
Deci daca doresti sa duci o viata cat mai privata pregateste-te ca in noua lume care ni se pregateste tu vei fi privit un potential pericol de raportat. Pai da, asa se intampla cand se renunta la libertati si drepturi, inocularea gradata a restrictiilor umane duce in timp la acceptarea lor ca fiind ceva pozitiv, sau ceva ce chiar tu iti doresti. Adica iluzia ei. Si astfel nici nu-ti dai seama cum ieri erai liber si maine te trezesti sclav. De asta multi oameni, printre care si cunoscuti de-ai mei nu vad nimic rau in ceea ce li se intampla.
Dar sa continuam pentru ca picanteria nu se opreste aici. Am urmarit comentariile la acest video pe youtube, ca sa vad ce spun oamenii despre asta. Am sa traduc cateva comentarii ca sa vedeti cat de periculoasa devine treaba:

George: “ Pai, eu imi tin draperiile trase la mine la dormitor pentru ca vizavi am alt bloc cu apartamente, platesc cu banii jos pentru ca nu-mi permit sa platesc comisionale de pe cartea mea de credit si imi petrec mult timp cu mine insumi deoarece am chiar multa treaba de facut. Mda, sunt cu siguranta un terorist, raportati-ma inainte sa explodez ceva.”

FutureLaugh: “Mai bine raporteaza-ti tu primul vecinul, inainte sa o faca el.”

Iron: “Asta suna a ceva ce ar face un terorist, considera-te raportat deja.”

Icoo44: “Wow, astia chiar nu mai ascund faptul ca traim intr-un stat politist, sa fim seriosi. Asta este dezgustator. Invata macar istoria de baza si vei invata ca toate astea s-au mai facut inainte si niciodata nu se termina cu bine.”

S81044: “Prizonierii au devenit instrumente de inrobire, intr-un numar atat de mare precum ochii din cer. Ce fel de orori ne asteptat pe cei care nu vom intra in linie ? Chiar putem fi asa de orbi ? Fericirea se gaseste oare in sclavagism ? Fericirea cui ? Oare fericirea mea si a ta este un concept atat de periculos incat noi toti trebuie sa fim inrobiti pana cand si memoria ni se sterge ?”

Flipper: “ De ce nu m-a raportat inca nimeni ? geamurile mele sunt mereu cu jaluzelele trase, vecinii mei nu sunt genul cu care as vrea sa beau un ceai, platesc cu banii jos pentru ca e cea mai buna metoda sa ma mentin in buget. Bravo pentru faptul ca penalizati astfel 90 % din studenti, 100 % din IT-isti.”

Flipper: “ ..... Mi-e rusine sa fiu englez.”

Blaat: “ce naiba, chestia asta a ajuns sa fie si in media ? Suntem in Germania nazista din 1942 ?”

Instrumentally: “Woww cat de patetic, urmatorul pas este sa te faca terorist daca te duci la pescuit sau ai panouri solare. Eu sunt un terorist pentru ca nu imi place Fructoza cu continut mare de zahar din porumb modificat genetic in sucuri, si prefer sa cumpar mancare organica.”

Eric: “ Da eu sunt baiatul acela de la capatul strazii, da sunt un terorist. M-ai prins. Ma autodenunt maine.”

Godlessmessiah: “ astia din anunt mi-au facut descrierea exacta ... ha ha. M-au prins :)”

Pleiadian: “ Este de-a dreptul dezgustator. Bine facut Anglia. Conducem pe drumul spre zilele moderne ale fascismului. Hitler ar fi fost mandru.”

