sâmbătă, 15 ianuarie 2011

In 2011 incepe plata dobanzilor catre FMI cu 300 milioane de euro

Faptul ca Romania traieste pe datorie nu mai este contestat de nimeni. Se stie ca tara are datorii catre bancile comerciale, dar si catre institutii financiare internationale. Iar aceste datorii genereaza dobanzi. Care, pentru FMI, insumeaza vreo 300 de milioane de euro in acest an.

In 2011, Romania are de platit Fondului dobanzi insumand  266 milioane de Drepturi Speciale de Tragere (“moneda” FMI), adica vreo 300 de milioane de euro. Acesti bani sunt pentru creditul luat  de la FMI pana la sfarsitul anului trecut.

Dupa calculele presei romanesti, dobazile sunt similare cu cele deja platite de la semnarea acordului cu FMI si pana acum.

In schimb, plata principalului, adica a banilor imprumutati propriu-zis, va incepe pe 6 august 2012 si va insuma 546 de milioane de DST, adica mai bine de 600 milioane de euro la cotatia actuala a DST.

FMI percepe Romaniei o dobanda anuala de 3,5%, calculata la soldul tragerilor efectuate pana la data respectiva si nerambursat.
Sursa: Manager.ro

Ma intreb daca ne vom imprumuta si pentru a plati dobanzile, cat despre plata propriu zisa nici nu mai vorbesc. Nu mai avem economie, ne imprumutam ca sa platim salarii si pensii, nu generam nimic din banii imprumutati, de vandut am cam vandut tot ce aveam, am intrat intr-un cerc vicios din care nu avem decat de pierdut. Si nebunia deabia incepe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!