miercuri, 3 august 2011

Cresterile burselor din 2011 s-au evaporat. S-a terminat piata bull?

Cele mai pesimiste estimari s-au adeverit dupa ce Senatul american a aprobat cresterea plafonului de indatorare al SUA: S&P 500 a inregistrat cea mai mare cadere din ultimul an, iar odata cu aceasta scadere au fost sterse si toate castigurile din 2011. Nici pe BVB lucurile nu arata mult mai bine.

Cresterile burselor din 2011 s-au evaporat. S-a terminat piata bull?Recordurile negative nu se termina aici, cele sapte sedinte consecutive de scadere ale indicelui american S&P 500 reprezentand cea mai indelungata serie negativa,  dupa octombrie 2008.

Investitorii din SUA si-au mutat atentia asupra datelor economice. Un raport de marti, care a evidentiat o scadere neasteptata a cheltuielilor de consum, a alimentat pesimismul acestora.

Aurul si francul elvetian au reprezentat locul de refugiu. Moneda nationala a Elvetiei a castigat teren in comparatie cu cele mai importante 16 valute internationale, in vreme ce aurul era in urcare cu 1,64% la inceputul zilei de miercuri, pana la pretul de 1.671,5 dolari/uncie.

Actiunile tranzactionate pe bursele din intreaga lume au revenit puternic de la minimele atinse in martie 2009, insa piata bull pare foarte aproape de un sfarsit abrupt, evolutiile negative de pe Bursa de la New York alimentand temerile pesimistilor. S&P500 si Dow Jones, principalii indici ai pietei americane, au pierdut 2,5%, respectiv 2,1% in sedinta de marti.

Nici pe continenul european lucururile nu aratau mai bine in ziua urmatoare: DAX-ul german a suferit o corectie de 1%, in vreme ce indicele FTSE 100 pierdea 1,27%.

Coincidenta sau nu, si BET, principalul indice al bursei romanesti, a intrat pe scadere fata nivelul inregistrat la inceputul anului, toate castigurile din 2011 fiind pierdute in prezent.
Sursa: Wall-Street.ro


Mai cititi si:
Un experiment periculos: americanii se pregatesc sa inunde lumea cu dolari
Razboiul valutelor
Uitati de argintul la 50 $. Pretul argintului ajustat la inflatia reala e de 500 $ +
Aurul si argintul la un pas de o noua detonare
De ce sa cumparam argint si aur astazi ?
Lucruri importante de stiut despre AUR si ARGINT
Un calcul interesant asupra valorii actuale a unciei de aur si argint

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!