joi, 24 iunie 2010

Explicatii pentru vremea actuala

Suntem intr-o perioada extrem de umeda, cu siguranta cea mai umeda de o buna bucata de vreme. Si asta este valabil pentru Statele Unite, Canada, Brazilia, parti mari din Europa, China, dar si alte regiuni de-a lungul Asiei.
Ce semnaleaza atatea ploi torentiale si de durata ? In nici un caz incalzire globala, ci dimpotriva semne de Ice Age si climat mai rece in perspectiva. Explicatia o poate reprezenta si activitatea crescuta vulcanica de pe tot globul. Atunci cand un vulcan erupe si arunca in atmosfera cenusa si bucati de roca aceste particule preiau umezeala care se acumuleaza in jurul lor. Prin aceasta acumulare continua se formeaza si un acoperis de nori. Rezultatul este de formare a unor ploi torentiale. Particulele vulcanice incarcate electric pot crea totodata si furtuni violente cu descarcari electrice si tornade, ceea ce se si intampla de fapt.
Ca si completare, stresul tectonic crescut descarca unde ELF in mod natural care atrag apoi furtuni, mai ales tornade si uragani. Aceasta imagine pare sa nu aiba sfarsit in viitorul apropiat si s-ar putea sa acompanieze toate lunile de vara ducandu-ne direct in sezonul rece la zapada.
Daca mai adaugam si fenomenul La Nina din Pacific impreuna cu o activitate solara volatila avem un plus de argumente pentru o perioada furtunoasa.
Desi aceste predictii sunt bazate pe date stiintifice, eu sper totusi ca natura sa fie mai crutatoare cu noi cei care preferam temperaturile crescute celor joase. 

Mai cititi si:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!