marți, 8 martie 2011

"Inside Job" : Daca acest film nu te infurie, inseamna ca esti mort! - subtitrare romana

Tot ce ai putut bănui vreodată, tot ce ţi-ai imaginat mai rău despre cei care au provocat criza mondială, tot ce ţi-ai imaginat mai oribil despre administraţiile americane care s-au succedat la putere de la Reagan încoace (inclusiv Obama), tot ce ţi-ai imaginat mai respingător despre sistemul care transformă omenirea într-o populaţie de sclavi, toate acestea, dar şi multe altele sunt explicate în documentarul INSIDE JOB atât de clar, atât de metodic, atât de obiectiv, încât orice iluzie pe care ai fi putut-o avea că “lucrurile nu stau, de fapt, chiar aşa” se va spulbera pentru totdeauna.

Întrebarea este, eşti pregătit să renunţi la iluzii?

“INSIDE JOB” este un documentar din liga mare, a greilor. Este nu doar o superproducţie, este şi un superfilm. Este un film atât de mare încât, atunci când îţi aminteşti că aveai dileme dacă OSCARUL ar trebui să meargă la THE KING’S SPEECH sau la BLACK SWAN, îţi dai seama că ai fost un fraier: capodoperele erau în altă parte, şi anume printre extraordinarele filme documentare nominalizate la OSCAR. Iar dintre ele, “INSIDE JOB” este zguduitor, revoltător de sincer şi dureros de acuzator.

Pe cine acuză? Pare că acuză politica americană şi “marea finanţă”, sau cum spune unul din cei intervievaţi, “guvernele marii finanţe”. Dar, în realitate, te acuză pe tine, cel care priveşti filmul, şi te acuză că te complaci în sistem. Îţi arată că sistemul îşi urmăreşte obiectivele cu precizie, în etape de câte patru ani, oferindu-ţi alternativa alegerii dintre politicienii propuşi tot de către sistem. Îţi arată că sistemul îşi urmăreşte obiectivele, iar tu, nu! Şi te provoacă să deschizi ochii, iar această provocare o resimţi ca pe o pereche de palme, de pumni chiar. Îţi vei reveni din aceşti “pumni”, asemenea unui boxer care era gata să se prăbuşească la podea?

Nu poţi şti, dar îţi vei dori să poţi.

Acest film îţi va pune câteva întrebări tulburătoare şi îţi va oferi câteva revelaţii şocante. Una din întrebări ar putea fi aceasta: “cum se face că de la Michael Moore încoace, o generaţie de documentarişti a produs toate dovezile de care ai avea nevoie ca să tragi concluzia că este momentul să te revolţi, şi cu toate acestea, ajungi să nu faci nimic?”. Altă întrebare ar putea fi: “cum este posibil ca adevărul să fie expus în public cu atâta claritate, ba mai mult, să ia şi un premiu OSCAR, şi cu toate acestea, lucrurile să continue să rămână neschimbate?”.

Desigur, e de de datoria fiecăruia să îşi răspundă la aceste întrebări.

În schimb, revelaţia pentru români este o treabă a noastră, a tuturor. Pentru că înţelegi din acest film că ceea ce politicienii noştri numesc “reformă” nu este, de fapt, decât un plan bine pus la punct de către “marea finanţă” şi executat de politicienii “locali” pentru a ne ţine cât mai departe de linişte şi bunăstare.

Nu e ciudat faptul că trebuie să vezi un film de OSCAR ca să ai revelaţia asta?
Vedeti filmul aici:

sau aici:

Sursa: Ziare.ro

P.S. Si inca ceva de pe plaiurile mioritice si nu numai:

"Asasinul economic Jeffrey Franks a ucis si economia Argentinei

S-a tot vorbit de asasinii economici, s-au facut documentare, s-au scris carti. Noua, romanilor, ni s-a parut ca este o chestiune care-i priveste pe altii. Noua nu are de ce sa ni se intample. Pentru ca ne-am crezut europeni. Si noi, si grecii, si bulgarii. Asasinatul economic, ne-am inchipuit, e doar pentru tarile din America latina, pentru fostele state sovietice, precum Ucraina.
Am citit in carti definitia asasinului economic, dar niciodata nu ni l-am putut inchipui aievea. Si Agentia de Investigatii Media a tratat subiectul, iar la vremea respectiva ni s-a spus ca batem campii. Iata ca asasinul economic al FMI si-a aratat in fine fata, s-a devoalat. Este acelasi care a contribuit la criza majora din Argentina, din 2001. Apoi, la prabusirile economice din Ecuador, iar recent, la anihilarea economiei din Ucraina, dupa 2004, odata cu venirea "portocaliilor" la putere. De la finele lui 2008, Jeffrey Franks s-a mutat la alti "potocalii", odata cu noile alegeri, si si-a pus amprenta pe criza economica din Romania, incepand cu 2009. Situatia in care se afla tara, indatorarea fata de FMI, faptul ca Franks este adevaratul conducator al Romaniei se vede cu ochiul liber. Tara a intrat cu un picior in groapa, iar groparii sunt Franks si reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu. Care Mihai Tanasescu, cel mai probabil, asa cum anunta AIM la inceputul anului, ar putea deveni urmatorul premier al Romaniei.
Conform Jeffrey (Jeff) R. Franks, MPA ’88: "In 1997, Jeff moved to work on Latin American countries. He was desk economist for Argentina" (in 1997, Jeff s-a mutat in America Latina. El a fost desk economist pentru Argentina). Apoi a ajuns in Ecuador, dupa aceea in Paraguay, iar inainte de Romania s-a ocupat de Ucraina. In Paraguay s-a ocupat de criza serioasa care afecta tara, de datoria uriasa la FMI care a rezultat in urma acestei crize economice. La fel cum acum administreaza datoria uriasa a Romaniei.

