miercuri, 25 mai 2011

Schema confiscarii aurului european se concretizeaza prin aprobarea aurului ca si colateral de catre Comisia Europeana

Avertizarile din media alternativa despre conspiratia pe resurse si respectiv aur au ajuns astazi in faza de certitudine, cand Comisia Europeana a dat unda verde folosirii aurului ca si colateral.

Iar aceasta schema incepe cu Grecia. V-ati intrebat oare de ce Europa punea presiune pe greci (si in curand pe restul tarilor cu probleme) sa-si colateralizeze imprumuturile pe baza de bunuri (nu hartie) precum aurul ? Raspunsul se afla aici: "Ieri Comitetul Parlamentar European (ECON) a decis in mod unanim sa permita partenerilor centrali sa accepte aur ca si colateral, sub egida EMIR (European Market Infrastructure Regulation. Acest lucru duce la cresterea recunoasterii aurului ca fiind un bun de pret si extrem de lichid. Acest vot reintareste posibilitatile largite ale pietei in a folosi bunuri pentru a-si putea echivala marginea de datorii. "Din fericire" pentru Grecia, aceasta are 111.5 tone de aur in rezerve (probabil undeva pe la FED-ul New Yorkez). Uitandu-ne in jos pe drum, Portugalia are 382.5 tone, Spania 281.6 tone, iar Italia 2,451.8 tone.

Cererea pentru folosirea aurului ca si bun lichid a crescut in ultima vreme. La sfarsitul lui 2010, ICE Clear Europe a devenit prima casa de derivate care accepta aur ca si colateral. In februarie 2011, J.P. Morgan a devenit prima banca, ce accepta lingouri. Case de schimburi, precum prestigioasa Chicago Mercantile Exchange accepta acum aur ca si colateral, alaturi de altele din Londra.


Si uite cum se reuseste astfel acapararea resurselor cu adevarat valoroase de la tarile ingenunchiate in prealabil. Schema a fost bine pusa la punct, insa ea era previzibila pentru cei care au vrut sa o vada. Din pacate pentru ne-beneficiari, asta inseamna renuntarea la ultima frontiera ce mai desparte tara lor de o acaparare totala.

Cei de la Zero Hedge descriu pasii pe care Grecia ii va urma probabil pana la confiscarea aurului national:

1. Mai multe promisiuni de austeritate,
2. Nici o imbunatatire reala,
3. Multe demonstratii violente,
4. Tot mai multe dezamagiri UE,
5. Mai multe cereri de bani impuse,
6. UE va propune colateralizarea imprumutului cu aurul grecesc,
7. Grecia spune da,
8. Grecia semneaza pentru faliment, iar FMI/UE si ECB taie fondurile,
9. Aurul grecesc e detinut acum de "lumea dezvoltata",
10. Sfarsit.

Mai cititi si:
De ce sa cumparam argint si aur astazi ?
Lucruri importante de stiut despre AUR si ARGINT
Liberalizarea pietei energiei: Deposedarea detinatorilor de resurse de avantajul lor natural
Resursele tarii jefuite rand pe rand ... de data asta aflam de gaze.
În Premieră: Aur românesc, exploatat de canadieni. Guvernul se împrumută de la FMI
Un calcul interesant asupra valorii actuale a unciei de aur si argint comparativ cu perioada romana
Dezvaluiri importante despre lumea araba, petrol si metale (planul de implementare a Noii Ordini Mondiale) - Lindsey Williams. Fratia Musulmana - unealta inteligentei britanice. Yemen si Siria urmatoarele pe lista ...
Recorduri noi pe piata metalelor 
Reconfigurarea sistemului monetar ? 
Furand lumea cu hartia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!