sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Miscare impotriva noilor scannere si a masurilor abuzive de siguranta

Aminteam zilele trecute de documentarele din seria Teoria Conspiratiei de Jesse Ventura si iata ca revin cu acest nume deoarece Jesse a luat decizia zilele trecuta sa nu mai zboare pe nici o linie comerciala atata vreme cat normele noi de securitate sunt in functiune. Avand in vedere ca el are un implant la solduri cu titan nu se poate supune acestor radiografii, astfel ca trebuie sa treaca prin perchezitiile corporale, care au ajuns sa depaseasca gradele de molestare sexuala. Perchezitia se face tot mai agresiv pana la strangerea organelor genitale pentru a le verifica intemeiat, ajungand pana la santul posterior dintre fese. Dupa mai multe umilinte de acest gen nu a mai suportat si a spus "ajunge". "Daca alta optiune nu am momentan, atunci renunt la a mai zbura pe liniile comerciale" - a spus el. "Eu nu inteleg de ce guvernul este responsabil de securitatea de pe aeropoarte si nu liniile aeriene luate separat, astfel as putea sa aleg cu cine vreau sa zbor."

Tot mai multa lume refuza sa se supuna radiatiilor, insa sunt supusi procedeului umilitor de pipaire mai mult sau mai putin brutala a partilor intime. Alex Jones spune ca e doar un pas spre dezumanizare si submisie totala fata de organele statului, neavand nici un rol de siguranta ci doar de supunere pura. In conceptiunea sa mai un pas pana cand o sa vrea sa intre in cavitati, daca intelegeti ce spun.

Gerald Celente aminteste de un caz in care langa el o batranica de peste 80 de ani, a fost luata la control deoarece avea siringa si ace in poseta, asta pentru ca era diabetica, lasata desculta si dusa la perchezitionare. "Cat de prost sa fii tu ca organ sa nu poti face nici o diferenta intre cine este un presupus infractor si cine nu".

Ron Paul a introdus un nou proiect legislativ impotriva acestor abuzuri, asemanandu-ne cu niste vite datorita procedeelor prin care ne supunem.
De ce suntem cu totii tratati ca niste teroristi, adica esti vinovat pana cand nu se dovedeste altfel. Parca era natural sa fie invers.

Procesele pe rol impotriva acestor masuri incep sa prinda contur, oameni care nu mai suporta, care se considera hartuiti, maltratati si radiati. Unii incep sa ameninte ca dau in judecata daca sunt maltratati la "oua", altii nu mai vor radiatii. Cazul recent al unui pilot care a refuzat sa se mai supuna la radiatii de cateva ori pe saptamana si a fost dat afara, a facut inconjurul net-ului. Lucratorii din domeniu incep si ei sa devina reticenti la numarul mare de radiatii la care trebuie sa se supuna saptamanal sau chiar zilnic. Era si cazul daca ma intrebati pe mine. Apoi sunt tot mai multi oameni de afaceri si turisti care refuza sa mai faca vizite in state pentru ca devine tot mai mult un stat totalitar si nu doresc sa treaca prin nebunia de pe aeropoarte. Altii care aveau inainte doar tranzit in America, isi aleg bilete care sa ocoleasca tara.
Tot mai multe scandaluri si informatii ies la iveala pe aceasta tema. Cei care detin actiuni la companiile producatoare au relatii directe cu statul sau sunt chiar in functii. Pe urma imaginile care te arata dezbracat si care se spunea la inceput ca nu pot fi stocate in sistem au fost dovedite la 5 luni ca fiind arhivate. Minciuni peste minciuni si multa toleranta inca in randul celor ce accepta si se supun.

Eu analizez datele si gandesc intr-un mod simplu. Procedeul este cam asa: inscenezi o situatie de panica sau alarma falsa terorista si apoi iesi rapid cu o conferinta de presa ca suntem cu totii in pericol si statul trebuie sa ne apere prin noi masuri de siguranta. Nu conteaza ca cel implicat in asta era trecut pe liste teroriste si de supraveghere si ca la un simplu control de pasaport putea fi retinut, nu conteaza ca in filmari se vedea evident ca si el era surprins si speriat ca i s-au aprins chilotii ca si cum nu stia ca are ceva asupra lui. Toate acestea nu conteaza. Ceea ce conteaza este imaginea data in presa si ce se spune pe subiect. Fa oamenii ca ei insisi sa-si doreasca siguranta din partea statului si gata le-ai luat libertatea. Apoi la nici cateva saptamani de la anunt tu deja pui in circulatie celebrele scannere, care in mod normal ar fi trebuit sa treaca printr-un sir lung de inventie, productie, verificare, testare etc. Nuuuuu -  asta nu s-a facut, iar cu o simpla logica de 2 bani puteai sa-ti dai seama ca acele scannere erau deja gata fabricate si asteptau ocazia sa intre in circulatie. Si oamenii s-au supus, familiile cu copii, toti s-au supus. Adica aproape toti.

