marți, 23 martie 2010

Money as Debt - Banii ca si datorie

Va prezint un alt documentar de vizionat, in cazul in care nu l-ati mai vazut pana acum. Imi place acest documentar, deoarece explica in termeni cat mai simpli cum au fost creati banii incepand cu standardul de aur, si cum banii au ajuns sa devina noua formula de inrobire. Singura diferenta care o aduce banul sclavagismului cunoscut in trecut, este ca aici relatia stapan - sclav este una impersonala.
De unde vin toti banii imprumutati, datoria care face sa functioneze intregul sistem corupt sclavagist, toate acestea le veti elucida in urmatorul filmulet de 47 de minute.
Este un film realizat atat de bine si pe intelesul tuturor incat sincer astfel de filme ar trebui sa fie prezentate in scoli. Aceasta este adevarata educatie, nu cea creata si modificata periodic dupa bunul plac al celor ce detin puterea mondiala.





Si daca ati urmarit filmuletul, am sa adaug la el o stire despre cum Ben Bernanke doreste sa elimine din nou rezerva minima obligatorie. Asta insemnand ca la acel raport de 9 la 1 vazut din film, nu se va mai gasi la banca nici acel 1. De altfel observam ca daca dorim sa retragem sume mai mari de bani, trebuie sa informam banca in avans. Ca si cum avem nevoie de permisiune ca sa ne scoatem banii. Iar daca scoti prea multi bani, ai automat de completat formulare, esti tratat ca si un infractor. Atitudinea bancilor e mereu diferita daca depui bani fata de cand iei bani. Iar daca nu ai cumva prea multi bani ca sa-i pui la banca ti-e si rusine sa-i depui, iar ei nu-si vor da nici un interes cu un "parlit" ca tine. Si asta a devenit o normalitate ? S-a creat un mit al bancilor, in care ei sunt niste bau bau si daca vrei ceva de la ei, apleci capul si te supui. Ca si cum nu despre banii nostri ar fi vorba. Ca sa revenim, cand nu mai exista rezerve minime obligatorii inseamna ca nu se mai gaseste nici acel procent de 1 la 9, sau chiar mai putin din banii tai in banca.
Un lucru e cert insa, daca tu nu mai poti sa-ti platesti datoriile impreuna cu dobanzile imense atunci banca poate sa-ti ia orice ai pus tu garantie, casa, masina, bunuri. Daca insa banca da faliment, ea este salvata. Adica bancile pot sa greseasca, pot sa dispara cu toti banii, si asta de mai multe ori chiar, deoarece vor fi realimentate prin diferite programe de salvare si tot din banii nostrii. Tu insa, parlit ce esti nu ai dreptul la nimic, doar sa dispari de pe fata pamantului dupa ce ramai fara nimic valoros de luat. Pentru ca TU ca si individ nu contezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!