duminică, 21 martie 2010

7 ani de Irak. Trupele americane gata sa paraseasca tara care au devastat-o ?

A trecut deja 7 ani de cand trupele americane au ocupat Irak-ul, cat de repede trece timpul. 7 ani, va dati seama ? Imaginati-va ca in numele terorismului, sunteti invadati ca tara si veti trai din acel moment in razboi, timp de 7 ani. In 7 ani nu veti sti ce e aia liniste, ce e aia camin linistit, 7 ani in care in fiecare clipa trebuie sa va intoarceti privirea de frica sa nu sariti in aer sau sa va treziti cu un glonte in cap.  7 ani in care tara voastra se distruge pana nu mai ramane nimic decat moloz si stres post-traumatic la intreaga populatie. Populatie traumatizata, care nu mai stie nici pe ce lume se afla.  7 ani in care si daca ai norocul sa fugi in lume, vei fi tratat ca un terorist, doar pentru ca te-ai nascut intr-o tara asa zis "nefasta" ? 7 ani in care iti pierzi propria identitate si ti se inoculeaza ideea ca tara ta si oameni ca tine sunt responsabili pentru toate relele din lume ?

Ce ar putea justifica un astfel de tratament ? Absolut nimic. Pentru o tara ca Irak si mai ales pentru cetatenii de rand care duceau o existenta normala, aceste trupe americane sunt de fapt gruparile teroriste responsabile pentru nefericirea lor. Trupele americane, iar apoi toti participantii ce au luat parte la un astfel de macel acolo. In numele NATO ? In numele unor pretexte false pana si Romania, sluga americana isi trimite trupe acolo, cand alte tari mai implicate s-o faca nu o fac. Suntem si noi responsabili pentru fiecare minut in plus pentru care acea tara a fost devastata si nimicita. Iar acum Traian Basescu declara nonsalant ca vom trimite fara retineri trupe in Iran ca sa aratam solidaritate cu aliatii nostri. Ce solidaritate ? E slugarnicie, insa motivatia probabil e alta decat cea oficiala. Pentru ca nici eu, nici tu nu am avut vreun castig prin aceste aliante si prin trupele care le-am trimis sa ia parte la aceste actiuni sub pretexte false. Chiar si presupunand ca ar fi existat teroristi puternici pe acolo, sau ar fi existat baze nucleare cu potential genocid credeti  ca in 7 ani acestea nu ar fi fost anihilate cand intreaga tara a fost, sau ca oamenii asa zisi periculosi s-ar mai fi gasit pe acolo ?
Acum ar trebui sa fie cat se poate de clar ce s-a intamplat acolo. A fost doar o afacere, o mentinere a unui razboi artificial pe bani multi. Iar dupa multi altii o chestiune de petrol. Nu trebuie decat sa te uiti la cei ce au avut de castigat in urma acestui razboi. Adica o mana de bancheri si elitisti, atat. In rest s-a pierdut o tara, cultura ei, normalitatea poporului, traditiile frumoase care le avea, s-au pierdut nenumarate vieti atat a locuitorilor cat si al soldatilor trimisi acolo din mari si zari, care s-au dus la macel trimisi in numele unei glorii mincinoase. Armata a facut o munca de mercenari si de distrugatori, e timpul sa se admita asta.
Iar acum vor sa cheme trupele acasa ? Gata nu mai avem ce distruge acolo, nici financiar nu prea mai putem fura bani pentru Irak ca n-avem ce justifica, totul a fost distrus iar populatia e zombi. Acum cand nimic nu mai e sigur in Irak, situatia a creat bande ce se bat intre ele pentru teritorii, metoda creata din necesitatea de supravietuire, cand nimic nu-ti mai apartine si in nimeni nu mai poti avea incredere. Acum cand viata in aceasta tara este un constant pericol pentru oricine. Asa ca hai sa-i aducem acasa ca mai avem Afganistan-ul, iar acum ne pregatim de Iran. Daca asa se poarta razboaiele, va dati seama ca nici o tara nu este in siguranta. Oricare tara poate fi urmatoarea pe lista.  Pentru ca razboiul merge mai departe. Aici nu e vorba de victorie, e vorba de afaceri. Punct. Si cand ma gandesc ca mai exista voci care cer sa ramana trupe in Irak pentru securizare ? Este un ultim gest disperat, care arata halul disperat in care a ajuns o tara. Cand bietii soldati vor realiza inainte de a fi spalati pe creier, ce li se cere si refuza sa o mai faca atunci s-ar putea pune capat acestor razboaie interminabile.
Sunt multe filmulete si materiale ce arata, cat de dezumanizati devin soldatii in mediul lor de instruire. Putini mai au puterea sau deschiderea sa admita ce li se intampla, si ca au fost cu totii mintiti. Si ei sunt victime. Soldatii care nu mor in aceste razboaie, raman cu sechele dupa ce sunt trimisi acasa, dara asta nu se arata. Consecintele sunt mult mai grave de ordin psihologic, social, uman.  A fost si un documentar care nu mai e de gasit pe net: "Raise me up break me down", desi a fost un documentar premiat. Manchurian Candidate este din nou un film, ce arata posibilitatile nelimitate ce pot fi folosite in scopuri criminale. Si nu sunt doar filme.

