miercuri, 14 aprilie 2010

Tragedia poloneza – date noi si completari

Revin cu informatii noi si completari la primul articol: Tragedie aviatica – avionul prezidential polonez s-a prabusit in Rusia.
Am sa incep cu o corectie despre numarul celor decedati. Prima informatie venita de la autoritatile ruse a dat un numar de 132 de morti, pe cand partea poloneza a raportat ulterior un numar de 96 de morti. De ce aceasta discrepanta, nu stiu. Pana si astazi daca citesc articole pe aceasta tema observ vehiculandu-se numere diferite, ca la loterie.

Hai sa vedem lista personalitatilor decedate (sursa mediafax):

- Presedintele Lech Kaczynski si sotia sa, Maria Kaczynska

- Fostul presedinte polonez in exil în perioada comunista, Ryszard Kaczorowski

- Vicepresedintele Dietei (Camera inferioara a Parlamentului polonez) si candidat al stangii la prezidentiale, Jerzy Szmajdzinski

- Vicepresedintele Dietei, Krzysztof Putra

- Vicepresedintele Senatului, Krystyna Bochenek

- Presedintele Bancii Centrale a Poloniei, Slawomir Skrzypek

- Seful Statului Major polonez, generalul Franciszek Gagor

- Comandantul fortelor terestre, generalul Tadeusz Buk

- Comandantul fortelor aeriene, generalul Andrzej Blasik

- Comandantul Marinei, amiralul Andrzej Karweta

- Seful fortelor speciale, generalul Wlodzimierz Potasinski

- Seful Fortelor operationale poloneze, generalul Bronislaw Kwiatkowski

- Preotul catolic al armatei poloneze, episcopul Tadeusz Ploski

- Preotul ortodox al armatei poloneze, arhiepiscopul Miron Chodakowski

- Seful cancelariei prezidentiale, Wladyslaw Stasiak

- Seful Biroului de securitate nationala pe langă presedinte, Aleksander Szczyglo

- Secretarii de stat pentru presedintie, Mariusz Handzlik si Pawel Wypych

- Ministrul-adjunct al Apararii, Stanislaw Jerzy Komorowski

- Ministrul-adjunct de Externe, Andrzej Kremer

- Ministrul-adjunct al Culturii, Tomasz Merta

- Seful Comitetului olimpic polonez, Piotr Nurowski

- Presedintele Institutului memoriei nationale, care ancheteaza crimele impotriva natiunii poloneze, Janusz Kurtyka

- Seful Consiliului care supravegheaza locurile memoriei nationale, Andrzej Przewoznik

- Avocatul poporului pentru drepturi civice, Janusz Kochanowski

- Presedintele Asociatiei Familiilor de la Katin, Andrzej Sarjusz-Skapski

- Presedintele Asociatiei soldatilor Armatei Tarii (AK, Rezistenţa), Czeslaw Cywinski

- Presedintele camerei nationale a avocatilor, Agata Agacka-Indecka

- Fosta eroina de pe santirerele navale de la Gdansk, în 1980, Anna Walentynowicz

Mai multi deputati, senatori, reprezentanti ai diferitelor Biserici si asociatii au murit in acest accident.

Dupa aceasta lista, ce demonstreaza decimarea in masa a conducerii poloneze voi relata alte cateva aspecte interesante.
                                                                                                                                                                     
Zvonul despre cele 3 tentative esuate + prabusirea (4) au fost ieri infirmate, spunandu-se ca au fost de fapt 2. De ce aceasta corectie dupa ce au aparut prea multe voci care sa conteste o astfel dee posibilitate prin absurditatea ei ? Avand in vedere ca orice pilot de elita (si presupunem ca pilotii unei aeronave prezidentiale sunt elita elitelor din tara respectiva) dupa 2 tentative esuate se reorienteaza si nu mai incearca in acelasi loc a 3-a oara, nicidecum a 4-a oara.

Inca de la primele cercetari la fata locului s-a dat verdictul ca toti pasagerii sunt morti si nu s-au trimis ambulante din acest motiv. Avand in vedere ca acest avion zbura la o altitudine joasa in drumul ei spre pista si faptul ca nu a avut combustibil pentru a da loc exploziilor, potentialul ca sa existe supravietuitori era foarte mare. Comparativ cu alte accidente in conditii similare si la altitudini similare fara explozii, acestea pot avea o rata de supravietuire chiar si pana la 80 %. Unii explica cele intamplate pe baza tijelor care la desprindere se imprastie si pot penetra orice, insa chiar atat de precis ca sa aiba o rata de succes de 100 % ? Lugubru…

Motivatia principala a fost pusa pe starea vremii si anume pe o ceata intensa. Daca revenim la cele scrise mai sus, ce pilot de elita care are in spate conducerea unei tari ar risca o asemenea aterizare asumandu-si asemenea riscuri si trecand peste toate protocoalele posibile ? Si cum se explica numarul martorilor care au vazut cat se poate de “clar” cum aeronava si-a descarcat combustibilul prior prabusirii ?

