miercuri, 19 ianuarie 2011

Timpul inundatiilor in lume

Inundatiile si caderile de pamant parca nu se mai opresc, insa de data asta ele sunt rasfirate pe tot globul. Australia se lupta cu vreme extrema inca din decembrie, apoi in ianuarie s-au pornit inundatiile care au afectat zone imense din 3 state. Dupa devastarile din Queensland apa a juns si in orasul Victoria, zone intregi fiind evacuate in asteptarea apelor.
Caderile de teren ce inghit case si suprafete fac si ele ravagii in lume. E terifiant sa te gandesti ca apare o gaura mare ce-ti inghite casa, iar aceste cazuri s-au inmultit atat in Europa, America, Canada, cat si Asia. Ultimele surpari de teren au avut loc ieri in Newport - Oregon, unde 8 case au fost afectate.
In Snohomish - Washington s-au impus masuri de evacuare si protectie din calea apelor.
Intre timp tot NE-ul Statelor Unite se confrunta cu temperaturi extreme, furtuni de zapada si gheata si chiar ploi osciland cu frig si furtuni.
In Brazilia inundatiile si caderile de pamant au ridicat numarul mortilor la 665 si 14.000 de oameni mutati sau salvati din calea dezastrelor.
In Filipine 1.6 milioane de oameni sunt afectati de ape, iar prognosticul vremii nu este deloc bun.
Sri Lanka asteapta 1.5 milioane de dolari ajutor de la statul chinez in urma inundatiilor ce au cauzat 40 de morti si au mobilizat peste 1 milion de oameni catre nord. Pacat ca toate se reduc la cifre.
In Africa de Sud 7 provincii au fost afectate.
Si acestea sunt doar cazurile mai alarmante culese din lume, cate alte cazuri pe zone mai izolate nu s-au intamplat si in Europa. Pamantul nostru sufera, vremea devina tot mai extrema, soarele este in transformare, noi cu totii avem nevoie sa ne acomodam cu cu toate aceste schimbari ce au loc atat din punct de vedere climatic, cat si economic. Nu e momentul sa dormim si sa asteptam ziua de maine fara sa ne pregatim pentru orice. Masuri de precautie, lectii de supravietuire, rezerve de hrana si apa sunt doar cateva din preocuparile noi care ar trebui sa ia locul mondeniilor si stilului nostru de viata comod. Si nu e cazul sa intram in panica, cele mai proaste decizii se iau la panica si frica. Dar nici sa nu ne bagam capul in nisip si sa asteptam. Nici Dumnezeu nu ajuta acolo unde te poti ajuta singur. Noi acum avem o dubla incercare, un dezastru economic inca nedeclansat la adevarata ei valoare si o vreme in schimbare. Toate trec pana la urma, insa daca te prind nepregatit atunci doare mai tare.





Mai cititi si:
Vremea in Australia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!