miercuri, 20 iulie 2011

Uitati de argintul la 50 $. Pretul argintului ajustat la inflatia reala e de 500 $ +

Un alt articol interesant de lecturat ------->

"Acum aurul este aproape de dublul valorii sale din 1980 - adica de 850 dolari pe uncie. Argintul pe de alta parte este cu 20 % sub valoarea sa din 1980 de 48.70.
Urmeaza un joc furios si rapid de recuperare a valorii argintului prin care pretul va strabate fara zabovire maximumul acelei valori.
Priviti cat de silentioasa este media si toti cei inversunati impotriva argintului in toata aceasta perioada.

Noi stim cu totii ca cei 48.70 de dolari pe uncie in anul 2011 nu-ti cumpara nici pe departe aceleasi bunuri ca si in 1980. Daca ar fi sa luam in calcul pretul din 1980 folosind numerele musamalizate ale inflatiei date de guvern, chiar si cu aceste cifre oficiale inflatia ajustata pentru argint ar duce pretul acestui la 132.07. Asta inseamna ca suntem cu 68 % sub valoarea "reala" ajustata. Daca folosim aceleasi calcule pentru aur atunci am avea suma de 2305 $. Asta inseamna ca suntem cu 31 % sub aceasta cifra. Astfel oportunitatea devine mult mai mare pentru investitiile in argint fata de aur.
Insa valoarea reala, adevarat reala cred ca este mult, mult mai mare – din mai multe motive. In primul rand guvernul te minte despre adevarata rata de inflatie.

Un articol recent de pe CNBS arata cum guvernul te minte si in ziua de astazi despre rata inflatiei. Ei fac asta pentru a te putea fura mai bine, e simplu. Fiecare dolar pe care ei il printeaza devine o taxa directa pentru salariile si economiile voastre. Ei sunt nevoiti sa va tina asteptarile cat mai jos ca sa nu va panicati in timp ce ei va jecmanesc. Guvernul ascunde aceasta inflatie reala folosind 4 trucuri majore pentru asta (aveti articolul detaliat despre asta aici). Prin acestea guvernul e capabil sa anunte o inflatie benigna de 2.4% cand de fapt rata reala este de peste 10%. Asa ca rata inflatiei este de 4 ori mai mare decat numarul official CPI pentru aur si argint, ceea ce ar plasa pretul real la 528 $ pentru argint si 9220 $ pentru aur.

Aceste numere sunt mult mai realiste pentru ca rezerva valutara a crescut enorm din 1980. Folosind componenta monetara M2 avem aproximativ de 10x mai multi bani in economie. Asa ca argintul de 48 $ in 1980 si cu 10 x mai multi dolari in circulatie duce pretul la 487 $ si 8500 $ pentru aur. Cu acestea in minte suntem mile departare de adevaratul record in aceste metale.

Si asta este doar un factor in pretul argintului.

• Cand realizezi ca este mult mai putin argint in lume fata de 1980, 500$ pare o valoare prea mica
• Cand realizezi ca sunt de 50 % mai multi oameni in lume fata de 1980 atunci 500 $ pentru argint e prea putin
• Cand realizezi ca doar 15 % din populatie a participat la cresterea pretului argintului in anii 70’ atunci 500 $/uncia devine prea putin
• Cand realizezi ca sunt mult prea multi dolari, euro, yeni, yuani si alte monede in lume din 1980 incoace atunci 500$ e putin
• Cand realizezi ce se va intampla la un colaps mondial al acestor valute de hartie si toate bunurile masurate in hartie precum actiunile, obligatiunile cat si piata imobiliara … atunci argintul devine nepretuit.

“Una din bancile cele mai mari din Statele Unite mi-a trimis un mesaj astazi ca daca va veni un QE3, am putea vedea aurul la 5000 de dolari si argintul la 1000. Imi pare nespus de rau pentru toti cei legati de venituri fixe in valute fiat deoarece nu vor putea sa cumpere lucruri cu acei bani de hartie.” Peter Hambro – presedintele Petrapavlovsk (anterior Peter Hambro Mining) una dintre cele mai mari companii miniere de aur din Marea Britanie listata la bursa din Londra in cadrul FTSE 250 Index.
Sursa

Mai cititi si:
Un experiment periculos: americanii se pregatesc sa inunde lumea cu dolari
Razboiul valutelor
Aurul si argintul la un pas de o noua detonare
De ce sa cumparam argint si aur astazi ?
Lucruri importante de stiut despre AUR si ARGINT
Un calcul interesant asupra valorii actuale a unciei de aur si argint
Dezvaluiri importante despre lumea araba, petrol si metale (planul de implementare a Noii Ordini Mondiale) - Lindsey Williams. Fratia Musulmana - unealta inteligentei britanice. Yemen si Siria urmatoarele pe lista ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!