sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Tunisia in pragul unor mari schimbari

Situatia tunisiana ia amploare si incepe sa se scurca si in media globala dupa un decembrie fierbinte in care nu se stia mai nimic de situatia tarii. V-am descris pe larg situatia tunisiana in articolul despre FMI, deoarece acest organism international nu este deloc strain de starea dezastruoasa in care a a juns tara. Pentru cei ce n-ati citit articolul il aveti aici: Tunisia - "medicamentul economic" FMI a dus la saracie in masa si somaj. Cum va simtiti cand vedeti ca tara noastra adopta aceeasi reteta de pe urma careia au suferit in trecut toate tarile traversate de aceasta caracatita ? Iar noi deabia incepem cu plata dobanzilor in acest an, dobanzi care insumeaza 300 de milioane euro - doar pentru 2011.
Revenind la Tunisia, protestele despre care scriam ca au inceput pe 17 decembrie continua si astazi periclitand deja intreaga siguranta a tarii. Astfel britanicii si-au trimis astazi acasa turistii aflati in zona cu zboruri de urgenta si avertizeaza toti calatorii in a evita tara. Astfel de avertizari au inceput sa apara de zilele trecute in tot mai multe tari printre care si  Statele Unite. Dar a luat 23 de ani pentru aceasta tara sa spuna stop coruptiei si suferintei saracilor in avantajul celor putini ce au tras toate avantajele. Daca stam sa analizam situatia si numarul de ani vom regasi similitudini foarte mari cu Romania... din pacate.
Doar perseverenta protestatarilor a facut ca aceste stiri sa iasa la iveala, pentru ca dupa cum am vazut nu se doresc astfel de evenimente care sa denigreze tot mai mult aceste organisme menite ca fiind salvatoare, cand de fapt ele nu fac decat sa stoarca seva tarilor in care intra. O situatie similara se intampla si cu Haiti, cand in ultimele saptamani au inceput sa apara tot mai multe voci care sa ceara socoteala pentru situatia tarii, care dupa 1 an arata cam la fel ca si dupa cutremur. ONG-urile care ar fi trebuit sa ajute tara sunt suspectate alaturi de fortele armate americane ca au subjugat tara fara sa ofere nici minim de autonomie decizionala si fara sa ajute cu ceva concret in reconstructia tarii. Dar la fel cum exista ipoteze ca acel cutremur a fost unul indus prin dispozitive de gen HAARP, asa incep sa devina evidente motivele pentru care tara a ajuns intr-un adevarat asediu pe motive de resurse descoperite in zona. Nu devine tot mai evident ca mai toate marile revolte si dezastre lovesc tari care fie au resurse valoroase, fie au fost asediate, handicapate si indatorate in avantajul acestor organisme internationale cum este si FMI-ul de exemplu ?





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!