vineri, 27 mai 2011

Istoria fascinanta si detaliile programelor de control mental precum Proiectul MKULTRA si MONARCH - prima parte


Pentru a savura din plin acest subiect fascinant si amplu despre radacinile programelor de control mental ne vom intoarce putin in Egiptul Antic, Grecia, India si Babilon, unde s-au creat fundatiile ocultismului - denumite “cunoastere ascunsa” sau "hidden knowledge". Unul dintre cele mai vechi inscrisuri despre ocultism se regaseste in Cartea Mortilor din Egipt, unde se descriu ritualuri ce implica metodele de tortura si intimidare (pentru crearea traumei), folosirea potiunilor si vrajilor sau hipnoza,  toate acestea avand ca si rezultat final inrobirea celui initiat. Aceste metode au fost de altfel ingredientele cheie care au stat la baza Satanismului de-a lungul secolelor.

In timpul secolului al 13-lea Biserica Romano-Catolica si-a intins dominatia cu ajutorul Inchizitiei. Satanismul a supravietuit si acestei perioade de persecutii, adanc inradacinat in randul unor grupari ezoterice.

In 1776, un Iezuit din Bavaria pe nume Adam Weishaupt a fost delegat de catre Casa Rothschild sa centralizeze puterea Religiilor Misterioase intr-o grupare secreta cunoscuta astazi sub numele de Illuminati, insemnand “cei luminati”. Acestia erau reprezentati de un amalgam de combinatii pe linie sangvina de oluti puternici, elitele secrete, dar si fraternitatile masonice, dorinta suprema fiind creatia Noii Ordini Mondiale. Golul suprem se pare ca era de a duce rasa umana pe calea unei fericiri universale. Totusi, intentiile implicite erau de a creste in mod gradual controlul asupra maselor, ei devenind astfel maestrii planetei.

Ajungem in secolul 19, cand Marea Britanie si Germania erau deja consacrate ca fiind ariile principale aflate sub control Illuminati. Si stiind asta, nu va mai fi o surpriza sa aflam ca prima lucrare de cercetare pe tema Stiintelor Comportamentale a avut loc in 1882 in Anglia. Si nici faptul ca primele tehnici medicale si psihiatrice cu implicatii in controlul mental si-au facut pionieratul in Germania la Institutul Kaiser Wilhelm

Institutul Tavistock al Relatiilor Umane a fost plasat in Londra in 1921 si studia “punctul de rupere” (punctul maxim, de clacare) al oamenilor. Kurt Lewin, psiholog german, a devenit directorul Institutului in 1932, cam in aceeasi perioada cand Germania Nazista isi amplifica cercetarile in neuropsihologie, parapsihologie si ocultism pe mai multe generatii. Un schimb progresiv de idei stiintifice a avut loc intre Anglia si Germania, mai ales in domeniul EUGENICS (de reducere a populatiei), sau mai exact – miscarea devotata imbunatatirii speciei umane prin controlul factorilor ereditari in procesul procreatiei. Aceasta uniune enigmatica dintre cele 2 tari a fost intarita de Ordinul Golden Dawn (Rasaritul Auriu), o societate secreta compusa din oficiali de rang inalt din randul nazistilor si din aristocratia britanica. Ofiterul de top, Heinrich Himmler, era in fruntea programului cunoscut Lebensborn, ce includea reproducerea selectiva intre rase si adoptarea copiilor (subiect regasit in mai multe filme de altfel), regasindu-se un numar interesant de mare de gemeni. Dupa cum stim deja, scopul era crearea rasei superioare a arienilor, rasa ce ar fi fost total dedicata cauzei celui de al treilea Reich (Noii Ordini). Tot in acest cadru il regasim pe si mai celebrul doctor Josef  Mengele, care s-a facut remarcat la Aushwitz pentru experimentele sale pe tema colorarii ochilor intr-o anumita culoare (albastrii), nasteri gemelare si legatura + efectele create intre maestru si cel traumatizat. 

Pe langa experimentarile chirurgicale desfasurate in lagarele de concentrare, unii copii erau supusi unor doze masive de electrosocuri. In mod trist, multi dintre ei nu au supravietuit brutalitatilor. Spalarea creierului se efectua si pe detinuti la Dachau, acestia fiind supusi hipnozei si administrati cu droguri halucinogene – mescaline. Cercetari comportamentale au mai fost conduse si in timpul razboiului de catre doctorul George Estabrooks de la Universitatea Colgate. Implicarea lui cu armata, FBI, CID si alte agentii a ramas in secret. Totusi, ocazional Estabrooks se mai scapa si vorbea de anumite programe de creare a curierilor programati sub hipnoza si de personalitati multiple induse tot sub hipnoza.

