vineri, 26 noiembrie 2010

Nigel Farage revine in forta si ataca bosii UE

Dupa reprezentanta data de Nigel Farage (liderul UKIP) la numirea dubiosului personaj Herman Van Rompuy in fruntea  UE cand i-a discreditat numirea si l-a descris avand carisma unei "carpe umede"
si infatisarea unui functionar mediocru, astazi avem de a face cu o noua revenire in forta. Pentru cei ce nu au vazut insa inregistrarea din februarie am s-o repostez la sfarsitul acestui articol deoarece am constatat cu stupoare disparitia postarii mele pe aceasta tema. Nu mi s-a mai intamplat sa nu gasesc o postare pana acum insa de astazi voi tine evidenta clara a acestora, in cazul in care blogger-ul ne joaca feste.
Revenind la scena de astazi din parlamentul european va las sa ascultati o voce care spune lucrurilor verde in fata. Am facut si traducerea discursului pentru cei interesati.

Buna dimineata domnule Van Rompuy, sunteti pe post de aproape 1 an de zile iar in tot acest timp intregul edificiu a inceput sa se clatine, tot acest haos, banii incep sa se termine ... ar trebui sa va multumim, ar trebui sa fiti probabil "pin-up boy-ul" (Def.: baiatul frumos) miscarii sceptice impotriva Euro. Dar aruncati doar o privire in aceasta camera, priviti aceste fete, priviti frica, priviti furia, Barroso arata de parca a vazut o stafie. Vedeti, ei incep sa inteleaga ca jocul e pe sfarsite. Iar in disperarea lor de a conserva euro sunt pe cale sa distruga orice urma ramasa de democratie din sistem. Si e destul de clar ca niciunul dintre voi nu ati invatat nimic. Ca si dumneavoastra domnule Van Rompuy spunand ca Euro ne-a adus stabilitate pentru care as putea, cred, sa va aplaud ca aveti simtul umorului. Dar nu e oare asta doar o mentalitate de buncar ? Fanatismul vostru este afara pe fata. Voi vorbeati despre faptul ca e un neadevar sa crezi ca statul national ar putea exista in lumea globalizata a secolului 21. Pai asta poate e adevarat in cazul Belgiei, care nu a avut guvern pentru 6 luni, insa nu pentru noi restul din fiecare tara membra a acestei uniuni ... poate de asta vedem frica pe fetele tot mai numeroase prezente, spunand: "noi nu vrem acel steag, noi nu vrem aceasta clasa politica, ci vrem ca toata treaba sa fie consemnata ca o cutie de praf a istoriei". 
Am avut tragedia greceasca la inceputul acestui an, iar acum avem situatia similara in Irlanda.
Stiu ca stupiditatea si lacomia guvernului irlandez are mult de a face cu aceasta situatie. Irlanda in vecii vecilor nu ar fi trebuit sa adopte euro, ei au suferit cu asta. Insa uitati-va la ce raspuns le-ati dat. Li s-a spus in timp ce guvernul lor se prabusea ca ar fi necorespunzator pentru ei sa aiba alegeri generale si ca ar trebui sa aiba mai intai un buget inainte sa li se permita sa aiba aceste alegeri.
Cine naiba credeti ca sunteti ? Sunteti intr-adevar niste oameni foarte, foarte periculosi. Obsesia voastra in a creea un stat Euro inseamna ca sunteti fericiti sa distrugeti democratia, ca milioane de oameni sa fie nefericiti si fara loc de munca. Un numar nespus de milioane trebuie sa sufere pana cand visul vostru pentru Euro sa continue. Ei bine, asta nu o sa functioneze, pentru ca Portugalia este urmatoarea cu nivelul lor de 325 % datorii din GDP, ei sunt urmatorii pe lista, iar dupa aceea suspectez ca va fi Spania. Iar pachetul de salvare pentru Spania va fi de 7 ori mai mare decat Irlanda, iar in acel moment toti banii pentru salvari vor fi gata, nu vor mai exista. Insa este si mai serioasa situatia decat aspectul economic. Pentru ca daca jefuiesti oamenii de identitatea lor, de democratia lor atunci nu vor ramane cu nimic altceva decat nationalizare si violenta. Doar pot sa sper si sa ma rog ca proiectul Euro va fi distrus de piata inainte ca toate acestea sa se intample.

Nigel Farage la numirea lui Herman Van Rompuy in fruntea Uniunii Europene (februarie):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!