Nimeni nu mai gandeste, e singura concluzie la care ajung. Pentru ca daca stateau oamenii sa se gandeasca 2 minute ajungeau la urmatoarele intrebari de bun simt. De ce cand merg la doctor si am nevoie de radiografie mi se spune sa nu abuzez de ele ? In general 1-2 pe an sunt maxim indicate pentru sanatate deoarece au de la potential cancerigen la infertilitate tot felul de efecte posibile. In plus cand faci radiografii iei masuri de siguranta cu ce poti avea asupra ta, sau de acoperire a zonelor genitale cu sorturi de cauciuc speciale.

Va redau cateva notiuni teoretice despre masurile de siguranta in cazul radiografiilor:
"Este cunoscut faptul ca tesuturile vii expuse radiatiilor X sufera alterari care, peste anumite limite, sunt incompatibile cu viata. Asemenea alterari nu sunt excluse nici in timpul examenelor radiologice, mai ales pentru personalul care manipuleaza aparatele. Ele se datoresc faptului ca actiunea vatamatoare a radiatiilor se manifesta prin cumularea de mici doze in timp indelungat. In incaperile in care functioneaza aparate de radiologie se raspandesc radiatii incidente direete si radiatii secundare emise din pacient, din stativul aparatului, din pardoseala si din mobilier. In timpul emisiunii, in intreaga incapere se creeaza o adevarata baie de radiatii. Pericolul trebuie cunoscut la justa lui valoare si diminuat prin masuri adecvate de protectie. Trebuie precizat ca radiatiile secundare, tertiare, etc au lungimi de unda din ce in ce mai mari si sunt din ce in ce mai putin penetrante, putand fi oprite chiar de haine. Iata de ce pericolul nu trebuie exagerat.
Persoanele care lucreaza in serviciile de radiologie, daca nu respecta cu strictete masurile de protectie, prin acumularea de doze mici de radiatii timp indelungat, pot suferi unele actiuni vatamatoare, si anume: a) leziuni ale pielii (radiodermita cronica a mainilor, gambelor si fetei), care se manifesta prin piele uscata datorita inhibarii functiilor glandelor sebacee si sudoripare, aparaaitia de telangiectazii, modificari in pigmentare, aparitia de ulcere trofice, cu potential de malignizare; b) leziuni ale organelor hematopoietice, caracterizate prin modificari ale seriei albe, leucopenii cu usoara eozinofilie si limfocitoza. Aparitia neutropeniilor reprezinta un semn de agravare, iar formele cele mai grave pot merge pana la anemii aplastice si leucemii; c) leziuni ale gonadelor, interesand elementele cele mai sensibile, si anume spermatogoniile si foliculii maturi ovarieni. Celulele secretorii glandulare, atat la femeie, cat si la barbat, sunt rezistente; d) leziuni ale oului fecundat in primele luni de sarcina, care in timpul organogenezei pot produce malformatii. Embrionul mai mare de 4-5 luni nu mai este sensibil in mod special la actiunea radiatiilor X; e) Prin fenomenul de ionizare, datorat in special radiatiilor cu lungime de unda mare, se produc cataracte timpurii; f) In fine ca un corolar al insumarii tuturor actiunilor nocive ale radiatiilorX, unii autori le acuza de producerea imbatranirii precoce.
Pentru personalul care manipuleaza aparatele de radiologie s-a stabilit de catre ,,Comisia internationala de protectie in radiologie”, Mexico, 1956, doza maxima admisa compatibila cu starea de sanatate, si anume: 0,l r pe saptamana, 5 r pe an, 50 r pana la varsta de 30 de ani si maximum 200 r pentru toata viata. Aceasta doza se considera primita pe suprafata corpului lucrand 6 ore pe zi in mediu de radiatii si ea reprezinta maximum admisibil fara ca organismul sa sufere un efect radiobiologic in tot timpul vietii.
Echipamentul de protectie al personalului de radiologie, sort si manusi confectionate din cauciuc care contine saruri de plumb sau bariu, cu un echivalent de absorbsie de 0,5 mm plumb, nu este suficient si nu exclude utilizarea celorlalte metode de protectie. Acest echipament, care acopera numai regiunile mai importante, se recomanda in special pentru medicii ce lucreaza la ecranul radioscopic.
Incaperile in care sunt instalate aparatele de radiodiagnostic se aleg cu grija, pentnu a fi izolate fata de salile de asteptare, cabinete medicale sau stomatologice, birouri, locuinte, adica izolate de oamenii care raman timp indelungat in incaperea respectiva prin specificul preocuparilor lor ti care pot fi iradiati accidental necontrolat. Este de preferat ca incaperile cu aparate roentgen sa aiba pereti exteriori sau spre culoare de trecere. Daca acest lucru nu este posibil se cere izolaroa peretilor mai subtiri de 30 cm cu tencuiala continand barita, vopsire cu vopsea de bariu sau captusirea lor cu tabla de plumb. Suprafata incaperilor minim acceptata este de 12 m2 pentru aparate dentare si 20 m2 pentru fiecare aparat de radiodiagnostic.
Spre deosebire de personalul de radiologie, care este iradiat pe toata suprafata corpului cu doze mici, dar repetate zilnic, iradiatii neprofesional suporta iradieri cantitative mai mari, dar pe zone limitate. Pentru acestia exista pericolul de a suferi leziuni radiologice ale pielii la nivelul portii de intrare, in cazul iradierilor repetate.
Se considera doza maxima la tegumente in zona portii de intrare a fasciculului de radiatii de 100 r.
Pentru limitarea iradierii bolnavilor se recomanda limitarea stricta a fasciculului de radiatii pe regiunea interesata, acoperirea cu materiale de protectie (sort de cauciuc plumbat) a sternului si gonadelor, intrebuintarea unei tehnici de precizie pentru a nu repeta examenul, intrebuintarea de materiale proaspete si de buna calitate (filme, revelator), precum si indicarea cu discernamant a examenului radiologic.
Desi nu poate fi incriminata iradierea radioiogica neprofesionala pentru aparitia leucemiilor si a tumorilor maligne si desi este de asemenea foarte greu sa se considere vinovata de aparitia unor malformatii ale nou-nascutilor, totusi este imperativ necesar ca medicii clinicieni sa cunoasca limitele si posibilitatile pe care le ofera examenul radiografic. Aceasta cunoastore constituie factorul de baza in vederea inlaturarii excesului de radiografii si a limitarii indicatiilor acestora."

