marți, 16 martie 2010

Manifestari inedite

Lucrurile devin serioase si manifesterile tot mai inedite. Astazi avem pantaloni in vine in Italia si ritual de sange in Bangkok (Tailanda).
In Italia insasi primarii si consilierii au ales sa faca asta in fata Capitoliului de la Roma impotriva primarului Gianni Alemanno.
Un astfel de gest inseamna infruntare, bataliile se dau tot mai sus, si in astfel de cazuri multe murdarii ies la lumina, doar sa fiti atenti la stiri (la adevaratele stiri).

Dar mai semnificativ mi s-a parut protestul din Tailanda unde au fost instalate chiar 3 corturi de recoltare ale sangelui care se dorea aruncat la intrarea in Guvernul tarii. Insa recoltarile s-au facut in conditii sterile, facute de cadre medicale (majoritatea facand parte din grup) folosind cate o siringa pentru fiecare, nu cum s-a insinuat ca s-ar creea mediu de transmitere al unor infectii. Un real protest antiguvernal pasnic cu sange.
Protestul a fost motivat ca fiind un ritual de credinta si determinare in demersul lor. Nici mai mult nici mai putin au fost 100.000 de protestari numiti Red Shirt sau Camasile Rosii cum ii stim noi. Protestul a avut loc ca urmare al masurii ce accepta dizolvarea parlamentului de catre primul ministru Abhisit Vejjajiva. Bine-nteles el a spus ca asculta doleantele protestatarilor, insa cabinetul sau nu-si va da demisia. Adica tipic, ascult dar tot cum vreau eu fac.
Dar un lucru devine clar la nivel global. Incepe sa se umple sacul impotriva guvernantilor si statului care nu are in vedere grijile populatiei, ci doar agendele personale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!