vineri, 23 aprilie 2010

Sunt si romani care s-au saturat. Un grup de hacker romani actioneaza in locul autoritatilor.

Uite ca nu toti romanii tac si inghit indiferent ce li se face. Un grup de hackeri romani autointitulati “Securitatea Nationala Romana” au spart saptamana trecuta doua domenii ale publicatiei britanice The Telegraph, pentru a protesta fata de atitudinea jurnalistilor straini fata de romani cu mesajul "Tiganii nu sunt romani, idiotilor!" facand referire la emisiunea Top Gear in care materialul filmat in Romania. ( 9am news )
Exprimarea folosita nu a fost dintre cele mai reusite, insa pot intelege ideea in sine si mesajul de revolta care au dorit sa-l transmita.

Si avem o noua tentativa, de data asta in Franta.

Hackerii romani sunt hotarati sa reabiliteze imaginea romanilor in Europa, cu ajutorul unor mesaje de factura politica de dreapta. Acestia au atacat portalul publicatiei frantuzesti Le Monde, cu mesajul:

“Aceasta nu este o miscare de rezistenta, un protest, sau o revolta! Este strigatul intregului popor roman ce face apel la fratii nostri care au uitat ca si in venele noastre circula un sange roman. Sangele ce-a fost jertfit si varsct pe campurile de lupta pentru a fi scrisa istoria neamului nostru cere acum DREPTATE. Eroii patriei noastre nu vor muri niciodata! Vrem sa nu se uite CINE l-a varsat pentru ca Romania sa existe astazi pe harta, sa le amintim copiilor si nepotilor nostri, sa ii respectam cu onoarea cuvenita. Ne-a ajuns atata batjocura. Tiganii nu sunt Romani! Nu ei ne-au scris istoria! Cand vorbiti despre compatriotii nostri nu mai folositi expresiile “Tigani Romani”. Noi v-am respectat Franta, voi ne veti respecta ROMANIA! R.N.S. VEGHEAZA pentru ca aceste lucruri sa fie infaptuite”. ( 9am news )

Daca urmariti inregistrarea de mai jos preluata de pe canalul France 2, nu stiu cine s-ar putea supara pentru mesajul trimis de hackeri, de vreme ce televiziunea franceza promoveaza ideea ca exista un salut romanesc (adica al unei natiuni) anume, cel al cersetorilor. Este evidenta corelarea romani = cersetori, si consider ca fiecare fiinta vie are dreptul la demnitatea sa.


Si ce o sa se intample cand hackerii din spatele mesajelor vor fi prinsi ? O sa fie sacrificati tot de statul roman, fiind incriminati de terorism cibernetic (ca doar termenul e la moda pentru incriminarea oricui daca este convenabil) ? In acest caz ma intreb cine sunt adevaratii patrioti, cei care s-au saturat sa fie blamati in lume ca stand la baza tuturor relelor, sau cei care vor sa reduca orice tentativa demna la tacere. Ramane sa urmarim episodul. Totusi din cate stiu, hackerii romani sunt foarte priceputi, asa ca poate nu vor fi prinsi.

Dar ce ma intereseaza pe mine si mai mult, este reactia oamenilor de rand la stirea data, pentru ca de fapt asta reproduce starea natiunii, asa ca am sa reproduc comentarii gasite pe internet.

Hotea_M: “Patriotismul acestor oameni este absolut de laudat; nu trebuie permis ignorantilor astora si altora ca ei sa-si bata joc de romani, trebuie sa li se explice clar, pe intelesul lor, ca tiganii sunt doar un grup etnic, ei nu reprezinta nicidecum pe romani. Ar fi extrem de benefic pentru Romania si romani sa se treaca oficial inapoi la denumirea de "tigani".”

Milla: “Dacă s-ar fi făcut ceva violent aș fi criticat gestul, dar așa... trebuie să recunosc că sunt și eu de acord...”