Si comentariile continua in nestire. Masuri de genul acesta se infiltreaza incet in toate tarile de pe glob, in functie de acceptarea populatiei. Si cum se pare ca Anglia exceleaza in supravegheri la nivelul Europei prin acest sistem CCTV, tot acolo citim in stiri cum vor sa introduca cip-uri in cainii agresivi cica. Masura in sine nu are nici un sens discuta cei in cauza, inafara de faptul ca s-au creat foarte multe cip-uri de catre aceasta companie minunata VeriChip cu ochiul mult prea cunoscut deja de pe logo-ul sau (acelasi ochi care ne priveste sfidator de peste tot), companie care este legata de 9-11, deoarece si-a pornit ascensiunea tocmai datorita acelui eveniment. Si ca sa se vanda marfa, cainii sunt si ei buni la ceva, in intentia ca din aproape in aproape sa se ajunga la ciparea umana. Sincer asta nu cred ca o sa le mai iasa.
Ciparea umana deja este atat de controversata peste tot si depistata cu acte in regula ca fiind cancerigena, asta chiar anul trecut in state, incat nu vor fi suficienti sclavi sa accepte introducerea voita a ceva ce poate fi hack-uit, care poate sa-ti dea cancer sau care poate chiar exploda in tine prin insasi materialele folosite. Asta ca sa nu mai vorbim de aspectul religios.

Astazi nu am sa ma revolt mai mult decat de obicei, iau o pauza. Dar va las sa priviti la urmatoarele anunturi de mai jos cu traducerile de rigoare.
1
Teroristii nu vor reusi daca cineva raporteaza activitati suspecte.
Tu esti acel cineva.
Teroristii trebuie sa locuiasca undeva. Suspectezi vreun chirias sau vecin ?
                                 Care teroristi ?

2
Aceste chimicale (din cosurile de gunoi) nu se vor mai folosi pentru bombe pentru ca un vecin a raportat recipientele aruncate.
Sa nu te bizui pe altii. Daca suspectezi, raporteaza !
LOL ce fain se pot implanta astfel de chestii la un vecin mai antipatic, nu-i asa ?
Ce minunat sa incurajezi oamenii sa caute prin gunoaie. In curand vom deveni o concurenta la cautatorii nostri traditionali pe care-i auzim in fiecare zi pe langa bloc. O fi iesind cu scandal ?

3
O bomba nu va detona aici pentru ca in urma cu cateva saptamani, un cumparator a raportat pe cineva care studia camerele CCTV.
Adica ma filmeaza la orice colt, dar eu trebuie sa tin ochii in pamant, ca sa nu ma suspecteze nimeni ? Si daca vreau sa vad si eu ce ma filmeaza ? Daca ma intereseaza camera in sine ? Sau daca pur si simplu vreau sa ma uit urat la camera in semn ca imi displace ideea si sentimentul de a avea mereu un ochi pretutindeni ?

Mai traduc putin din materialele studiate, fara sa ma ambalez, dupa cum am spus.

“ In timp ce America si Anglia se scufunda tot mai adanc in state politienesti militarizate, societatea incepe sa capete in paralel un aspect al Germaniei Naziste, mai ales in contextul in care civilii sunt incurajati sa se intoarca unii impotriva altora, totul transformandu-se intr-un climat de frica si constrangeri prin faptul ca cineva mereu ii priveste.
Unul dintre conceptele gresite despre Germania nazista a fost ca statul a fost singurul vinovat, iar cetatenii de rand erau victime. Dimpotriva, documentele Gestapo arata ca 80% dintre investigatiile incepute erau datorate informatiilor provenite de la turnatori obisnuiti din randul populatiei.”

Robert Gellately de la Universitatea Florida scria: “ Politia secreta a fost relativ micuta, majoritatea acestor unitati se ocupau de procesarea informatiilor ce continuau sa intre. Si am gasit un fapt socant. Nu politia secreta facea acele supravegheri nebunesti si se ascundea dupa fiecare colt de strada. Erau nemti obisnuiti, oameni care isi reclamau vecinii.”

Si iata cum istoria tinde mereu si mereu sa se repete. Culmea e ca nici macar nu se epuizeaza o generatie si deja lucruri care au insangerat istoria natiunilor incep sa se repete in mod aproape identic dar cu o tehnologie avansata. Cum de uitam asa repede ? Ah, poate fluorul din pasta de dinti, mancarea artificiala si aerul stropit cu metale e de vina. Nasol.

P.S. Stiati ca bunicul lui Bush a fost un finantator al lui Hitler ? Nici macar nu mai este un secret.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!