joi, 22 aprilie 2010

Date noi despre tragedia de la Smolensk. Filmare video la locul accidentului !? Persoana care a filmat a fost omarata ? Asaltul sacalilor pe tema gazului polonez ?

Veti vedea mai jos o inregistrare care se pretinde a fi facuta la locul prabusirii avionului prezidential polonez, imediat dupa tragedie. In prima inregistrare veti gasi si traducerea in engleza si semnalarea unor puncte cheie din filmare. Persoana care a filmat se spune ca a fost injunghiata pe data de 16 aprilie, iar la spital a primit lovitura de gratie care ar fi dus la moartea sa.
Evident ca taberele sunt impartite in astfel de situatii incendiare. Unii contesta autenticitatea inregistrarii, altii o recunosc.
Daca inregistrarea este reala atunci poate fi folosita ca si o dovada in plus pentru elucidarea misterului. In inregistrare se aud vreo 4 focuri de arma, care incep pe la secunda 56 in cel de-al doilea video (fara traducere).
Am sa mai adaug ca indiferent de autenticitatea inregistrarii semnele de intrebare curg in valuri si multe puncte neelucidate au ramas inca.
Aminteam despre probabilitatea, ca la o astfel de prabusire la altitudine joasa si fara explozie, sa existe supravietuitori este destul de mare. Si totusi nu exista, in plus au fost zvonurile legate de un numar diferit de victime, cat despre identificarea victimelor tin minte ca urmaream inmormantarea presedintelui cand s-a spus ca peste 20 nu au ajuns acasa pentru ca nu au fost identificati. Mi s-a parut foarte ciudat, de vreme ce trebuia sa se stie exact cine a fost in avion, iar prin eliminare se puteau identifica toti in acele cateva zile, prin diferite metode. Suna de parca trupurile au fost atat de nimicite incat nu s-au mai putut identifica din bucati, ceea ce pare ireal neexistand conjuctura pentru o astfel de nimicire a cadavrelor dupa cum am mai explicat.
Intre timp datele celor doua cutii negre recuperate de rusi sunt pazite de acestia, iar autoritatile poloneze nu au reusit sa primeasca lamuririle de rigoare si nici acces direct la inregistrari. Totusi s-a anuntat faptul ca din analiza acestora reiese ca nu a existat nici o defectiune tehnica, fapt care confirma implicit ca sistemul de “Terrain Awareness Warning System” (sistem care arata distanta pana la pamant) ar fi fost functional. Totusi pilotul a fost suficient de dezorientat ca sa rateze pista de aterizare la doar 40-45 de metri.

Ce uitasem sa “raportez” in articolele anterioare este incredibila “coincidenta” sau capacitate de previziune a televiziunii georgiene, care in lugubrul experiment media, pe langa moartea presedintelui georgian a raportat si moartea presedintelui polonez Lech Kaczynski, care a murit prin explozia unei bombe in timp ce zbura catre Georgia pentru a ajuta la situatia creata de asaltul rus. Asta apropo de nenumaratele coincidente aparute pe sticla inaintea unor evenimente majore, vezi 9/11.

O alta intrebare: cum se poate sa ai o astfel de delegatie intr-un singur avion ? Prima si a doua linie a conducerii unui intreg stat sa fie pus intr-un singur avion ? Nu exista un minim de evaluare a riscului la o astfel de deplasare ? Eu stiu ca pana si firmele mari, sa luam un exemplu, Continentalul nu ar trimite o echipa prea mare intr-un singur avion, pentru a nu periclita activitatea firmei in cazul unui dezastru. Imi vine greu sa motivez cum s-a reusit o asa aglomerare de “capi di tuti capi” intr-un singur avion. De altfel, daca ma gandesc mai bine acesta este poate cel mai important semn de intrebare dintre toate.

De asemenea nici una din pozele publicate de la locul accidentului nu contine nici un element uman, ma refer la corpuri sau obiecte personale. Au zburat probabil toate mult prea departe pentru a intra in pozele din imediata apropiere a avionului, sau pozele au fost photoshop-ate, cine stie. Ca sa nu mai vorbim de pantofi, posete, bagaje ... Jurnalistul Slawomir Wisniewski, care a fost printre primii ajunsi la locul incidentului a spus ca avea impresia ca la bord nu s-a aflat nimeni inafara de echipaj. Pentru un avion care transporta aproximativ 100 de persoane locul era prea gol, era prea multa liniste si nimic nu semnala o astfel de prezenta masiva umana. El care a mai filmat o alta prabusire in 1987, atesta ca in acel loc era plin de ramasite umane si obiecte personale.

Si pentru ca povestea sa devina si mai pitoreasca incep consultarile si ipotezele pe tema gazului polonez. Iar in mijlocul subiectului se afla ghiciti cine, rusii si americanii. Doua dintre cele mai importante firme petroliere din America au obtinut licenta in a explora potentialul de gaz in Polonia, tara care se estimeaza ca are in jur de 1,4 trilioane de metrii cub. Asa ca poftiti la luat, acuma ca presedintele cel patriot nu mai este pe scena politica, se poate da verde la explorarea si golirea resurselor naturale ale Poloniei. Ma insel ? Intre timp rusii de la Gazprom spera sa semneze contractul care asteapta din 3 noiembrie, si prin care sa furnizeze 3 patrimi din gazul necesar Poloniei pana in 2037 la un pret fix. Prin acest contract polonezii s-ar obliga fata de rusi pe o perioada lunga la pretul si cantitatea prevazuta in contract, indiferent daca varianta de explorare americana reuseste, si Polonia ar dispune de o parte din propria resursa de gaze. Se pare ca tara a intrat pe un teren minat iar presiunile care pentru o vreme au fost tinute la distanta incep sa reapara.

Si acum, materialul promis:




Pe aceeasi tema:
Cuvantarea lui Kaczynski despre protejarea intereselor Poloniei impotriva vesticilor
Tragedia poloneza – date noi si completari
Tragedie aviatica – avionul prezidential polonez s-a prabusit in Rusia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!