marți, 12 iulie 2011

Cinci motive pentru a renunta la plata cu cardul

Plata cu cardul a devenit un lucru banal in zilele noastre iar oamenii sunt incurajati si chiar obligati sa detina un astfel de mijloc de plata.  Asta este o veste foarte buna pentru banci, pentru companiile care emit carduri si pentru retailerii de tot felul, care au acum un acces sporit la vietile personale ale clientilor lor.


Iata cateva motive pentru ca cei nemultumiti de aceasta situatie sa renunte la carduri:

1. Veti cheltui mai putin

Potrivit unui studiu elaborat de Institutul Tehnologic din Massachusetts, citat de Yahoo!News, oamenii ajung sa cheltuiasca mai mult atunci cand au carduri la indemana. Vestea nu este surprinzatoare: nu e de mirare ca obsesia oamenilor pentru cumparaturi a explodat o data cu aparitia cardului. Incercati sa umblati cu mai multi bani cash la voi si o sa vedeti cum suma cheltuielilor zilnice scade simtitor.

2. Bonusurile oferite nu sunt asa de valoroase

Multi oameni isi folosesc cardurile deoarece ofera anumite bonusuri la cumparaturi. Oare cat sunt de valoroase aceste bonusuri? Expertii considera ca avantajele oferite de detinerea cardurilor palesc in comparatie cu taxele anuale pe care utilizatorii le platesc doar pentru a avea dreptul sa detina un card.

3. Bugetul lunar se poate alcatui mai usor cu bani cash

Nu sunt putini consilierii financiari care isi incurajeaza clientii sa-si faca bugete personalizate. Sfatul este minunat, in teorie cel putin. Multi oameni nu pot fi insa atat de organizati. In acest caz, sfatul expertilor pentru clientii lor este stabilirea unei sume de bani cash pentru cheltuielile din fiecare saptamana si incadrarea intr-un buget prestabilit va fi mult mai usoara.

4. Nu veti mai fi ingrijorati in privinta furtului de date

Va temeti ca vi se vor afla datele de cont de fiecare data cand faceti cumparaturi cu cardul? Nu sunteti singurii. Cu cat bancile si comerciantii securizeaza mai mult datele financiare ale clientilor lor, cu atat devin si hotii mai inventivi. Multi oameni se trezesc cu conturile goale, deci plata cu bani gheata chiar este mai sigura. De asemenea, cardurile sunt modalitati excelente prin care bancile tin evidenta vietilor private ale clientilor lor. Bancile vor sti in permanenta cat, unde si pe ce si-au cheltuit acestia banii si vor profita de obiceiurile lor proaste.

5. Cumparaturile din impuls si datoriile prin banci vor fi mai putine

Oamenii cheltuiesc multi bani de la aparitia cardurilor deoarece sunt tentati sa achizitioneze cu usurinta lucruri de care nu au nevoie, doar din impulsul momentului. Iar magazinele organizeaza campanii de marketing sofisticate tocmai pentru a-i manipula pe oameni sa cheltuiasca. Si daca nu le ajung banii, in orice moment pot face un credit... Iar imprumuturi din banca sunt un adevarat blestem si o cale sigura spre ruinarea financiara. Expertii ii sfatuiesc pe obsedatii de cumparaturi sa astepte 24 de ore pana sa se decida asupra achizitionarii unui lucru. Dupa cateva ore de gadire exista mari sanse sa descopere ca nu aveau nevoie de obiectul respectiv.
Sursa: Capitalul.ro

Mai cititi si:
Capcanele ascunse ale cardurilor de cumparaturi - avem ca si exemplu Citibank

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!