vineri, 11 februarie 2011

Povestea unui bancher care n-a jucat conform regulilor. Ale cui reguli ?

A fost odata un bancher pe nume Bradley Birkenfeld, nascut in America dar care a lucrat in Geneva la UBS. El lucra in zona secreta, adica se ocupa de mii de conturi considerate ultra secrete, si care aveau drept titulari coduri in loc de nume. Nici bancherii  ceilalti nu puteau afla numele adevarat al titularilor decat daca se duceau la un seif inchis, dar si acolo aceste dosare erau bine ascunse.
Cat timp a lucrat la banca, Bradley al nostru a observat cum mii de americani isi ascundeau averile acolo evitand taxarile exorbitante din Statele Unite. Facand un mic calcul a a juns la o suma de 1 trilion de dolari, bani scosi din sistem.
Si intr-un exces de zel patriotic, Bradley s-a gandit sa-l joace pe bunul samaritean mergand la autoritatile americane sa raporteze descoperirea. Dar pentru ca si-a dat seama ca sta pe o mina de aur informationala si grasa financiar, a dorit o mica recompensa pentru acesti bani care puteau sa reintre in circuitul taxabil american. Si pentru asta a spus tot ce stia. Si si-a primit in final recompensa. Astazi se afla in inchisoarea federala din Pennsylvania pe motiv ca nu ar fi divulgat toate informatiile pe care le avea despre evaziunile fiscale in cauza (incarcerat in final in august 2009 dupa o serie de apeluri si arest la domiciliu de 1 an).

Foarte frumos, omul nostru si-a riscat viata, cariera si viata personala pentru a divulga o crima. In schimb a devenit el un criminal, cu termen de stat la puscarie pana in primavara lui 2012. Toate astea intr-o tara care s-a impanzit de inchisori federale si facilitati subterane pe tot cuprinsul ei. E o buna afacere, iar astazi America detine pozitia de varf la procent al populatiei care se afla dupa gratii, detronand cu varf si indesat China, Iran si Cuba - toate luate impreuna. Taramul libertatii, nu-i asa ? Greu se mai schimba conceptele bine inradacinate, doar e vorba de "normalcy bias" dupa cum stim deja. America nu mai este o tara libera, asta este negru pe alb, insa unii au nevoie sa ajunga in inchisoare sau in situatii limita ca sa vada asta, iar puterea de propagare al unui astfel de sistem totalitar in plina consolidare este urias, si puteam constata deja asta.

Aparent Birkenfeld a gasit de fapt niste bani ai unor membrii "de seama" Illuminati, cat si a altor elite, care de buna seama nu au apreciat gestul sau. Avand in vedere situatia si cei implicati, probabil se poate considera norocos ca va iesi la anul din inchisoare, daca toate merg bine, ca sa nu mai vorbim de asteptari la vreo eventuala recompensa. Dar nu e nici o problema, deoarece acum are sansa de a spala pe jos cu mopul pentru 12 centi/ora, tariful din inchisoare, o adevarata industrie de sclavi.

Ah, si era sa uit - in tot acest scandal Birkenfel a fost singurul incarcerat. Ce surpriza !

Acestea fiind spuse, probabil America are tot dreptul sa se bage peste toata lumea si sa declanseze razboaie in numele apararii libertatilor impotriva unor extremisti islamici. Asta probabil pana cand lumea araba nu se uneste exact din acest motiv, pentru a contracara aceasta forta care nu vrea sa o lase in pace, lucru care se pare ca incepe sa se intample.

Mai cititi si:
Egiptul nu mai doreste interventii americane !
A inceput propaganda paranoida DHS - fii cu ochii in patru si raporteaza orice crezi tu ca e suspect !
Zeitgeist - Moving Forward - subtitrare romana
America - Freedom To Fascism (subtitrare romana) - trebuie vazut !
Interviu istoric cu Aaron Russo despre Noua Ordine Mondiala
Wikileaks unealta perfecta folosita pentru a cenzura internetul
Tiranie americana in plina desfasurare - Walmart si DHS
Teoria Conspiratiei cu Jesse Ventura - Taberele FEMA si noul stat politienesc 
Proteste impotriva TSA
Cand statul iti stabileste cum sa traiesti de la "a" la "z"
Intimidarea jurnalistilor - libertatea cuvantului pe cale de disparitie in America
Intimidare pe fata - "Avantajele" monitorizarii 
Hilmar Von Campe - un viitor nazist pentru America 
America in transformare - stat politienesc ce vizeaza victimele si nu infractorii
Sfarsitul Libertatii - End of Liberty
The Corporation
Adevarul despre cipuri si monitorizare - Katherine Albrecht

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!