vineri, 14 ianuarie 2011

Transportatorii pregatesc, impreuna cu soferii boicotul benzinariilor OMV Petrom

Federatia Operatorilor de Transport Rutier (FOTR) pregateste o actiune de protest impotriva scumpirii carburantilor care se va concretiza intr-un boicot al benzinariilor Petrom. Membrii patronatului spun ca actiunea de protest pe care o au in pregatire este in solidaritate cu protestul cetatenilor asteptat pentru 17,18 si 19 ianuarie.

Cea mai mare organizatie patronala din domeniu a trimis o adresa catre toti membrii ei prin care se propune un embargo total impotriva benzinariilor OMV Petrom care sa tina macar 2 luni. Asta in timp ce  mii de persoane fizice au amenintat ca nu vor alimenta deloc autoturismele cu carburanti in primele trei zile ale saptamanii viitoare.

“Am trimis adrese catre toti transportatorii care fac parte din asociatia noastra si le-am cerut sa analizeze posibilitatea de a sista alimentarea cu carburanti de la benzinariile din grupul OMV Petrom pentru 2-3 luni. Vrem sa facem acest lucru impreuna cu cetatenii pentru ca firmele petroliere sa inteleaga ca nu pot merge la nesfarsit cu scumpirile astea”” a spus, pentru Money.ro, Augustin Hagiu, presedintele FORT, cea mai mare organizatie de profil din Romania.

Conducerea celeilalte mari asociatii patronale din industrie, Uniunea Nationala a Trasnportatorilor din Romania (UNTR), nu este de acord cu boicotarea unei anumite companii. Ion Lixandru, vicepresedintele UNTR spune ca ar fi incorect sa se traga la raspundere doar OMV Petrom pentru ca, pana la urma, fiecare companie isi joaca sansa ei asa cum stie mai bine. in schimb, acuza Guvernul de scumpirea carburantilor pentru ca are puterea sa controleze fenomenul insa nu o face. “Este obligatia statului sa ia masuri pentru ca primeste, anual, 4 miliarde de euro din taxele si impozitele pe carburanti si nu face nimic. Sa intre sub controlul Garzii Financiare toate companiile petroliere ca sa se vada ce costuri au ele exact. Sa se lucreze cu Vama si sa se blocheze exporturile de petrol pentru 6 luni. intr-o situatie ca aceasta se poate invoca interesul national ca petrolul romanesc sa ramana doar in tara pe o perioada deteminata”, spune Lixandru. Potrivit acestuia UNTR nu se va ralia protestului populatiei.

In zilele de 17, 18 si 19 ianuarie mii de romani si-au promis sa nu alimenteze, deloc, masinile cu carburanti. Protestul a fost initiat si promovat pe forumuri si retele de socializare.
Sursa: Informatia Zilei

Sa speram ca se vor solidariza cat mai multi si vom avea parte de un prim mare succes al unei miscari in masa. Reducerea la un singur lant are sanse mult mai mari de reusita si cu asta sunt de acord cu Mircea Badea - ajunge sa falimentezi un lant ca sa atragi semnalul necesar, atata vreme cat oricum ei sunt intr-un acord tacit intre ei in ceea ce priveste monopolul preturilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!