miercuri, 16 martie 2011

Centrale nucleare construite pe falii tectonice in lume. Suntem condusi de extraterestrii ?

Sincer nu gasesc o explicatie mai plauzibila pentru informatiile care acum puse cap la cap te duc cu gandul ca nu suntem condusi de oameni. Dupa dilema cauzata de stropirea cu "chemtrails", stropire dirijata pretutindeni in lume, care poate afecta orice "fiinta umana" inclusiv pe cei care o fac, acum aflam astfel de informatii stupefiante despre unde s-au construit o parte din marile centrale nucleare in lume.
Toate acestea sfideaza logica, sfideaza orice criteriu de luat in calcul, oamenii de stiinta cu studiile lor, sfideaza tot ... Si atunci sincer, nu ai cum sa nu iei in calcul un astfel de scenariu (ca nu suntem condusi de oameni), un scenariu care nu pare deloc mai absurd sau ireal decat insasi contruirea reactoarelor acolo unde s-au contruit.  E ca si cum se cauta distrugerea cu lumanarea.
Va citez din cateva articole referitor la asta. Ganditi-va, analizati, concluzionati singuri din ele.

"Una dintre tarile care ar trebui sa ne ingrijoreze destul de tare este Romania, unde a fost amplasata o centrala nucleara intr-o zona amenintata de intalnirea a trei placi tectonice continentale. Daca acolo ar avea loc vreun dezastru, atunci lucrurile ar semana foarte tare cu ceea ce vedem acum in Japonia", spune Jan Haverkamp, specialist Greenpeace pe probleme de energie nucleara
Specialistii romani il contrazic. "Este un tampit in primul rand ca n-are habar de geologia Romaniei. Centrala nucleara de la Cernavoda e cea mai sigura centrala din lume. Este proiectata la cutremurul mare posibil din Romania, de 7,5 pe scara Richter. De unde vine Greenpeace cu tampenia asta? Faliile nu se intalnesc acolo si nu sunt trei falii in primul rand", explica Gheorghe Marmureanu.
"Nu poate fi vorba de asa ceva sa fie la intersectia unor falii. Cea de la Kozlodui este in zona de influenta puternica a zonei din Vrancea", spune si Dumitru Dragusin, director securitate nucleara Institutul Magurele. Cea mai apropiata centrala de granitele noastre este intr-adevar Kozlodui, construita dupa o tehnologie foarte veche.
Centrala de la Kozlodui este sub influenta directa a unui cutremur venit din Vrancea si e cu atat mai periculoasa cu cat nu are anvelopa din otel precum la Cernavoda sau la centralele din Japonia.
Stirile ProTv


Turcia va contrui o centrala nucleara pe o falie tectonica activa. Specialistii au avertizat ca locatia se afla la 25 de km de aceasta falie, care a produs mai multe cutremure. Motivatia guvernului e ca nu va fi nici o problema deoarece se vor contrui reactoare de generatia a 3-a nu de prima generatia, precum sunt cele de la Fukushima.
Cotidianul.ro

Pericol de cutremur la centrala nucleara de la Belene

Risc seismic ridicat in regiunea in care va fi construita centrala nucleara de la Belene. Avertizarea vine de la o organizatie care se opune proiectului - Coalitia BeleNe (Nu centralei Belene!). Mai multi membri ai Coalitiei BeleNe au protestat marti in fata sediului Ministerului Economiei si Energiei fata de construirea noii centrale nucleare, informeaza Sofia Echo.

Petko Kovacev, directorul Institutului bulgar pentru Politica Mediului, sustine ca in anii 1980, expertii au recomandat Sofiei sa renunte la ideea construirii unei centrale nucleare in aceasta zona din cauza riscului seismic ridicat.

Potrivit Coalitiei BeleNe, informatiile despre riscul seismic au fost disimulate in cadrul procesului decizional in favoarea construirii centralei.

"Raportul de evaluare a impactului asupra mediului si studiile asupra riscului servesc intereselor investitorilor si vor da nastere unor noi probleme sociale", argumenteaza Kovacev.

