luni, 29 august 2011

America a scapat de furtuna care a facut pagube de zeci de milioane de dolari - FOTO si VIDEO !

 
Uraganul Irene, transformat in cele din urma in furtuna tropicala, a facut prapad in America. Zeci de orase au fost inundate, iar pagubele se ridica la zeci de milioane de dolari, au anuntat autoritatile.
In unele orase au aparut si rechini pe sosele, care inotau in apa putin adanca. Copacii s-au prabusit pe case, iar cel putin 20 de oameni si-au pierdut viata din cauza uraganului. Numarul real al mortilor va fi cunoscut abia cand echipele de interventie vor peria zonele afectate de ciclon.
Presedintele Barack Obama, care si-a intrerupt concediul, le-a spus americanilor sa nu se culce pe-o ureche, pentru ca Irene inca reprezinta un pericol. Chiar daca Irene nu a lovit zona New York-ului cu aceeasi forta pe care a avut-o in statele din sud, orasul care nu doarme niciodata a simtit din plin furia naturii.
Tocmai de aceea, transporturile in comun au fost suspendate si toate activitatile publice au fost anulate, iar populatia a fost sfatuita sa ramana in case pana la trecerea uraganului. Chiar si circulatia vehiculelor pe strazi a fost interzisa.
 
 La New York, pagubele sunt limitate. Principala amenintare o reprezinta acum inundatiile si drumurile blocate de copacii si stalpii de electricitate, pe care furtuna i-a rupt ca pe niste bete de chibrit.
Inca de duminica seara, viata americanilor si-a reluat cursul, lent. Primarul Michael Bloomberg, care a ordonat vineri evacuarea a 370.000 de newyorkezi si a oprit toate transporturile in comun, o decizie fara precedent in acest oras cu opt milioane de locuitori, s-a bucurat duminica pentru ca “nu sunt nici morti nici raniti”. El a ridicat ordinul de evacuare, dar newyorkezii se pregateau de un alt cosmar luni, din cauza transporturilor publice suspendate.
Cele trei aeroporturi din oras, intre care John F. Kennedy, se vor deschide “cel mai devreme luni seara”, au precizat autoritatile aeroportuare. Inchiderea lor, sambata, a determinat anularea a circa 10.000 de zboruri la acest sfarsit de saptamana.

Pana sa ajunga la New York, uraganul Irene a inaintat lent si primejdios pe coasta de est a Americii. In ciuda avertismentelor repetate ale autoritatilor, multi americani au refuzat sa-si paraseasca locuintele, spre disperarea oficialilor. Nici reporterii care au urmarit furtuna n-au scapat de emotii.
Presedintele Obama s-a intalnit cu echipa sa care se ocupa cu situatiile de urgenta si a cerut sa fie tinut la curent, ora de ora, cu evolutia situatiei. Garda Nationala este inca in alerta. Evident, nici de data aceasta n-au lipsit teribilistii, in special la New York. Foarte multi au iesit in strada si s-au jucat sporturi in apa, iar surferii chiar s-au aventurat in ape. In total, 4 milioane de oameni au ramas fara curent electric dupa ce rafalele au smuls cablurile de electricitate.

Sursa 

Mai vedeti si:
In asteptarea uraganului Irene in imagini (foto + video) - retrospectiva

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!