duminică, 13 februarie 2011

Hai sa fim sanatosi ! Poti sa devii propriul tau doctor, chiar poti !

Inspirandu-ma din ultimul documentar postat m-am decis sa scriu acest articol, care din punctul meu de vedere este unul vital. Prefer sa postez filme si materiale educative in weekend, lasand actualitatea si pe Mubarak in pace, cred ca exista o logica in asta. Desi modul de abordare poate fi adesea unul vehement chiar si in astfel de subiecte, asta se datoreaza faptului ca avem atat de multe informatii la indemana si nu le folosim. Sper sa fiti de acord cu mine.

Nutritia, o componenta esentiala, primordiala in sanatatea noastra este astazi privita cu atata lipsa de interes incat realmente te gandesti ca fie am luat-o cu totii razna, fie am fost spalati pe creier cu rezultate excelente. Nu conteaza ce bagi in gura atata vreme cat iti tine de foame sau are gust bun - pare a fi noua deviza dupa care marea majoritatea se ghideaza. Iar daca vremurile sunt tulburi, atunci importanta hranei se reduce si mai mult la o simpla unealta de supravieturie de la o zi la alta. Remarcabil.

Medicina conventionala pur si simplu nu mai functioneaza. E evident, se dau toxine pentru a trata simptome si pe termen cat mai lung. Pentru ca industria farmaceutica este insasi o industrie, adica o mare afacere, si ca in orice afacere este nevoie de profit. Astfel nici un medicament  care ar trata o boala definitiv nu este de dorit, insa si mai grav, nu este luat in considerare. Consum cronic si pe viata inseamna succesul pereptuu al industriei farmaceutice. Punct.
De aceea tot ce poate periclita aceasta industrie, extrem de puternica de altfel, trebuie anihilat. Asa ca medicina traditionala, nutritia, vitaminele sunt luate in derizoriu, iar azi se doreste interzicerea lor. Si desi exista foarte multe evidente si dovezi stiintifice (ele chiar exista) despre beneficiul curativ al vitaminelor, ele sunt puse sub tacere.

NU este profitabil sa-i spui unui depresiv cu tentative de sinucidere, sau unui alcoolic ca vitamina B3 sau Niacina in doze mari il poate vindeca. Sau faptul ca tratamentul conventional pentru cancer este de fapt reteta sigura spre incurabilitate si ca nu se trateaza cauza ci se omoara intreg organismul. Sau ca 2 maini de seminte de acaju echivaleaza cu o doza de Prozac. Sau ca super alimentele, precum spirulina care iti aduce cel mai sanatos aport de proteine si te ajuta sa scapi de kilogramele in plus, ar trebui sa fie parte din nutritia ta pentru o sanatate constanta si pe toata viata. La fel cum pentru asta e nevoie sa elimini toxinele acumulate in corp si la asta te ajuta insasi apa. La cate toxine exista azi in corp nu vrei sa le elimini doar prin transpiratie facand sport de exemplu, ci ele trebuie eliminate direct din intestin ca sa il lase din nou curat si gata sa lupte singur pentru urmatoarele "invazii". 1-2 litri de apa dimineata direct dupa trezire este o astfel de modalitate excelenta. Dar cati o fac ? Nu pot bea atata apa ? Nu cunosc asta ? Motivatia pentru a nu face ceva ce te ajuta a devenit o moda. E preferabila o pastila vazuta intr-o reclama, ea e mai usor de administrat, chiar daca ea este toxica si se va acumula toata viata in ficat prin dozele constant introduse. Sau ca o doza sanatoasa de apa dimineata, cu o cura de vitamine in cantitati mari si mancare cat mai organica, macar 51 % din mancare sa fie compusa din produse proaspete si neprocesate pot readuce un organism din bolnav in sanatos, si pe termen lung. Adevaratele solutii sunt luate ca o gluma, iar cele care ne cresc morbiditatea si mortalitatea sunt litera de lege, pentru ca exista foarte multi bani in modificarea gandirii noastre normale de la o cultura veche si care functioneaza la una total aberanta.