Franks provine din gasca de la Princeton, dintr-o "fratie" de temut pe plan mondial: The Order Of St. Anthony, cu patronul Sf. Anton din Egipt, o societate secreta infratita cu celebra Skull and Bones de la Yale (unde exista si o ramura numita Sigma - The St. Anthony Hall), cu o elmblema la fel de infricosatoare (vezi foto stanga), desi in aparenta societatea respectiva s-ar ocupa cu serate literare intr-o cladire straveche, intretinuta de fratie (foto dreapta). Despre  Skull & Bones, ca si despre The Order Of St. Anthony se spune cafac parte din pepiniera Illuminati si pregatesc elitele care sa conduca lumea intr-o noua ordine mondiala social-economica. Daca despre presedintii SUA se spune ca au fost in marea majoritate membri ai Skull & Bones, despre creierele economice ale planetei se spune la fel de clar ca au apartinut Ordinului St. Anthony Of Egypt.
Si, iata, in urma cu doar cateva zile, Argentina a denuntat faptul că FMI aplică Greciei aceleaşi reţete de austeritate pe care le-a aplicat acestui stat latino-american fără a reuşi să îi împiedice acutizarea crizei, în 2001. "Reţeta FMI pentru Grecia este aceeaşi ca pentru Argentina înaintea prăbuşirii din 2001: scăderea salariilor şi creşterea impozitelor” afirmă Jorge Remes Lenicov, fost ministru argentinian al economiei în 2002, în timpul celei mai grave crize economice din istoria acestei ţări. Si, dupa cum se observa nu este numai reteta pentru Grecia, ci si pentru Romania. Un alt fost ministru al Economiei, Roberto Lavagna (2003-2005), artizanul redresării ţării sale: "FMI nu a tras nici un învăţământ din criza argentiniană, nu a învăţat nimic şi emite pentru Grecia aceleaşi recomandări ca pentru Argentina în 2002, cele pe care noi le-am respins abia in 2003, iar dupa ce nu le-am mai aplicat si am cautat solutii bune, altele decat cele impuse de FMI, a urmat redresarea”. Deci iata ca respingerea cerintelor FMI - asa cum doreste si Ungaria acum, dupa noile alegeri - nu a dus la secatuirea tarii, ci la redresarea ei economica. E adevarat, insa, Romania este deja datoare pana peste cap la FMI, cu bani ce n-au ajuns in buzunarele romanilor, ci in "bancile mama" din Occident, sau in conturile clientelei politice a actualei puteri.
Dovada ca Franks n-are, de fapt, nicio solutie economica reala pentru Romania, ci in fapt doreste adancirea crizei in favoarea FMI, este si ciorna pe care a folosit-o la inceputul lui 2010, dupa o intalnire cu Mugur Isarescu (foto stanga). Pe hartie, Franks a schitat sovaielnic o linie de redresare inca de la inceputul lui 2010. O redresare care n-a avut loc, iar acum ni se spune ca va fi in 2011, cand, probabil, nici atunci nu se va petrece. Asa ca predictiile lui Franks in materie de economie sunt ca si nule. Asa cum au fost si pentru Argentina.
Prăbuşirea economică a Argentinei a antrenat la finele anului 2001 o gravă criză socială şi proteste de stradă soldate cu 30 de morţi. A urmat o criză instituţională, între 20 decembrie 2001 şi 6 ianuarie 2002 succedându-se cinci preşedinţi. Argentina a revenit spre creştere economică cu mari sacrificii, după o devalorizare de 65% a monedei sale antrenând sfârşitul parităţii peso-dolar. Si asta dupa ce s-au respins indicatiile FMI.
Conform unor analisti economici, FMI este arma financiara a asa-intitulatului Guvern Mondial, care are rolul de a conduce lumea dintr-o singura sursa, iar pentru asta trebuie sa prabuseasca mai intai economiile tarilor care nu fac parte din elitele care constituie acum acest guvern planetar ce va instaura noua ordine mondiala, sociala, culturala si, mai ales, economica. Iar arma aceasta mortala se afla in mainile unor asasini economici ca Jeffrey Franks."
Mihail FagarasanuSURSA:
Mihail Fagarasanu, AIM
Despre Colapsul economic al Argentinei  vedeti filmul de aici:
http://fymaaa.blogspot.com/2009/05/colapsul-economic-al-argentinei.html
Mai multe despre asasinii economici aflati aici:
http://fymaaa.blogspot.com/2009/03/romani-vi-se-pregateste-ceva-semnati.html
sau vedeti si:
Fata nevazuta a liderilor sud-americani controversati de Statele Unite - un documentar exceptional !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!