luni, 3 mai 2010

Atentionare bursiera pentru noaptea de joi, dupa alegerile legislative din Marea Britanie.

Joi, 6 mai vor fi alegerile legislative in Anglia, insa ce vreau sa semnalez este ca pentru prima data in istorie piata futures ale bondurilor de stat, se va deschide la ora 1 noaptea de joi pe vineri, adica exact la 3 ore dupa inchiderea urnelor si cu 7 ore mai repede ca de obicei. Va fi o noapte fierbinte pentru speculatorii de orice tip, o noapte in care lira sterlina poate sa faca din nou istorie, cum a mai facut in miercurea neagra, o zi benefica pentru investitori precum Soros, dar mai putin benefica pentru britanici. Si o eventuala devalorizare marcanta a lirei ar putea periclita planurile de imprumut ale Marii Britanii. Insa situatia poate fi si inversa.

Astfel in noaptea respectiva bondurile de stat pot fi supuse unor presiuni remarcabile, fie de vanzare masiva , fie de cumparare in functie de rezultatele partiale ale alegerilor. Nu e deloc usor de estimat ce se va intampla, insa la cate tentative speculative se fac in ultima vreme putem asista la un adevarat spectacol. Vanzarile agresive de bonduri in orice caz vor periclita noua putere legislativa, deoarece va incepe guvernarea cu un mare deficit.

Momentul este sensibil asa ca traderii “domestici” de valute ar fi bine sa-si asigure pozitiile pentru data in cauza, sau sa stea afara, deoarece riscurile pot fi majore, pentru ca marile banci vor avea traderi la datorie in noaptea respectiva, gata sa sara la primul semn al pietei. O noapte in care se pot face sau pierde averi.

Sursa: DailyMail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!