marți, 13 decembrie 2011

Se pregateste o revolutie in Rusia cu ajutorul mass mediei ?

Stim cu totii cum mass media poate manipula masele si transforma orice fictiune in realitate daca ajunge la un numar suficient de oameni si se toarna elemente de autenticitate printre randuri. Istoria e lunga, dar sa nu uitam si cazul de anul trecut din Georgia.
Acum Rusia este in vizorul "comploturilor" cu ajutorul Fox News (o retea media care are state vechi in a deturna adevarul si care stie cum sa presare minciuna in adevar). Din punctul meu de vedere te poti informa de pe Fox, daca stii sa discerni exact punctul terminus si iluzia voit creata. Nu uitati ca cea mai buna minciuna e bine presarata cu elemente adevarate. Dar nu e doar Fox News, ci si celelalte conglomerate media aliate pe aceasi cauza.
Inregistrarea de mai jos arata turbulente serioase in Moscova, parca pentru a pregati terenul ca ceva nu este in regula acolo. Probabil ca nu este, insa avem o micuta problemuta. Inregistrarea nu este din Rusia, ci din Grecia. Astfel de manevre se pot face cand vrei sa te scapi de cineva sau ceva si atunci creezi perceptia ca ceva nu e in regula inainte ca o mare schimbare sa se produca. Cand acea schimbare se produce ai justificarea anterior creata de genul: "pai da, dar uite ca deja erau revolte, erau probleme serioase, nu e de mirare ca ..."

E totul o punere in scena dupa un regizor iscusit cu interese minutios dezvoltate. Conducerea US in frunte cu Hillary Clinton insa continua sa scoata in evidenta problemele Rusiei menite sa sensibilizeze opinia populara. Inca suntem in faza de pregatire teren cand apar multe informatii menite sa distraga atentia si sa induca o stare de confuzie. Asa e si cu mesajul de facebook a lul Medvedev, sau ajustarea ierarhiei intre Hilarry si Putin,  sau sa nu uitam de fiica lui Hillary devenita reporter special pentru NBC.  Nu stiu ce s-a intamplat in culise si ce doreste Putin, insa din multitudinea de materiale disponibile pe acest blog si pe net putem sa speculam mult si bine, ideea e ca suntem in mijlocul unui scenariu de film cu deznodamant nescris inca. Si de incheiere merge foarte bine un citat celebru dintr-un film la fel de celebru pe care probabil il cunoasteti :) : "Tu asigura imaginea, eu vin cu razboiul."

Aveti aici originalul:
       

Mai cititi si:
Fals de zile mari la televiziunea Fox News !
Dezinformarea cu ajutorul internetului !
Din seria manipulari - cele 10 strategii de manipulare a maselor
1) Manipularea maselor prin mass-media

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!