marți, 8 februarie 2011

Orez din plastic "made in China"

Dupa scandalurile trecute legate de lapte si oua falsificate, a venit randul si popularului orez sa fie contrafacut. Chinezii sunt de neegalat cand vine vorba de copiat si reprodus, in cazul de fata insa e legat de mancare, desi nu e prima incercare. Marca celebra de orez Wuchang a fost si ea contrafacuta in spatele usilor printr-un amestec ce continea foarte putin din orezul celebru. Acest orez avand o aroma specifica falsificatorii au folosit esenta cu care se stropea preparatul lor. Desi se cultiva anual echivalentul pentru 800.000 pachete orez Wuchang, anual sunt ambalate si scoase la vanzare 10 milioane de pachete purtand marca Wuchang.
Insa de data asta s-a mers si mai departe.
Conform Weekly Hong Kong (la care fac referire si numeroase site-uri vietnameze), media din Singapore afirma faptul ca in orasul chinezesc Taiyuan din provincia Shaanxi se distribuie un astfel de orez falsificat. Acesta contine o mixtura de cartofi, cartofi dulci si plastic. Se prepara prin amestecarea si transformarea cartofilor in forme similare bobului de orez, dupa care se adauga rasini sintetice industriale. De vreme ce acest orez nu se comporta ca un orez normal, ramane tare chiar si dupa ce a fost gatit. Iar aceste rasini sintetice sunt daunatoare odata consumate.
Un oficial de la o asociatie chineza pentru restaurante a spus ca mancand 3 castroane din acest orez echivaleaza cu mancatul unei pungi de plastic. Se va declansa o investigatie in acest sens, insa intre timp multi comercianti pot profita de pretul mic pentru fabricarea acestui orez, bine-nteles toate in numele profitului.

Sursa: Very Vietnam



Scandalul Wuchang:


Oua falsificate si nu numai:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!