marți, 25 mai 2010

Suntem varza – doar ne falim si ne umflam in pene !


Asta fac parlamentarii nostrii europeni conform raportului intocmit de Institutul European pentru Democratie Participativa-Qvorum. Pe scurt europarlamentarii nostrii sunt cei mai tari chiulangii, demagogi fara tinta si tari in clanta in presa lor de acasa, adica in Romanica.
Pentru noi cei de acasa pare extrem de normal, conform imaginii politicienilor nostri de acasa, acest raport doar vine ca unul asteptat si "corect". Fiecare isi urmareste ba interesele partidului sau, fie interesele externe ale Ungariei, fie imaginea lor, insa nici unul dintre acestia nu au in vedere interesele nationale. Felicitari stimati parlamentari ca nu ne-ati uimit prin ceva ce nu stim inca !

Panarama mai e si politica asta, imi vine sa nici nu mai scriu de ea deloc, daca nu ne-ar influenta atat de tare vietile. Dar din pacate aceasta politica hidoasa, mincinoasa si de circ e cea care are in mana destinele noastre. Cum de e asa ceva normal ? Cum sa-ti lasi soarta in mainile unor corupti fanfaroni ai vremurilor moderne ? Cum ajung aceste persoane acolo sus ? Ajung pe cai cinstite, munca multa si folos in interesul comunitatii ? Zambim cu totii la asta, nu-i asa ? Nu dragi cititori, se ajunge acolo sus prin comploturi, pile si relatii, bani la buzunar si uneltiri secrete pe la spate. Altfel nu poti, altfel esti aruncat undeva in umbra. Si cine creeaza intreaga imagine a celor ce ne conduc ? Presa. Ea, cea autotstiutoare, omniprezenta mereu, corecta si impartiala. Va dati seama ca fara presa noi nu am avea habar cine unde este, ce face. Presa te ridica, presa te coboara. Iar cine controleaza presa are de fapt adevarata putere. Spuneti-mi cine ar putea sa ajunga sa fie votat de un numar suficient de mare de populatie daca nu ar apare la televizor, in ziare, la evenimente mondene ? Nimeni n-ar stii de ei. Iar noi ne formam o imagine si alegem intre cei mai populari, gen regina balului, cel mai tare in clanta, cel mai abil mincinos si asa mai departe. Ca la scoala. Nu alegem pe cel mai competent prin experienta sa si integritatea asta. Pur si simplu asta nu se intampla. Acestia nu ajung in prim plan, aproape niciodata, sau poate doar in filme. 

Daca eu m-as apuca astazi de politica si as intra intr-un partid, sa vedem ce ar trebui sa fac ? Daca am bani e simplu, incep sa mituiesc colegi mai cu vechime, ii invit in strainataturi, le cumpar cadouri, masini, etc. Daca nu-i am - nasol, trebuie sa ii lingusesc pana nu mai pot, sa ma dau pe la ei, sa-i mint frumos, sa fac tot ce mi se spune si sa ma bag in compromisuri atat de mari si multe ca n-as mai stii cum sa fac fata la cerinte atunci cand ajung si eu sa am putintica putere. 

Mda, si nimeni nu se mai mira, nimeni nu mai e interesat, fiecare merge pe drumul sau de robotel si lasa soarta tarii si a vietii sale in mana distinsei clase descrise mai sus. 

Mai cititi si:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!