Soldati care incep sa vorbeasca:
Citez din materialul de mai jos: " Rasismul in cadrul armatei este de mult timp folosit ca o unealta importanta pentru a justifica distrugerea si ocuparea unei alte tari. A fost pentru mult timp folosit sa justifice crimele, tortura si subjugarea unei alte fiinte umane. Rasismul este o arma vitala implementata de acest guvern."... "Daca soldatii ar incepe sa-si deschida ochii ar vedea ca avem mult mai multe in comun cu acesti irakieni pe care-i condamnam, decat avem cu bilionarii care ne trimit pe noi in razboi."


Inca un material tulburator despre care conducerea armatei nu vrea sa stii:



7 ani:


Media prefera sa relateze despre sex decat despre razboi:
Mentionez din revolta lui Kennedy din materialul de mai jos: "Presa nu relateaza cea mai importanta problema de ordine nationala, de asta cetatenii americani accepta si sunt pe langa, deoarece nu cunosc adevarul. Corpul mediatic este dezgustator in momentul de fata."



Pentru cei interesati de subiect voi face o completare cu razboiul din Vietnam, care s-a bazat pe aceleasi scheme. Astazi martori si ucigasi (fosti militari) vorbesc cu durere despre ce s-a intamplat acolo. Cei care au mai ramas in viata, evident. Faptul ca soldatii americani incepeau sa ucida sau sa raneasca civili nu mai era asa un secret. Dupa cum relateaza unul dintre martori cand a fost detasat in Vietnam, soferul care l-a dus la baza a intrat intentionat intr-un biet vietnamez ce mergea pe bicicleta, doar de amuzament. Insa macelul din acest orasel My Lai a demascat ulterior adevarata fata a razboiului. Daca ce s-a intamplat acolo nu demonstreaza negru pe alb spalarea pe creier sau programarea mentala aplicata pe soldati, atunci nu stiu ce altceva. Soldatii au ajuns in asa hal de dezumanizati incat aveau senzatia ca pretutindeni sunt dusmani, si ca acei dusmani sunt invizibili. De aceea au ajuns sa vada numai dusmani in fata, indiferent daca era vorba de copii, femei sau batrani. Altfel cum sa explici, ca soldatii au intrat in acea zi nefasta in acel oras, din start pusi pe fapte rele. De cum au intrat au inceput sa imbranceasca oamenii, sa-i raneasca intr-un mod voit si brutal, indiferent daca erau copii de cativa anisori sau batrani de peste 90 de ani. Apoi au inceput sa-i ucida pur si simplu, ucigand cu sange rece in 4 ore -  504 de locuitori inofensivi. Toate astea intr-un orasel pasnic in care nu era nici urma militara vietnameza, doar civili.  Veti vedea poze ce vorbesc de la sine, facute de unul dintre martorii din film.


Masacrul din My Lai I:


Masacrul din My Lai II:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!