marți, 18 ianuarie 2011

Vinetele modificate genetic sunt toxice pentru organism

Primul organism modificat genetic care a ajuns in India, gratie atotputernicului Monsanto care vrea sa ne bage pe gat numai alimente daunatoare, a generat un raport de evaluare a riscurilor asupra sanatatii care arata semne de toxicitate alimentara. Conform studiului independent, exista indicatii serioase ca vinetele modificate genetic (numite si brinjal in India) cauzeaza imflamari, dereglari reproductive si ale ficatului, noteaza infomg.ro. Filiala Monsanto din India, Mahyco a aplicat pentru cultivarea comerciala a vinetei modificate genetic in India si Filipine. Vinetele sunt modificate genetic pentru a produce propria proteina insecticid (numit toxina Bt) dezvoltand astfel rezistenta pentru anumiti daunatori. 

In februarie 2010, ministrul Mediului si Padurilor din India a revocat aprobarea brinjalului modificat genetic si a impus un moratoriu citand ca sunt necesare mai multe studii independente. Raportul evalueaza date din studii de furajare pe sobolani efectuate de Mahyco pentru a demonstra siguranta vinetelor modificate genetic.

Vinetele modificate genetic nu pot fi recomandate pentru consum uman

Lou Gallagher, un epidemiolog din Noua Zeelanda, care a coordonat studiul a spus ca "afirmatiile privind siguranta acestor plante nu sunt sustinute cu date existente, din contra, exista semne alarmante ca alimentele derivate din aceste plante ar putea avea efecte adverse asupra sanatatii. In plus, studiile Mahyco arata deficiente majore in protocoalele folosite in experientele de furajare, care nu corespund standardelor internationale". Dr. Gallagher sustine ca pe baza datelor existente vinetele modificate genetic nu pot fi recomandate pentru consum uman. Raportul ofera un contrabalans fata de analiza Monsanto, care neaga orice risc asupra sanatatii.
Probabil nu va mai dura mult si organismele modificate genetic vor umple si Romania, mai ales ca ministrul Agriculturii, Valeriu Tarara, ("fost colaborator" al companiei Monsanto cel mai mare producator de organisme modificate genetic din lume) sustine cu vehementa introducerea culturilor modificate genetic. Recent, Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR) a inceput demersurile oficiale la forurile Uniunii Europene (UE) pentru aprobarea introducerii in cultura a plantelor modificate genetic. Conform unui comunicat al FNPAR, organizatia patronala va beneficia si de lobby din partea boardului Producatorilor Americani de Soia, care va incerca sa convinga tarile membre UE de avantajul folosirii biotehnologiilor.
Sursa: Ziua Online

Mai cititi si:
Brevet pentru un porc
Interviu cu Shiv Chopra - America si Canada au cele mai periculoase alimente din lume
Alte efecte demonstrate ale culturilor modificate genetic - STERILITATE !
Semintele taranesti - o comoara ce trebuie pastrata !
Adio medicina naturista: UE va interzice medicamentele pe baza de plante
Romania o tara cobai pentru testari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!