duminică, 27 martie 2011

Ultimele stiri dinspre Fukushima

Personalul centralei de la Fukushima a fost evacuat din cauza nivelului foarte ridicat de radioactivitate

Personalul centralei de la Fukushima a fost evacuat în această dimineaţă, din cauza unui nivel foarte ridicat de radioactivitate la reactorul 2 al centralei de la Fukushima.
Nivelul de radioactivitate al apei din reactor este de 10 milioane de ori mai mare decât în mod normal.
Niveluri ale radioactivităţii de câteva sute de milisievert pe oră au fost deja detectate în jurul reactoarelor avariate ale centralei, impunând evacuarea temporarã a muncitorilor, informează Mediafax.

Trei muncitori, încălţaţi numai cu cizme de cauciuc, au fost contaminaţi joi de o acumulare de apã puternic radioactivă, în timpul unei intervenţii la turbina situată în spatele reactorului 3, unde nivelul radiaţiilor era de 180 de milisievert pe orã. Doi au fost spitalizaţi din cauza arsurilor suferite la picioare.

Agenţia Nucleară Japoneză a anunţat, vineri, că miezul reactorului 3 ar putea fi deteriorat, poluarea cu substanţe radioactive fiind mai mare decât se credea. În interiorul reactorului 3 de la Fukushima se află 170 de tone de substanţe radioactive. Echipele de intervenţie au oprit operaţiunile de la Fukushima ca să măsoare nivelul de radiaţii.
Norul radioactiv din Japonia ajunge în România: Duminică traversează nordul şi centrul ţării
Norul radioactiv de la central nucleară de la Fukushima ajunge și pe teritoriul României în următoarele ore.
Autoritățile îndeamnă populația să își păstreze calmul, întrucât particulele radioactive vor fi la o înălțime atât de mare, încât nu ne vor afecta.
Duminică, norul radioactiv va traversa partea centrală și de nord a României. Distanța mare față de Japonia și circulația maselor de aer determină rarefierea și scăderea cantității de particule radioactive. De asemenea, norul va tranzita România la o altitudine foarte mare.
Experții de la Comisia Națională pentru Control al Activității Nucleare asigură populația că nu are de ce să se teamă, întrucât nu există riscul de contaminare radioactivă.
B1.ro

Norul radioactiv va fi pus la sol in România prin ploile din weekend

O veste ingrijoratoare ii pune pe jar pe meteorologi, dar si pe aricultori. De sambata seara se intorc ploile in Romania. Asta n-ar fi un capat de tara, dar momentul coincide cu faptul ca tot atunci va fi si norul radioactiv deasupra Romaniei, dupa ce joi seara a parasit Franta, iar vineri eraundeva intre Austria si Ungaria.
Ploile vor face asadar ca substantele radioactive sa fie puse la sol si, chiar daca cantitatea de radiatii nu este una mare cat timp norul e la inaltime, solul se va iradia. Din sol, substanta radioactiva va trece in plantele si, mai ales, legumele, care stau sa apara in aceasta primavara. Consumul de substante radioactive - chiar daca radiatia e mica in fiecare produs - pe timp indelungat si constant poate duce la aparitia cancerelor, in primul rad de stomac si ficat.
Mai e de spus ca pe tot traseul norului radioactiv de pana acum, acesta nu a intampinat ploi. Deci vine incarcat la maxim, chiar daca radioactivitatea s-a mai disperasat pana in Romania. Problema e cand se vorbeste de acest nor ca nu e singular. Adica, centrala nu a aruncat in aer in urma unei explozii o cantitate limitata de vapori radioactivi.
Emisia radioactiva de la Fukushima s-a intins pe mai multe zile, in mai multe etape, facand-o aproape continua. Si, ceea ce e mai grav, nici acum n-a fost oprita. Asa ca in urma acestui nor va veni un altul si tot asa, duminica si marti, cand avem alte ploi anuntate vor veni alte fronturi atmosferice radioactive de la Fukushima, ceea ce va face ca depunerile radioactive din sol sa creasca. Iar in Romania, fiti siguri, nimeni nu va face teste de radioactivitate la legume, ca sa anute populatia sa nu le consume, asa cum s-au facut in Japonia.
Iar motivul principal e ca nimeni nu vrea sa-si compromita recolta de pe piata. Asa ca poporul va acumula din cantitatile mici radioactive, iar in cativa ani, cancerele de pile, de stomac si de ficat vor creste ca numar, asa cum s-a intamplat si dupa explozia de la Cernobil.
Daca nu se va reusi oprirea fenomenului de la sursa, de la Fukushima, atunci, in curand, toata emisfera nordica va fi supusa acestor "dusuri nucleare" asa cum le-a descris celebra prezicatoare Vanga in ceea ce "a vazut" pentru anul 2011, cand a spus: "In acest an vor fi dusuri radioactive, iar lumea musulmanaii va ataca pe europeni", ceea ce, iata e pe cale sa se intample.

Mai cititi si:  
Retrospectiva de stiri - situatia din Japonia !
Japonia poate deveni o noua Hiroshima ?
Catastrofa din Japonia - reflectii, invataturi, asocieri ...
Seism de 8,9 în Japonia: Un tsunami de zece metri a devastat regiunea de nord-est

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!