vineri, 19 august 2011

Noutati de la Fukushima

Expertul in radiatii Dr. Chris Busby: "Cantitati uriase de radiatii se mai revarsa dinspre Fukushima ... Iar nivelul radiatiilor in anumite zone din Tokio este mai mare decat in zona de excludere de la Cernobil".

Nivelul de astazi al radiatiilor e ceva mai mic decat cel observat in martie, insa acestea au depasit in aprilie cotele inregistrate la Cernobil. Insa avand in vedere ca ce se intampla acolo continua de luni de zile, Fukushima subclaseaza Cernobilul in ceea ce priveste cantitatea de radiatii emise.

Nivel foarte ridicat de radiatii in anumite parti din Tokio

Busby a dus in Japonia un echipament sofisticat de masurare a radiatiilor, si spune ca unul dintre masuratori in Tokio a indicat cote ce depasesc Cernobilul.


Raport: muncitorii din zona afectata spun ca pamantul de sub centrala de la Fukushima se crapa si ca aburi radioactivi ies la suprafata. 

Avand in vedere ca zona este cu risc crescut de cutremure frecvente aceste crapaturi sunt alarmante, mai ales ca problema este si una recenta, noi crapaturi aparand dupa noi cutremure in ultimele saptamani. Acesti aburi se deplaseaza de-a lungul noilor crapaturi aparute astfel zonele afectate cresc in continuare. In plus incep sa apara zvonuri ca afectarea reactorului a aparut dupa cutremurul cel mare si deci inainte de Tsunami. Acestea pun sub semnul intrebarii stabilitatea acestor reactoare cat si decizia ciudata de a se construi astfel de centrale in astfel de locatii. 



Statele Unite stiau la cateva zile ca reactoarele de la Fukushima s-au topit integral. Agentia internationala de Energie Atomica stia dupa cateva saptamani de topirea reactoarelor, insa publicul a aflat doar la o luna si jumatate.

Dupa cum o prestigioasa publicatie stiintifica "Nature" noteaza:
"La scurt timp dupa ce masivul tsunami a lovit centrala Daiichi de la Fukushima pe 11 martie, o statie de monitorizare de pe coastele Takasaki au semnalat cresteri mari ale radiatiilor. In primele 72 de ore, oamenii de stiinta de acolo au luat mostre din aer si le-au transmis catre analiza la Viena - la centrul CTBTO, un corp international special pentru monitorizarea tuturor testelor pentru arme nucleare.
Era doar inceputul unei avalanse de date colectate si trimise catre CTBTO de la un numar de 63 de statii de monitorizare pe plan global. In urmatoarele saptamani aceste date au fost impartasite cu guvernele din lume, fara insa a fi impartasite cu academicienii sau cu publicul."

Incercarea de musamalizare despre severitatea de acolo nu e ceva nou. Guvernele musamalizeaza dezastrele nucleare de 50 de ani, iar designul initial pentru reactoarele nucleare nu a fost ales din motive de siguranta ci pentru ca erau functionale pentru submarinele de la fortele marine si pentru ca produceau plutonium pentru militari.
(Intr-adevar, toate raspunsurile guvernamentale in orice criza sunt de musamalizare).

Astazi Yomiuri Shinbun raporteaza ca Statele Unite stiau la cateva zile de gravitatea de la Fukushima:
"Ideea despre evacuarea cetatenilor americani a fost lansata la primele ore in data de 16 martie (ora locala). Statele Unite ... stiau deja de temperaturile neobisnuit de mari din reactoare de la datele Global Hawk, si au determinat ca acel combustibil din reactoare era deja topit."
Oficialii de top din America au vrut evacuarea cetatenilor proprii din Tokio insa oficialii locali incluzandu-l pe Maher au obiectat prin faptul ca "ar fi subminat in mod sever alianta US-Japonia."

Sursa: Zerohedge

Mai cititi si:        
Retrospectiva de stiri - situatia din Japonia !
Japonia poate deveni o noua Hiroshima ?
Catastrofa din Japonia - reflectii, invataturi, asocieri ...
Seism de 8,9 în Japonia: Un tsunami de zece metri a devastat regiunea de nord-est

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!