Vax_populi: “Daca as sti cine sunteti, as fi de acord sa suport financiar gruparea voastra. Pana atunci, tot ce pot spune este JOS PALARIA in fata voastra si nu pot sa fiu decat fericit sa vad ca unii romani nu si-au pierdut coloana vertebrala.
FELICITARI, FELICITARI, FELICITARI... de trei ori FELICITARI.”

Iulidan2: “Poti clasifica nationalismul, in cate categorii doresti, ramane remarcabil, ca sunt romani care fac ceva, comparativ cu cei platiti sa faca ceva, dar a caror singura preocupare, e averea familiei din dotare.”

Edd: “Hotea_M...un grup etnic pe care l-ati acceptat..cu manele cu bmw-uri cu lanturi groase...cu nazuintele voastre stupide de a fi bogati precum sunt ei...acum va este rusine....si mie mi-ar fi in locul vostru....vreti sa-i integrati....cum poti integra un grup de lei intre oi?ajung niste copii slabuti si pletosi sa ia atitudine...ii injurati pe strada ii face-ti nespalati,rokeri...si cine mai stie cum...nespalati sunteti voi...nespalati sufleteste...cum vede-ti un erou roman va simti-ti din nou romani...prea tarziu lasilor...ignorantilor...becalistilor....manelistilor....si va asigur ca cei din S.N.R. nu au diplome...nu sunt ingineri-doctori-docenti...si nici bogati....sunt niste pletosi(cum ii numiti voi)dar patrioti....BRAVOO LOR.....”

Mady_b2005: “BRAVOOOO!!!!! Daca toata lumea ar lua atitudine, atunci s-ar schimba multe lucruri in tara noastra. Mai exista oameni care au demnitate si nu se lasa calcati in picioare. Merita tot respectul!”

Alexbrateanu: “de mult trebuia sa ia cineva atitudine in legatura cu problema asta. Idioti sunt si guvernantii nostri care au permis sa li se zica rromi tiganilor, aceasta rasa blestemata de oameni.....cu care ne asociaza acum restul europenilor. Daca as fi hacker, m-as alatura si eu acestei grupari...dar....din pacate nu pot... Dar o sa urmaresc evolutia acestei grupari....si..daca se poate ii voi ajuta.”

Gigimitica: “un bravo mare din tot sufletul meu pentru voi”

Zecebal: “Chiar credeti ca prostii nostri de romani(pacaliti cu Loto, Caritas, FNI, SAFI, Bancorex, alba-neagra, etc) sunt chiar asa de destepti si sa sparga site-uri straine ca sa-i puna la punct pe straini ? Daca ar fi asa de tari si de destepti iar pune la punct pe astia de ne conduc si-si bat joc de noi zi de zi. Cine stie ce ungur sau basarabean voronian se da drept roman si-i ia in tarbaca pe straini ca sa ne dea strainii una peste zotca sa ne sature.”

Nicumarinbr: “Zecebal probabil e TIGAN de raspunde asa. Din cate stiu eu, Romanii sunt angajati cu succes la Microsoft, sunt unii din cei mai buni in software ( vezi Bitdefender care e cotat unul din cele mai bune programe antivirus) etc.
Daca guvernul nu reactioneaza, macar Romanul de rand sa faca ceva. Daca as avea cunostiintele necesare, si eu sa reactiona asa...deci...cat mai multe comentarii pe paginile oficiale...”

Mihaymors: “Nu sunt in totalitate roman, dar si stramosii mei au luptat pt aceasta tara, si ma doare cand suntem batjocoriti, iar ceea ce au facut compatriotii nostri face sa mi se ridice parul pe maini, Ma bucura ca cineva face ceva, deundeva trebuie sa incepem,”

Moroianu_george: “Oricum, nu cred ca trebuie cuiva sa-i fie rusine ca este tigan sau roman, singurul lucru care mi se pare insa important de subliniat este acela ca fiecare natie, etnie, popor, sa-si sustina si sa-si revendice propriile probleme si sa nu se ascunda in spatele altora. Este deranjant faptul ca romanii sunt priviti ca si hoti, nespalati si violatori doar pentru ca tiganii se plimba prin Europa cu pasaport romanesc.”