Cat despre aceste scannere s-a ajuns la concluzia ca sunt de 10 ori mai nocive decat aparatele traditionale, si se fac pe banda rulanta fara sa se respecte nici macar normele minime de protectie. Ma intreb ce cap trebuie sa ai sa lucrezi in domeniu si sa te lasi iradiat uneori zilnic, fara macar sa stii ca starea de sanatate te lasa, nu esti insarcinata sau alte lucruri de minim bun simt ? Pe urma s-a vazut ca prin aceste scannere trec uneori si copii, femei insarcinate, batrani, etc. Nimeni nu te intreaba daca ai vreun risc, nu se face nici un filtru, nu ti se dau chiloti de protectie, nu ti se face nimic... esti lasat pur si simplu sa treci prin iradieri asa cum esti, indiferent de cate ori sau ce varsta ai. E nevoie ca tu sa spui ca nu vrei sau ca nu poti din pct de vedere medical sa te supui la asa ceva, pentru ca sa ai a 2-a optiune, nici ea in regula. Daca ai un implant si declansezi sistemul de alarma pentru metale vei trece la perchezitie abuziva corp la corp. Insa revenind la aparte, te mai poti mira ca in 5 ani faci o tumora pe creier, devii steril si alte nebunii ? Iar daca refuzi sa te lasi iradiat si dezbracat esti supus unor manevre denigratoare, ce atenteaza la intimitate si pentru multe persoane aceasta experienta devina traumatizanta, chiar pe viata. Ma repet din nou si din nou cu asta, poate ma aude cineva.

Asta este lumea in care vreti sa traiti ? Asta este libertatea noastra de alegere ? Fie te intorci in timp cu calatoriile, fie te supui ? Fie ai bani sa platesti statul, fie mori ? Astea sunt alegerile noastre. Ce mai trebuie sa se intample pana cand spunem STOP ? Cand se va atinge acel prag de limitare si suportabilitate. NU ajunge ?

Eu decid sa nu calatoresc in aeroporturi in care exista astfel de scannere, desi probabil ma va limita mult asta, insa limitarea e si mai mare atunci cand ma supun unor norme nocive pentru sanatatea mea atat mintala cat si psihica. Cat priveste insa perchezitiile corp la corp, am avut parte pana acum la 2, dar fara sa includa zona genitala. Nu stiu daca astazi pot garanta ca scap doar cu atat, insa e nevoie de o decizie pe care noi toti o avem de facut. Eu decid sa nu devin un sclav, voi ?

Aveti mai jos o compilatie de filmulete pe tema asta, primele cu cei amintiti mai sus + Ron Paul pe plan legislativ, restul despre miscarea care exista pe net impotriva acestor masuri.

Jesse Ventura refuzand sa mai zboare pe liniile comerciale:


Gerald Celente:


 Ron Paul la Fox News:


Ron Paul - "Ajunge":


Pasageri nemultumiti de noile reguli TSA mult mai invazive in perchezitiile corporale:


Pilot refuza sa mai treaca prin noile masuri de siguranta:


Abuz asupra pasagerilor:


Rezistenta in muzica:


Mai cititi si:
Primul scandal consecinta a noilor scannere de pe aeroporturi
 Perversiunea este in regula daca este facuta de autoritati
Intimidare pe fata - "Avantajele" monitorizarii
Se da verde la turnatorii voluntari - Reclama-ti vecinul daca plateste cash sau isi trage draperiile in casa. O fi terorist.
America in trasnformare - stat politienesc ce vizeaza victimele si nu infractorii
Adevarul despre cipuri si monitorizare - Katherine Albrecht

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!