Dupa cel de-la doilea Razboi Mondial, Departamentul de Aparare al Statelor Unite a importat in secret nazisti de top, oameni de stiinta fascisti din Italia si spioni, via America de Sud si Vatican. Numele de cod al acestei operatii era PAPERCLIP. Unul dintre importurile cele mai prestigioase pentru americani a fost generalul german Reinhard Gehlen, Seful Inteligentei lui Hitler impotriva Rusiei. Odata ajuns in Washington in 1945, Gehlen s-a intalnit frecvent cu presedintele Truman, generalul William Donovan (poreclit Wild Bill), directorul OSS si Allen Dulles, cel care urma sa devina mai tarziu capul viteaz al CIA-ului. Obiectivul acestor intalniri era reorganizarea operatiunilor inteligentei americane prin transformarea intr-o organizatie mult mai eficienta. Rezultatul eforturilor a fost infiintarea Central Intelligence Group in 1946, redenumit apoi in CIA in 1947.
Reinhard a avut o contributie profunda si la infiintarea Consiliului de Securitate Nationala, de unde a derivat Actul de Securitate Nationala in 1947. Aceasta bucata de legislatie a fost implementata ca sa protejeze o gramada de activitati guvernamentale ilegale, incluzand programe clandestine de control mental.

Cred ca v-a captat istoricul pana acum. Mergem mai departe …

Cum s-a ajuns la Proiectul MKULTRA ?

Cu CIA-ul si Consiliul National de Securitate pe pozitii se putea incepe prima din seria de programe sub acoperire de spalare a creierului, initiata de US Navy in toamna lui 1947. Proiectul CHATTER s-a nascut ca urmare a succesului sovietic cu drogul adevarului. In orice caz, aceasta ratiune tinea locul de poveste de fatada in cazul in care proiectul iesea la iveala. Cercetarile se faceau pentru medicamente/droguri folosite in interogatorii si in recrutarile de agenti. Proiectul s-a inchis oficial in 1953.

CIA a decis atunci sa-si extinda eforturile in sfera modificarilor comportamentale si s-a aventurat in proiectul BLUEBIRD, aprobat de directorul Dulles in 1950. Obiectivele erau: descoperirea unei cai prin care se poate preveni extractia neautorizata de date/informatii; investigarea posibilitatilor de control asupra individului prin metode speciale de intetogare; investigarea imbunatatirii memoriei si dezvoltarea unei aparari pentru a preveni controlul ostil al personalului agentiei. In august 1951 proiectul BLUEBIRD si-a schimbat numele in ARTICHOKE, acesta evalua folosirea ofensiva a tehnicilor de interogare, incluzand hipnoza si drogurile. Asta pana in 1956 cand proiectul s-a incheiat. Cu 3 ani insa inainte de inchiderea proiectului ARTICHOKE s-a infiintat proiectul MKULTRA, in aprilie 1953, sub tutela lui Richard Helms, cu scopul de a instaura “mecanisme speciale de o sensibilitate extrema”. 

Etimologia MK ar putea fi chiar Mind Control (Control Mental). In cadrul acestui proiect se regasesc foarte multe corelatii cu experimentarile din lagarele naziste. Numeroasele metode folosite in subproiectele MK include radiatii, electrosocuri, psihologie, psihiatrie, sociologie, antropologie, grafologie, substante de hartuire si aparaturi paramilitare, precum si materiale asociate. LSD-ul a fost cel mai folosit material. Sub egida numelui MKDELTA s-a reusit extinderea in strainatate a proiectului MKULTRA. Materialele erau folosite in acest programe pentru discreditare, hartuire si dezactivare.

MKULTRA a devenit parintele a 149 de sub-proiecte, adica 149 au fost identificate, numarul exact putand fi mai mare. Intre ele se numara si proiectul MONARCH, care si-a inceput activitatea in cadrul Armatei Statelor Unite la inceputul anilor 1960. Proiectul se pare ca a devenit cel mai larg raspandit si important totodata, ca sa nu mai spunem de faptul ca este inca si astazi in randul celor clasificate TOP SECRET pentru Securitatea Nationala. MONARCH ar putea deriva din sub-proiectul MKSEARCH si operatiunea SPELLBINDER, care creea “asasinii adormiti” precum sunt azi cunoscuti sub numele de Manchurian Candidates. Acestia puteau fi activati prin receptarea unui cuvant cheie sau fraza implantata in timpul unor transe hipnotice. Operatiunea OFTEN era in schimb folosita ca un fel de acoperire pentru realitatea din umbra Proiectului MONARCH.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!