9am57185: “In sfarsit cineva care chiar face ceva concret nu doar se lamenteaza!”

9am11019: “"Tiganii nu sunt romani" . Corect. Nu sunt romani, dar sunt CRESCUTI in Romania de catre onor societatea si statul romanesc care-i mangaie pe crestet si ii livreaza Occidentului ( criminali,talhari,pesti, hoti,etc.) democratic si la pachet atunci cand nu inchid ochii complice la ceea ce le fac acestia...romanilor din tara. Deci, englezii sunt de vina !!!!!!!”

Andrei_Popescu: “Confuzie voita sau nevoita. Totul pleaca de la cuvantul ROM(rum) care in strainatate este confundat cu ROMAN. Inainte cand acest cuvant nu exista, atunci cand tiganul era tigan (gypsy) era imposibila confuzia. Cred ca trebuie interzisa folosirea cuvantului ROM pentru a desemna un tigan si strainatatea va intelege ca tiganii sunt tigani si romanii sunt romani.Multi fac aceasta confuzie in mod voit pentru a asocia toate furturile si crimele savarsite de tigani pe unde se duc, cu Romania si cu poporul roman.”

Goe: “BRAVO HACKERILOR ROMANI !!!!
Sunmteti ultima linie de rezistenta a acestui popor....prin ceeea ce faceti voi demonstrati ca suntem BUNI....KIAR FOARTE BUNI!!!! Felicitari baieti ....sunt MANDRU ca sunt COMPATRIOT cu VOI !!!!!”

Mariua M: “La noi in tara de ce nu ataca ziarele astea care deja scriu in loc de tigani doar romi, cu un singur "r" si apoi ne miram ca altii nici nu mai fac diferenta.Pai daca la noi in tara deja au ajuns din "tigani","romi" ce mai vrei? Nu degeaba a schimbat Iliescu termenul, ca doar Regele Cioaba ii e var. Cine nu crede sa caute pe goagal si o sa lesine de ce o sa gaseasca!”

Cli: “Bravo. Ne-am bucura si mai mult daca romanii aflati in afara tarii ar vorbi, fara nici o opreliste, jena, frica, romaneste. Fiti mandri de ce sunteti si faceti voi, daca sunteti curati, cinstiti, harnici. Sa va fie rusine de faptele voastre si numai ale voastre daca, intr-adevar, ele sunt rele. Dar nu de ale tiganilor sau oricaror altor infractori romani. Vina nu a fost si nu va fi niciodata colectiva. Cei care nu vad asta, sunt identici cu cei pe care ii dispretuiesc. Francezii, daca nu doresc experiente tiganesti, sa cheme politia si ea sa-si faca datoria in tara lor. Acelasi tratament se cere a fi aplicat in Romania si oriunde in lume.”

PeCeResoare: “Ţigan, GITAN, Zigeuner, Ciganinŭ, țâgan, GYPSY, Cigano, Zingaro, Gitano, Tzigane, Cigan, Cikán, Xitano, Jipsi, Čigānu, Cigány,
in nici o limba (decat Româna) nu exista sinonimul rom (pt. *) . La noi, introdus de Ion Ilici Iliescu (si el de etnie tiganeasca - pe latura mamei) a facut istorie si a adus numai prejudicii imaginii României si Românilor. NU MAI FOLOSITI PENTRU APELAREA ACESTEI ETNII ALT CUVANT DECAT *”
Constat siderat ca redactia online gandul cenzureaza cuvantul T I G A N Ţigan vezi postarea mea anterioara unde au aparut * . Deci pentru cerberii cenzurii de la Gandul cuvantul Ţigan este interzis si probabil ca este asociat cu un cuvant din zona xxx ?! R.N.S. mai are de lucrat si prin romanica .... pe bune . Verific in continuare HAI SICTIR daca e cenzurat. Daca ramane considerati ca este adresat cenzurii.”

