duminică, 6 iunie 2010

Date despre alimentatie, agricultura, incalzire globala, emisii... Filmul Global Warming - Meat the Truth.

Datele de mai jos si filmul sustin ideea incalzirii globale, idee despre care stiti deja foarte bine parerea mea argumentata in cele 2 articole pe aceasta tema si anume : Aceasta frauda numita incalzire globala !
si Mai lasati-ma cu incalzirea voastra globala !

Insa, avand in vedere ca scopul blogului nu este nici de indoctrinare, nici de adevaruri absolute, faptul ca incepem cu totii sa ne punem intrebari si sa cautam propriul adevar face ca informatiile ce vin din toate taberele sa fie luate in considerare si digerate ca atare. Si dupa cum stim, adevarul este intotdeauna undeva pe la mijloc, iar cea mai buna minciuna este aceea care are strecurata in ea doze semnificative sau esentiale de adevar.

Astfel incat, personal consider datele de mai jos (atat scrise cat si cele sustinute in film) adevarate iar filmul este excelent realizat si foarte bine documentat pana la capat, insa concluzia trasa este cea eronata. Faptul ca ne folosim resursele in mod ABUZIV, in detrimentul majoritatii si in favoarea minoritatii, altereaza terra si calitatea vietii si al aerului respirat. Faptul ca hrana noastra zilnica trebuie sa aiba in spate o incarcatura atat de violenta si abuziva, care nu tine cont de natura, drepturile oricarei vietati si grija, compasiunea fata de oamenii de pe glob dintre care facem si noi parte, ar trebui sa spuna multe despre cat de mult ne-am indepartat de adevarata noastra spiritualitate. Astfel ca sustin fara doar si poate reducerea sau eliminarea produselor de carne, deoarece aceste animale oricum ofera deja necesarul prin oua, lapte si produsele lactate aferente. E o discutie si dezbatere lunga pe aceasta tema, insa datele de mai jos arata in ce mod aceasta industrializare si cruzime generalizata nu poate fi benefica atat pentru propria sanatate, cat nici pentru solul care ne tine loc de casa si calitatea aerului respirat. Pentru ca de fapt, despre asta este vorba. Noi avem pe pamant de toate, insa le folosim disproportionat, iar daca tot ceea ce exista ar fi administrat si folosit intr-un mod echilibrat nu s-ar mai pune problema de cum sa extinzi ceva (mergand pe premisa cantitate si nu calitate) prin exterminare.

“Intre 40 si 50 % din toate cerealele nu sunt consumate de oameni ci vietuitoare de consum (vita, porc, pui si peste), iar in ceea ce priveste soia procentul ajunge la 75 %” – Dr. Harry Aiking, VU University, Amsterdam

“Jumatate din recolta globala de grau este folosita pentru a hrani aceste vietati de consum pentru regimul nostru alimentar zilnic si respectiv cel bazat pe carne. In acelasi timp oamenii din tarile sarace mor de foame.”


“Ca sa produci orice fel de produse animale e nevoie de 10 ori mai mult teren decat e necesar pentru producerea vegetalelor.”


“Daca reduci consumul de carne la jumatate … tai la jumatate emisiile de gaze cu efect de sera … Furculita noastra este o unealta puternica.”


“Toate masinile, tractoarele, camioanele, avioanele si vapoarele din lume insumate emit mai putine gaze cu efect de seara decat fermele animaliere.”


“Toata lumea trebuie sa stie ca atat hrana cat si agricultura contribuie la schimbarile climatice cu efect de mediu.”


MEAT The Truth




Sursa: Raw Mood

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!