vineri, 28 septembrie 2012

Lumea in care traim - Trezirea oameni buni!

Pentru fiecare zi in care tu nu faci nimic s-au mai dus cateva ore pretioase din viata ta. Tu nu stii cat ai de trait si nu stii cand e prea tarziu sau prea repede pentru tine, dar stii cand ai folosit prezentul si cand nu. Desi n-am scris demult un articol doar din capul meu, m-am gandit ca este o idee buna sa aduc in prim plan niste constatari recente. Adica sa nu mint, am scris luna trecuta "Ajunge" insa acela a fost glasul mintii mele intr-un moment de furie interioara la tot ce se intampla. Acum e completarea catre actiune :)
Lumea in care traim e si lumea ta intelege odata asta. Ea nu te face pe tine decat in masura in care o lasi tu sa te faca. 

Sunt vremuri de incertitudine acerba si asta nu este o noutate. Insa ce nu-mi place mie este ca intre statistici, evolutii si lectii de istorie pe de o parte si realitate prezenta pe de alta parte, exista o discrepanta mare. Noi parca refuzam sa invatam din greselile trecutului. Mai mult decat atat, asteptam sa vina cineva sa ne salveze.

Am vorbit cu foarte multa lume in ultima vreme despre pulsul lucrurilor. Tonul comun este ca fiecare isi doreste lucruri care nu mai tin de planul material. Daca plasezi o intrebare de genul: "ce iti doresti in viata ta, sau ce faci cu ea?", raspunsurile nu vin precum in anii anteriori si nici procentul celor care se gandesc la ban, job bine platit nu mai este o prioritate. Asta pe langa celebrul raspuns cu "nu stiu", care oricum ramane inca un lait motiv.

Ce anume insa este o prioritate este cuvantul speranta, sau zambet, sau bunatate, sau valoare. Si asta indiferent de persoana in cauza. Si acum sa vedem ce se intampla de la dorinta la fapta.
Aici e marele semn de intrebare. Pentru ca daca pun tot aceleasi persoane sa intreprinda ceva concret in a aduce o schimbare, sau a fi un exemplu pentru cei din jur, ii cam tine maxim cateva zile de exaltare dupa care revin in letargia atat de caracteristica somniferelor.

Dragii mei, daca invatam de la toti oamenii care au realizat ceva in viata lor, atat astazi cat si in istorie, ei au niste puncte comune, printre care perseverenta, indiferent cat dureaza drumul lor individual.

Eu va spun un lucru. Astazi mai mult ca de obicei este important cu cine te inconjori. Ai nevoie de doza aceea permanenta care sa te motiveze, care sa te ajute cand tu singur(a) nu poti face fata continuitatii in planul tau. Astazi mai mult ca pana acum e nevoie sa faci studii minutioase in jurul tau si sa aduni oamenii de actiune, care nu doar vorbesc ci care au puterea necesara sa se si tina de asta. Si cand gasesti un astfel de om langa tine sau il intalnesti din pura "intamplare" nu-l lasa sa iasa din viata ta, chiar daca aparent nu aveti lucruri sau activitati in comun.

Calitatea si perseverenta este un necesar de care ai nevoie pentru a-ti schimba viata. 

Turma doarme inca si numarul ei te depaseste de asemenea, pentru a te lasa dominat 90% din timpul tau de astfel de energii. Fa o selectie si curata in jurul tau. Cauta ce ai cu adevarat nevoie, cauta acele calitati pe care le doresti in viata ta si nu fa rabat de la ele. Avem nevoie sa ne cladim ca si grup de oameni puternici, nu izolati pe ici pe colo, ci adunati si conectati, pentru a reusi sa depasim procentul covarsitor de adormiti.

Cu siguranta ca schimbarea se va produce, insa ai si tu de adus o contributie in asta. Nu renunta, nu pica in depresie sau in letargie, contribuie, fa parte din rescrierea istoriei, care oricum se rescrie cu sau fara tine, insa viteza cu care se intampla asta depinde si de tine.

Actiune si vointa pentru viata ta si viitorul tau!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!