vineri, 10 septembrie 2010

Frankenfish - somonul modificat genetic pe cale de aprobare

Faptul ca produsele modificate genetic s-au extins nestingherite amenintand sa compromita recoltele cunoscute candva normale nu mai este un secret. Insa astazi de incearca trecerea la etapa a doua cu somonul modificat, etapa care probabil e doar prima, pentru ca odata aprobata aceasta nebunie probabil urmeaza si restul animalelor. FDA-ul despre care am aflat mai multe in America si Canada au cele mai periculoase alimente din lume este pe cale sa aprobe aceasta deversare a carnii modificate in piata americana (deocamdata). Mai mult decat atat, somonul modificat nu va avea nici un fel de eticheta distincta. Tot cu ajutorul FDA produsele modificate sunt greu detectabile in America nefiind etichetate. Astfel ca nici de data asta nu se va sti daca ceea ce cumperi este sau nu modificat.
Studiile dupa cum stim tot din articolul amintit mai sus nu sunt facute, cu atat mai putin in cazul animalelor modificate, astfel incat nimeni nu stie ce boli asteapta in dezvoltare cu un astfel de consum nefiresc si artificial. Insa totul este iertat in numele unei mai mari profitabilitati nu-i asa ? In numele unui consum sporit, ieftin si care aduce profituri uriase unora se pot face multe. Pana una alta acest somon creste mult mai mare in dimensiune, se maturizeaza in 6 luni in loc de 3 ani si acesta pare a fi singurul criteriu luat in calcul.
Totusi, cand apar atatea lucruri ce sfideaza normalul stai si te intrebi ce se mai afla in spate, pentru ca doar profitul incepe sa para depasit. Si atunci toate acele teorii despre imputinarea populatiei de pe glob, teorii confirmate inclusiv de Bill Gates care sustine vaccinurile si un numar mult mai scazut al populatiei devin o realitate tot mai evidenta. O populatie bolnava, adormita si sedata, dezarmata care apoi moare mai repede din cauze multiple astazi este una mult mai usor de controlat pe plan modial, iar asta este o certitudine.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!