luni, 2 mai 2011

Argintul pierde 12 % in 11 minute, Osama bin Laden mort, bursa creste ...

Nebunia creata cu moartea lui Osama bin Laden creaza o serie de reactii, care insa puse in contextul actual cu siguranta anunta ceva in pregatire. Interpretarea vestii a fost de exuberanta in piete ca si cum din acest moment toate se rezolva. La fel si metalele au avut o corectie majora peste noapte, in special argintul a avut parte de o cadere spectaculoasa in cateva minute, ceea ce a creat probabil o baie de sange pentru multa lume. Cu siguranta corectiile de acest gen sunt partial in regula, dar partial manipulative, mai ales cand se acompanieaza cu 2 interventii COMEX intr-o singura saptamana si cand se intampla peste noapte intr-o piata foarte putin lichida. Indiferent insa de scopul de a descuraja cumparatorii, corectia istorica nu a reusit sa stearga trendul de crestere si daca ne uitam la cum a inceput anul avem deja parte de procente foarte bune de castig in acest metal. Deci aceasta cadere e doar o oportunitate majora pentru cei ce vor sa cumpere argint.
Poate s-a dorit o mica resuscitare a dolarului, desi dupa discursul de saptamana trecuta a lui Bernanke nu am putut vedea asta. Iar pe piata castigul micut a fost foarte repede anihilat de vanzatorii de dolar, care nu mai stiu cum sa scape de aceasta valuta.
Cat priveste actiunile, acestea desi cresc constant din simplul motiv sa sunt resuscitate periodic de banii FED-ului pana cand acest program QE tine, au  mai plusat pe crestere mai intai pe zvonul, iar mai apoi pe confirmarea ca bin Laden e mort. Piata nu mai e logica si nici nu mai functioneaza pe fundamente, asta de o buna bucata de vreme. Reactiile acestea vor tine pana cand sacul se umple. Iar atunci caderea va fi foarte dura si violenta, iar momentul se apropie, mai ales daca programul de finantare stabilit sa se incheie in iunie nu va fi continuat, sau daca va lua o pauza. Sincer FED-ul nu are alte solutii decat sa treaca la QE 3 din iunie incolo, insa chiar si cu aceasta perspectiva caderea actiunilor devine o certitudine tot mai mare cu cat timpul trece si se mentin aceste politici dezastruoase. Desi momentan totul functioneaza ilogic, logica si ratiunea va reveni intr-un final si atunci curatarea inevitabila se va face. Pana atunci sa ne bucuram ca bin Laden e mort sau cum o fi si sa vedem in asta o veste minunata pentru omenire, nu-i asa ?
Cand vezi cum functioneaza lucrurile, atunci cand apar astfel de vesti care acapeaza mass-media nu ai cum sa nu te intrebi oare de ce acum, ce se pregateste in spate ? Pentru ca sa fim seriosi, daca se dorea prinderea lui era deja totul istorie, in conditiile in care s-au verificat atatea conexiuni dintre Osama si CIA, sau spitalizarea lui si prezenta lui frecventa in America + conexiunea cu familia Bush. Iar acum cand fiecare pas al nostru poate fi urmarit, faptul ca nu a fost prins e ceva similar cazului Hayssam de la noi. Cat de stupizi ne cred ?
In orice caz, faptul ca acum s-au hotarat sa-l termine pe bin Laden si sa faca acest mare tam tam + declaratiile CIA: "Desi Bin Laden este mort, al-Qaeda nu este. Teroristii aproape sigur vor incerca sa il razbune, iar noi trebuie - si o vom face - sa ramanem vigilenti si fermi", a declarat directorul CIA, Leon Panetta"   ne poate duce cu gandul ca se pregateste un nou atac terorist undeva in lume, iar apoi se vine cu solutia dupa tiparul  - creaza problema si apoi vino cu solutia gata pregatita dinainte - scopul fiind probabil si mai mult control impus apoi asupra populatiei, care ea singura o va cere, evident in numele "sigurantei". Siguranta astazi inseamna o viata de sclav controlata pana la ultima suflare. Poate se doreste izolarea Americii, sa nu mai intre si sa nu mai iasa nimeni de acolo, nu putine indicii sunt spre asa ceva. Sa ne reamintim titlul recentului articol Obtinerea unui pasaport american ar putea deveni o problema serioasa pentru unii. Cine sunt oare cei vizati sa nu paraseasca tara ?
Presupuneri pot fi multe, insa cert este ca ne asteapta noi focuri de artificii de urmarit. 
Ce ne ramane de facut pentru perioada imediat urmatoare ? Sa ne pregatim de orice, sa cumparam metale pretioase, sa ne facem o rezerva de apa si hrana daca n-am facut-o pana acum si sa vedem ce stiri bomba vor apare in viitorul apropiat. Si daca se poate, toate acestea cu zambetul pe buze deoarece toate vor avea pana la urma un sfarsit.

Mai cititi si:
Ben Bernanke vorbeste, dolarul pica.
Rusia nu mai vrea dolari. Ce inseamna asta pentru investitori ?
Cat de aproape suntem de caderea dolarului ?
Wikileaks unealta perfecta folosita pentru a cenzura internetul
Lucruri importante de stiut despre AUR si ARGINT
Recorduri noi pe piata metalelor 
Reconfigurarea sistemului monetar ? 
America - Freedom To Fascism (subtitrare romana) - trebuie vazut !
Tiranie americana in plina desfasurare - Walmart si DHS
Teoria Conspiratiei cu Jesse Ventura - Taberele FEMA si noul stat politienesc  
Seria manipulari – Controlul total asupra individului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!