marți, 25 mai 2010

Rachete, arme secrete, etalari de arsenal - cu ce scop ?

Se pare ca in perioada asta mai multe state isi etaleaza ca paunii arsenalul spatial, ultimele fiind Statele Unite care au lansat in spatiu doua rachete, dintre care una ar transporta prototipul unei arme secrete ce poate lovi orice tinta din lume in mai putin de o ora.
Toata aceasta etalare ostentativa ascunde probabil mult mai multe lucruri decat vedem noi la suprafata, si ma refer aici cu preponderenta la SUA, Iran si Israel. Am impresia ca sunt foarte multe tensiuni in spatele usilor inchise si ca aceste state simt nevoia sa isi incoarde in public pectoralii spre a dezarma potentialii dusmani de la vreo tentativa mai putin prietenoasa. 
Insa momentul lansarilor imi atrage atentia asupra interzicerii exagerate a companiilor aeriene sa mai zboare in urma eruptiei vulcanului din Islanda. Daca mai tineti minte, una dintre ipotezele vehiculate pentru acel blocaj socotit mult exagerat a fost si faptul ca s-ar putea ca in ceruri sa se desfasoare niste teste sau activitati care trebuie sa treaca incognito. Oare nu despre testari de arme era vorba ? Doar o ipoteza de rumegat ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!