joi, 9 septembrie 2010

America in transformare - stat politienesc ce vizeaza victimele si nu infractorii


O noua dovada a transformarii americane intr-un stat controlat de politie si stat. Mai tineti minte cum se faceau comparatii cu America la noi in diferite emisiuni cand cineva era atacat in propria locuinta, ca daca era in America avea dreptul sa-l impuste ca sa isi apere familia. Acele vremuri sunt demult apuse astazi, cand fostul simbol al libertatii si posibilitatilor nelimitate a disparut.Insa nu e vorba doar de asta, ci de faptul ca intimidarea politiei vizeaza cetateanul de rand si nu infractorii.
Exemplul de astazi este al unui cetatean de culoare din Long Island a carui proprietate a fost invadata de nu mai putin de 25 de membrii ai unei bande cunoscute in America pentru violenta si grad de periculozitate. Mai intai au fost 5, dar ulterior au aparut alti 20. Acesti 25 au incalcat proprietatea victimei noastre si l-au amenintat ca-i impusca familia, sotia si cei 2 copilasi de 1 si respectiv 2 anisori fiind in casa. Omul nostru si-a pus intre timp sotia sa sune la politie dar cum situatia era grava acesta si-a luat arma din dotare, arma inregistrata pe numele sau de altfel, deci cu acte in regula si a vrut sa-si apere viata si familia. Astfel cand cei 25 nu s-au retras si au continuat amenintarile acesta a tras 4 focuri de arama in gazon. Ulterior apare politia si ghiciti ce face ? Il aresteaza pe omul nostru si pe ceilalti ii lasa in pace. Legea spune ca poti folosi forta fizica pentru a te apara de o agresiune fizica, iar cei 25 nu aveau armele scoase (inca).
Este ca si un mesaj pentru americanul de rand, da exista al 2-lea amendament insa nu indrazni sa-l aplici pentru ca te vom investiga.

E o situatie pe cat de penibila pe atat de graitoare de cum evolueaza lucrurile. Victimele devin victime cu cazier, iar adevaratii infractori sunt liberi sa-si continue activitatile.
In Anglia situatia este similara, de fapt mai grava. Acolo singurii care pot poseda arme sunt infractorii, restul lumii nu are acces. Un caz recent demonstreaza si asta. O prezentatoare tv din Anglia a avut o vizita nocturna de la o banda in gradina proprie. Ea in varsta de 28 de ani si cu un copil in casa a luat un cutit si l-a aratat prin geam pentru a-i speria pe infractori sa nu patrunda probabil si in casa. Ce credeti ca a facut politia cand a ajuns la ea ? A interogat-o, iar apoi au acuzat-o ca detinea ilegal o arma periculoasa, chiar daca era in casa ei.
Acesta este oare modelul in care prin teroare si amenintari statul doreste sa ne faca sa devenim total neajutorati si vulnerabili in fata celor care sunt infractori prin meserie ? Adica daca nu ai sansa sa mori din asta, atunci esti culpabil ? Va dati seama ca asa ceva nu face decat sa stimuleze infractorul, care astfel se simte aparat de lege. Incredibil. Cum poti sa te simti tu ca si individ, daca esti pus in pericol la tine acasa si te trezesti arestat pentru ca incerci sa te aperi atat pe tine cat si familia ? 

Problema e ca astfel de lucruri se intampla tot mai des, iar populatia inghite - aratand inca odata noul statut de "zombi" in care se afla "cetateanul robotizat".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!