Alte motive s-au gasit in insasi conditia avionului, care dupa unii este o generatie prea veche si ca putea sa nu faca fata unor conditii nefavorabile. Totusi acest avion a avut o reparatie si upgradare serioasa tocmai in decembrie. Prefer sa nici nu comentez aceasta varianta.

O asociere de data asta de ordin spiritual si karmic s-a facut cu insasi motivul care a stat la baza acestei deplasari. Presedintele si delegatia erau in drum sa comemoreze a 70-a aniversare in numele victimelor din masacrul de la Katyn din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand mii de ofiteri polonezi au fost ucisi de politia secreta sovietica. Paralela dintre cele 2 intr-o zona apropiata pot da curs multor teorii. Cei care merg pe teorii karmice si reincarnare mai ofera o varianta, adica cei care au fost criminalii in acel masacru s-au reincarnat in Polonia si au ajuns sa fie in acel avion care a sfarsit tragic intr-o zona apropiata cu cea in care au varsat ei sangele altora.

Si ca sa nu uit, mai este o ipoteza care se ridica referitor la limba. Faptul ca turnul de control si pilotii nu s-au inteles, ca exista inregistrari intre acestia in limba rusa, cei de la turnul de control nevorbind engleza (limba oficiala in aviatie). Mi se pare o aberatie sa mergi pe o astfel de ipoteza. In primul rand, pilotii au fost la instructaj in Rusia cand aparatul a fost reparat si imbunatatit, apoi indiferent de situatie erau primii care ar fi trebuit sa cunoasca exact situatia in orice parte a globului ar fi zburat si sa fie pregatiti din timp. Aici nu vorbim de niste amatori, astfel ca ipoteze de genul asta ridica mari semne de intrebare intr-o posibila tentativa de distragere a atentiei de la posibile cauze mult mai plauzibile.

Cam acestea ar fi datele vehiculate despre cele intamplate. Dar sa vedem acum situatia politica creata in Polonia dupa acest dezastru.

In toamna, Polonia ar fi trecut prin alegeri prezidentiale, cu 4 candidati solizi in castigarea acestora. Dintre cei 4, primii 2 au murit. In mod “accidental” al 3-lea, care este Bronisław Komorowski avand functia de presedinte al Sejmului (Presedintele camerei inferioare a Parlamentului polonez) ajunge sa ocupe functia de presedinte interimar al Poloniei. Astfel el va decide cand se vor organiza alegerile anticipate pentru presedintie. Dar mai mult decat atat, lecturand lista celor decedati vedem ca intreaga conducere de varf armata a murit in dezastru. Cine ajunge astfel sa preia functia de conducere asupra armatei poloneze ? Tot Komorowski. Dar nu am terminat aici. Seful Bancii Nationale si a Rezervei Federale este la randul sau mort. Cine va decide persoana care ii va lua locul ? Ati ghicit – Komorowski. Astfel in acest moment, una dintre cele mai mari tari ale Uniunii Europene, cea care s-a clasat pe locul 1 la masuri anticriza, care a refuzat euro si vaccinurile, are in acest moment un singur om care ia deciziile majore in toate sectoarele importante. Intr-adevar este o situatie atipica, realmente tragica si asa s-a intamplat sa fie, nu-i asa ? Dar atunci, macar asa de curiozitatea noastra hai sa vedem cine este acest Komorowski. Dupa putine sapaturi dam de niste date interesante, cel putin demne de mentionat. Komorowski este un prieten apropiat, asociat de afaceri si invatacel politic al lui OLECHOWSKI ANDRZEJ, membru in cadrul grupului Bilderberg si al Comisiei Trilaterale. Si parca vrand nevrand ajungem la teoria sau realitatea conspiratiei si a noii ordini mondiale. Ramane de urmarit, daca acest domn Komorowski va deveni noul presedinte (nu doar interimar) al Poloniei si daca la scurt timp dupa asta moneda euro va fi rapid adoptata in Polonia, iar vaccinurile, imprumuturile FMI si toate favorurile catre noua ordine vor intra pe teritoriul tarii ca in branza. Daca ma uit dupa primele masuri pe care le ia, observ ca nu se va grabi la desemnarea unui nou guvernator. Oare de ce nu ma mira acest lucru ? Dar daca asta nu este o urgenta, cine va conduce din umbra toate demersurile aflate in grija Bancii Centrale ? Daca ne uitam si la noi in ograda, sau in alte curti observam ca posturi cheie lasate fara guvernare au dus la potentiale enorme de frauda sau rezolvari pe la spate a unor situatii ce tin ba de acte si contracte semnate, ba de viramente bancare, etc. De parca numirea unor personaje bine alese nu poate duce la situatii similare, insa cand nu este nimeni numit oficial atunci parca e mai usor sa furi cateva oi dintr-o turma care nu are pastor. E doar un gand, o idee, o naluca …
Urmarind ce se va intampla in Polonia va elucida parcursul care il va avea aceasta tara, astfel ca o noua analiza facuta in timp, ne va aduce lamuriri despre cele discutate astazi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!