El a precizat ca viitoarea centrala va fi localizata intr-un loc mlastinos, pe falia creata de fluviul Dunarea.
Ziare.com

Katsuhiko Ishibashi, seismolog japonez de la Universitatea Kobe a demisionat in anul 2005 din comitetul de siguranta al reactoarelor nucleare deoarece toate ingrijorarile sale privind contruirea de centrale pe falii active nu au fost luate in calcul. El a spus atunci publicatiei Times ca Japonia fiind un arhipelag predispus cutremurelor, si prin alinierea a 54 de centrale nucleare de-a lungul apei, nu este altceva decat echivalentul unui sinucigas ce are in jurul sau o curea de grenade.
Rumormillnews

Centrala nucleara San Onofre din California se afla de asemenea langa o falie si langa ocean, contruita sa reziste mai putin decat cea din Japonia

Cand aceasta centrala a fost construita acum 42 de ani, oamenii de stiinta au avertizat ca un cutremur de 6.5 ar putea lovi centrala. La 5 mile se afla o falie geologica si exista sanse mari sa aiba loc un cutremur in acea zona, mai repede sau mai tarziu.
BoeingBoeing.net

Ceee ? Au contruit cea mai mare centrala nucleara pe o falie predispusa la cutremure ?

Centrala nucleara Kashiwazaki-Kariwa din nordul Japoniei a fost inchisa in urma cutremurului de 6.8 din iulie 2009, deoarece este cunoscut faptul ca se afla direct deasupra unei falii semnificative geologice, falie considerata inactiva pana atunci.

Cea mai mare centrala din lume a fost atunci inchisa definitiv, deoarece era contruita sa reziste la cutremure de pana la 6.5. Cutremurul de atunci a cauzat un numar de accidente la centrala, ridicand semne de intrebare in ce priveste siguranta sa. Apa usor contaminata s-a scurs in ocean, in timp ce sute de barili de deseuri radioactive au fost rasturnate din care 40 si-au pierdut continutul. In total au fost 50 de defectiuni post-cutremur.
Amazing Data.com


Centrala nucleara Baatan din Filipine

A fost construita langa o falie importanta de cutremure si aproape de vulcanul adormit Pinatubo.
Wikipedia

China aflata si ea pe falii, sub cercetare

Pe langa proiectele grandioase realizate de China, planurile sale includ si extinderea numarului de centrale nucleare datorita cerintei crescande de energie. Insa, dezvoltatorul numarul 1 al tarii - China National Nuclear - a anuntat in aceasta saptamana ca doreste contruirea unei centrale in sud-vestul metropolei Chongqing, aflata la 480 de kilometri de epicentrul cutremurului de 7.9 din 2008, cutremur ce a cauzat pierderea si disparitia a 90.000 de vieti omenesti in provincia Sichuan. Compania a nuntat ca dorea construirea acestei centrale in urmatorii 5 ani, desi centrala nu apare inca intre cele peste 70 deja panificate si aprobate.

Si avem cutremure majore si pe coasta. In 1976 un cutremur de 7.5 a lovit orasul Tangshan, a ucis cel putin un sfert de milion de oameni, iar orasul sta pe coasta nord-est a Chinei, la 300 de km de centrala nucleara Hongyanhe, aflata in constrcutie in orasul Dalian.

And major quakes have hit the coast, too. A 7.5 magnitude earthquake in 1976, thought to have killed at least a quarter of a million people, destroyed the city of Tangshan, which sits near China's northeast coast about 300 kilometers across the Bohai Sea from the Hongyanhe nuclear power plant under construction in the city of Dalian. In zona de nord-est de afla in constructie 25 de centrale din a 3-a generatie, iar oficialii spun ca nu exista pericole in acele zone.
People Forum. cn

Zonele de putere nucleara si cele seismice se suprapun in Statele Unite

Cea mai mare ingrijoare este concentrata pe Coasta de Vest a Statelor Unite, deoarece acolo s-au produs cele mai multe cutremure. NU exista centrale nucleare in Hawai sau Alaska, dar exista 4 reactoare de-a lungul coastei de vest: 1 in Washington, 2 in California si inca una in Arizona. Aveti aici un link unde puteti vedea locatiile centralelor si a zonelor de falie.
Acestea suntreactoarele nucleare:
Ele sunt doar centralele nucleare. Insa  e cu totul alta poveste in ceea ce priveste reactoarele non-nucleare. Acestea sunt complexe de cercetare cum ar fi universitati, unde sunt localizate reactoare la o scara mai mica. Aceste sunt 8 la numar, toate situate de-a lungul coastei de vest. Una e in Arizona, 4 in California, 2 in Oregon si una in Washington. In total sunt 36 mai mici in Statele Unite, le aveti mai jos:
Dupa cum vedeti, majoritatea acestor centrale nucleare si locatiile pentru cercetare se afla in mijlocul tarii. Insa un numar semnificativ se afla pe coasta de vest, in partile cele mai active seismic ale natiunii, precum arata harta de mai jos:
News Medical World


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!