luni, 28 martie 2011

Razboiul psihologic - cum s-a format industria manipularii sau a relatiilor publice (PR)

Acest film ilustreaza cum s-au dezvoltat relatiile publice prin tehnici de manipulare si oameni instruiti special pentru asta. Aflam din nou despre razboiul din Irak, prin orchestrarea unui scenariu prin care Sadam Hussein devine nepopular si inocularea constiintei publice ca inlaturarea sa este imperios necesara, facand puplicul sa creada intreaga propaganda creata in jurul numelui sau. Pe urma vom afla cum familia Rockefeller, care era din istorie o familie ce exploata sclavi, s-a vazut nevoita sa infiinteze o masina de lupta chemata PR (relatii publice) si sa inceapa sa infiinteze fundatii caritabile, toate acestea doar in momentul in care a devenit extrem de nepopulara. Filantropia, fie ca este privata sau guvernamentala, are menirea sa elibereze oamenii putin de stres, fara a schimba sistemul, dimpotriva, prin pastrarea lui. Astfel sistemul american, care de fapt este unul foarte exploatativ si injust a fost mentinut atata vreme, prin mici concesii date oamenilor, doar atat cat sa-i impiedice sa se revolte.
Vom afla inca odata, cum oamenii din umbra reusesc sa faca istorie, prin intruirea elitelor in arta manipularii si al razboiului psihologic. Sa luam exemplul firmei Burson - Marsteller, specializata in arta gestionarii crizei, aceasta este una dintre cele mai mari firme de PR din lume, reprezentata in 35 de tari. Intre clientii sai se numara si compania deja extrem de familiara noua - Monsanto - insa lista cuprinde nume mari si toate din asa zisa elita. Presedintele companiei, Mark Penn a fost si consilierul principal al lui Hillary Clinton in alegerile din 2008. Insa aceasta companie Burson Marsteller intruchipeaza perfect fata adevarata a lumii din umbra si scopul suprem de manipulare, fara urma de discernamant, umanitate sau corectitudine. Astfel compania a fost PR-ul guvernului Indonezian in timpul genocidului din Timorul de Est; al guvernului nigerian si Royal Dutch Shell in timpul si dupa razboiul Biafran din Nigeria; al juntei brutale militare argentiniene care a preluat conducerea guvernamentala si era cunoscuta pentru brutalitate, torturi, violuri si aruncarea cadavrelor celor ucisi direct din avion in ocean. Dar de fapt acesta a fost si scopul initial pentru care s-a creat aceasta industrie a iluziei sub titulatuta de PR, totul a inceput in orasul Ludlow, Colorado, unde conditiile de munca erau similare exploatarii de sclavi, iar dupa masacrul ce a avut loc acolo si ridicarea masei sindicale, familia Rockefeller a fost nevoita sa-si spele imaginea prin manipularea opiniei publice. Insa filmul merge si mai departe, scotand la lumina "picanterii" si informatii suficiente pentru a ne elucida si mai bine ascensiunea acestei clase de oameni care au reusit sa puna mana pe societatea actuala.
Aveti filmul aici.

Mai vedeti si:
Confesiunile unui fost asasin economic
Sclavia financiara in cateva cuvinte.
Criza Economica - Inrobirea unei natiuni prin indatorare - subtitrare romana
Interviu istoric cu Aaron Russo despre Noua Ordine Mondiala
America - Freedom To Fascism (subtitrare romana)

Dezinformarea cu ajutorul internetului !
Fals de zile mari la televiziunea Fox News !

Seria manipulari: 
2) Manipulari mici
3) Manipulari medii 
4) Manipularile mari - despre educatie, istorie, specii ... 
5) Din manipularile comuniste (aplicate si astazi) - Strategiile KGB-ului pentru tarile din lagarul sovietic - Testamentul rosu
6) Seria manipulari – Controlul total asupra individului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!