Alex: “Sunt convins ca, unii dintre oamenii de vaza occidentali cunosc adevarata istorie a noastra a romanilor si totusi au retineri cand vine vorba sa o faca cunoscuta si oamenilor de rand in tara din care fac parte. Cu siguranta, exista interese meschine in a ascunde adevarul in ceea ce priveste istoria , cultura , traditiile si obiceiurile romanesti. Sunt mult prea evidente formele calomnioase si denigratoare la adresa Romaniei, sa nu mai vorbim de numarul nesfarsit sau de suma imensa a tuturor acestor batjocuri la adresa Romaniei si a noastra implicit.Trebuie sa se faca dreptate si la acest capitol, iar eu trag sperante mare in ceea ce ne priveste, pe noi romanii.”

Vali: “A pune 'stampile' de genul 'roman=*' ca si '*=hot' e o aberatie. Exista romani si buni si rai, exista francezi si buni si rai, exista tigani si buni si rai. Tehnica 'bagatului in aceeasi oala' a tuturor in cazul unor categorii sociale este veche: a folosit-o si Hitler, si legionarii, o folosesc si contemporanii nostri fie ca sunt estici balcanici sau francezi 'civilizati'...Multi tiganii sunt asa cum sunt din mai multe motive: pe de o parte comunitatea ii invata ca a fura de la altii (romani, unguri, etc) e ok, pe de alta parte sa nu uitam faptul ca pana la sfarsitul secolului XIX au fost robi la boierii romani (asa cum negrii din America au fost sclavii albilor). Ca si in cazul negrilor, saracia, lipsa de educatie, agresivitatea, isi au originea si in istoria lor. In plus, ceea ce este mai putin cunoscut e faptul ca tiganii s-au asezat in Romania pentru ca in urma cu cateva secole spaniolii, francezii, englezii, germanii, etc, i-au izgonit de pe teritoriile lor; asa ca tiganii s-au asezat pe unde au fost primiti: in Romania, Rusia, etc...Vesticii au aruncat deci atunci pisica in ograda noastra, iar acum dau vina pe noi...Tiganii sunt la fel de mult problema lor pe cat sunt si problema noastra...Or fi acum tiganii 'romani' dar in trecut ei erau 'francezi'...Asa ca intr-un fel cersetorii din Paris sunt la ei acasa...”

Gabi: “Dupa incidentele de la Hadareni, Bolintin sau Mihail Kogalniceanu, unde romanii exasperati si-au facut singuri dreptate, tarile europene ne acuzau in cor ca nu integram tiganii. Instantaneu am fost etichetati "extremisti", "rasisti", "fascisti". De cand tiganii circula liber prin Europa, tarile cu pricina au avut ocazia de a simti pe pielea lor cum sta treaba. Italienii, inflamati ingrozitor de talhariile, violurile ori crimele oribile savarsite de tigani, au ajuns sa-si doreasca izolarea acestora, irlandezii au facut din Belfast cel mai nesigur loc pt. tigani, iar francezii, in trecut aprigi sustinatori ai acestora, ni-i trimit pachet inapoi. Tiganii din Romania i-au bagat in sperieti pe elvetieni, care nu-si imaginau ca pot exista oameni care sa fure atat de mult, socandu-i pe politisti cu metodele ingenioase de furat pe care le-au dezvoltat. Noi, toti romanii suntem asimilati tiganilor, iar Romania a ajuns sa se numeasca Gipsyland. In loc sa respecte legile, tiganii inventeaza regi si imparati, au legi proprii, sunt stat in stat. Delicventa tiganeasca este ridicata la rang de "discriminare etnica" si in curand, din minoritate conlocuitoare vor ajunge minoritate inlocuitoare. Tiganii nu vor sa se integreze, iar demagogia “drepturilor omului” nu ajuta cu nimic. Asa ca, delimitarea neta si imediata de tigani trebuie sa devina un imperativ al momentului actual. Bravo baieti!”

Bobitza: “Felicitari voua dragi hackeri! Ceea ce ati facut este dovada cea mai clara de PATRIOTISM (in adevaratul sens al cuvantului).”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!