marți, 27 aprilie 2010

Iata vine inca o transa FMI

“Delegatia Fondului Monetar International soseste astazi la Bucuresti pentru misiunea de evaluare in urma careia va decide daca Romania primeste sau nu inca 850 milioane de euro.” Wall-Street.ro

Si-a facut vreodata cineva griji ca nu vom primi transa ? Sigur ca o vom primi, FMI nu doreste altceva decat sa aiba cat mai multe imprumuturi date tarilor, deoarece astfel le poate controla. Daca nu ar face asta si-ar pierde obiectul muncii. Nici la prima transa din anul acesta nu aveam la ce sa ne facem griji, totul e doar regizat ca sa para ca avem de indeplinit niste conditii, pentru ca daca se tinea cont de ele nu primeam noi nici o transa, atata vreme cat nu avem nici un progres in tara asta, dimpotriva. Voi traiti mai bine ? Sau cel putin observati un progres in directia cea buna ?
Eu imi fac griji pentru ca vom primi aceasta transa, doar printr-o minune am mai putea scapa de ea, pentru ca ea nu rezolva nici o problema, o adanceste. Atata vreme cat guvernantii nostri nu produc nimic pentru tara cu acei bani, noi avem doar de pierdut.

Si care este principala conditie de indeplinit, sa dam mai multi bugetari afara ? Chiar si asta denota ca nu se doreste prosperitatea tarii ci doar mai multe masuri de inrobire.
Sunt de acord ca exista prea multi bugetari in unele sectoare, insa din cauza unei administrari deficitare. Cei care au pile si relatii cu sefii lucreaza prost si pe bani multi, iar cei care sunt competitivi sunt marginalizati si primesc bani putini desi fac si munca celor care nu se pricep, dar sunt in cardasie cu seful. Astfel, reducerile de personal se vor face tot in randul celor buni, ramanand un numar mai putin de bugetari cu pile si salarii grase.
Ca sa nu mai spun despre faptul ca nu vad cum ajuta economia tarii un numar mai mare de someri fara nici un alt plan de a-i reintegra in economie. Dam oameni afara, vom avea mai multi bani de platit la somaj si cum nu avem destui bani ca sa-i platim mai luam un imprumut. Este reteta perfecta spre dezastru. Astfel ca noi imprumuturi la care pana si platirea dobanzii deja este o problema, este ultimul lucru care ar trebui sa-l facem. Sa ne bizuim pe straini ca sa rezolvam urgente imediate fara a produce nimic pe termen lung arata handicapul unei tari, iar handicapul nostru este urias. Dar inca nu se observa pentru ca nimic drastic sau concret nu s-a facut. Dar cand o sa se vada rezultatele acestor masuri ingrozitoare pentru tara nu stiu ce se va intampla. Tot ce stiu este ca deocamdata avem un pachet de asistenta financiara de aproape 20 de miliarde de euro, asta fara dobanzi.
Despre estimarile FMI cum ca Romania va inregistra cea mai buna performanta din Europa in 2011 nici nu vreau sa mai discut. Ma intreb la ce fel de performanta s-or fi gandit ei ?

Alte articole pe aceasta tema:
Romania si alte state est europee in incapacitate de plata
Minus Romania – cu pasi inainte in prapastia datornicilor
Banii ca si datorie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!