vineri, 16 aprilie 2010

Repercursiuni aeriene in urma eruptiei vulcanului din Islanda

Astazi continua blocajul in masa al traficului aerian. Este o situatie nemaiantalnita, astfel incat si masurile sunt pe masura. Norul de cenusa s-a extins in alte zone de-a lungul Europei, astfel ca numarul tarilor ce au anulat zboruri s-a extins, in functie de traiectul norilor. Acest eveniment afecteaza o buna parte din zborurile dintre America catre Europa. Toate zborurile dinspre Mexic catre Londra, Paris si Amsterdam s-au anulat. In weekend era asteptata o delegatie in frunte cu Obama in Polonia pentru comemorarea mortii presedintelui. Acum acest lucru pare sa stea sub semnul intrebarii, mai ales ca liniile aeriene poloneze au anulat zborurile pana maine ora 4 GMT.
20 de zboruri intre Japonia si Europa au fost si ele anulate astazi. Traficul aerian in 12 aeroporturi germane si Frankfurt a fost de asemenea intrerupt. Spatiul aerian belgian tocmai a anuntat ca ramane inchis pana maine ora 8 GMT. De asemenea si statele baltice precum Lituania, Letonia si Estonia si-au inchis aeropoartele astazi.

Intre timp in Islanda au mai fost evacuati fortat aseara pentru a 2-a oara 800 de oameni din calea inundatiilor declansate de eruptie. Acestia insa s-au intors din nou acasa dupa 2 ore, dar situatia ramane incerta deoarece valurile de ape pot cobora de la vulcan fara vreun avertisement prealabil. Nu s-au pierdut vieti omenesti si nici animale moarte nu au fost raportate, doar terenuri rurale inundate. Insa nimeni nu stie ce urmeaza. Seful politiei Thorkelsson a spus ca nu exista indicatii ca eruptia s-ar fi oprit. “Ultima data cand acest vulcan a erupt (in 1820), eruptia a durat 14-15 luni” – a afirmat el. O prognoza deloc incurajatoare as adauga eu.
In Finlanda masura de inchidere a aeropoartelor s-a prelungit pana maine. In Irlanda in schimb s-a redeschis traficul inafara de zona coastelor de sud.
Este dificil de urmarit care aeroporturi se inchid si se deschid pentru ca stirile apar in continuu. In orice caz toti cei care au zboruri zilele acestea e bine sa se tina la curent cu traseul si aeropoartele prin care trec.

Astazi putem asista pe viu la cat de puternica este natura in fata noastra, iar repercursiunile pot fi de ordin multiplu. Este ironic cum acest vulcan vine inca odata si da peste bot tuturor celor ce mai sustin Aceasta frauda numita incalzire globala. O cantitate mare de nori de cenusa vulcanica poate avea un efect puternic asupra vremii, deoarece reflecta razele solare si le blocheaza in a mai ajunge pe sol. O extindere a acestor nori, sau inca o eruptie ar putea duce la o vara friguroasa peste Europa, dar si la precipitatii intense. Deja se poate constata clima destul de rece care ne inconjoara. Si deoarece scriam ieri de chemtrails, acum avem inca o motivatie in plus sa urmarim evolutia si aparitia acestor avioane. Pentru ca una dintre motivele invocate se considera a fi tocmai aceasta “incalzire globala”, insa acest vulcan rezolva problema, cel putin pentru Europa. Daca insa ele vor continua sa ne sufle cu chimicale, inseamna ca argumentul acesta pica definitiv. Fiti pe faza ce se intampla.

Mai cititi si:
Zboruri anulate in Marea Britanie si tarile de nord, urmare a eruptiei vulcanului din Islanda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!