duminică, 13 iunie 2010

Alte efecte demonstrate ale culturilor modificate genetic - STERILITATE !


Un nou studiu facut de cercetatorii rusi sugereaza faptul ca mancarea modificata genetic poate cauza sterilitate pe termen lung, asta insemnand sterilitate totala in a 2-a sau a 3-a generatie. Oamenii de stiinta au folosit hamsteri pentru aceasta cercetare si i-au divizat in grupuri. Un grup de hamsteri a fost hranit cu o dieta normala fara nici un produs pe baza de soia, un al doilea grup a fost hranit cu soia nemodificata genetic, iaar al treilea grup  a mancat soia modificata genetic, iar al patrulea grup a mancat cantitati si mai mari de soia modificata genetic.

Fiecare grup a produs intre 7 si 8 urmasi, fiecare fara probleme. Dar cand cercetatorii au selectat noi urmasi de la combinarea acestora, s-a constatat o reducere a ritmului de crestere si a maturitatii sexuale. Totodata acestia au aratat un ritm de mortalitate crescuta, de 5 ori mai mare decat cei care nu consumau soia. Si mai socant a fost faptul ca aproape toti cei din a treia generatie care consumau soia modificata erau sterili si experimentau dificultati legate de cresterea parului in interiorul gurii.
Aceste cercetari care totusi se afla la inceput datorita faptului ca alimentatia modificata genetic nu e asa de noua, ar putea intari speculatiile referitoate la scaderea numarului populatiei pe glob, pentru ca e logic sa intrevezi ca oameni sterili vor lasa in urma 0 urmasi si eventual mor mai repede deoarece aceasta mancare nu este nici de departe la fel de hranitoare si sanatoasa, dimpotriva este ca si o grefa rejectata sau in cel mai rau caz infiltrata in organism care apoi cauzeaza diverse afectiuni.
Insa in ceea ce priveste sterilitatea, nu cred ca este o noutate sa constatati cate cupluri nu mai pot face copii si cati tineri in jurul varstei de 20 de ani sunt incapabili sa mai faca urmasi. In plus sterilitatea devine tot mai mult o problema impartita ca si procent intre barbati si femei, iar daca pana nu demult culpabila era aproape exlusiv femeia, acum procentul alocat barbatilor sterili ajunge la 40-45 %.

Pana si Zimbabwe refuza ajutoare ce contin hrana modificata genetic. Prof. Sheunesu Mpepereki spune: “doar pentru ca suntem infometati asta nu ne face sa acceptam hrana care nu ne place”.

Revenind la noi, sper ca studiati cu grija etichetele inainte sa cumparati un produs. Ceea ce am constat personal la noi pe rafturi este ca amidonul modificat devine tot mai prezent in multe sostimente si cu precadere in majoritatea sosurilor sau in ketchup-uri. 

Sursa: PSFK 

Mai cititi si:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!