Exista un precedent prin care s-a aratat ca vitaminele si cantitati mari de suc de legume proaspete si mancaruri organice pot ajuta la inversarea cancerului. Asta cu ajutorul doctorului Max Gerson, care intre anii 1930-1940 a avut un procent de 50 % reusite cu bolnavii in stadiu terminal. Credeti ca e un procent mic ? Atunci cautati sa vedeti procentul ca urmare a chimioterapiei, procent care ia oricum in considerare o rata a supravietuirii de 5 ani, iar cei ce au murit in 5 ani si 2 luni de exemplu intra in statistica drept "pacientul a supravietuit, dar e mort". Cu melanomul malign terapia lui Gerson este spectaculoasa.

Insa Facultatile de Medicina ignora pur si simplu aceste alternative, ele nici macar nu se invata. Tot ce este ieftin, nedaunator si mai ales cu potential de vindecare totala sta in dizgratie.
Faptul ca iei un medicament pentru o problema, altul pentru alta problema si tot asa e absurd prin sine insusi. Nu poti tratat o tensiune si sa ramai cu o ciroza de exemplu. E un non-sens medical. Corpul uman fie este sanatos per intreg, fie nu. Mecanismul de aparare la un corp sanatos nu are cum si nu va dezvolta vreodata un cancer, sau alta boala cronica. Iar cu o alimentatie adecvata poti inversa aceste boli. La fel de absurd este si lista prioritatilor astazi, orice altceva pare mai important decat ce bagi in corpul tau. Plata ratelor, masinile, hainele, toate astea sunt net prioritare la omul de rand decat ceea ce mananca. Noi chiar suntem spalati pe creier (ma repet de cate ori pot), iar valorile noastre sunt inversate pana intr-acolo incat tratam cancere cu otrava. Probabil asta ar fi metoda ideala de a da cuiva cancer, in nici un caz de a-l trata.

Detoxifierea, vitaminele si cat mai multa hrana cruda si netratata ar trebui sa faca parte din viata noastra, iar asta intre prioritati. Lumea baga in ea tot ce prinde, cand pana si ce benzina baga in masina personala ocupa un loc net prioritar decat propriul corp. Cat de absurzi putem fi !
Pana si faptul ca rata de supravieturie in cancere a ramas neschimbat in 40 de ani, iar numarul bolnavilor a crescut alarmant vorbeste de la sine. Unde s-au dus toti acei bani in astfel de studii, miliarde si miliarde de dolari, si cu toata aceasta tehnologie actuala unde ne situam cu tratarea definitiva a bolilor ? Nicaieri. Si devine clar ca toate astea nu din cauza ca nu s-a putut, ci pentru ca nu s-a vrut. Si pe langa faptul ca nu s-a vrut, toate informatiile pretioase despre alimentatie, vitamine ce pot vindeca au fost omise si/sau distorsionate cu buna stiinta, ajungand  la situatii in care s-a afirmat ca prea multe vitamine strica, asta in contextul in care nu exista nici un fundament pe care se bazeaza, sunt doar vorbe si .... un marketing puternic. La fel cum daca asociezi un brand ce vinde toxine, dar in reclama ilustrezi o ferma de pe vremuri ce te duce cu gandul la vremea bunicii, iti creeaza subliminal dorinta de a cumpara si a avea incredere in acea marca.

Paradoxal revenim la paradigma ca razboiul este foarte profitabil financiar. Razboaiele aduc multi bani, da multi, multi bani, de asta se face orice ca ele sa continue sa existe si sa fie determinati oamenii sa ia parte la ele sau chiar sa le doreasca. E la fel si cu sanatatea. Razboiul sau lupta impotriva unei boli e extrem de profitabil, aduce multi, multi bani, iar daca boala ar fi vindecata s-ar termina si cu razboiul, deci cu vaca de muls. Nu e simplu ? Simplu si genial in sens malefic pentru cei ce au nascocit totul. Iar toti cei care au inghitit gogoasa si continua sa dea bani grei pe ceva ce nu-i vindeca, perpetueaza acest razboi la infinit.

Ganditi-va ca s-a ajuns pana acolo incat in multe tari este ILEGAL sa tratezi pacientii de cancer prin nutritie. Acest lucru nu ar trebui sa-ti aprinda un beculet in vreun neuron inca functional ? Si ca lucrurile sa devina si mai evidente, astazi cand tot mai multe persoane incep sa se reorienteze spre tratamente alternative si hrana bio, pentru ca au constatat ca au fost mintiti (Slava Domnului !) si ca au constatat ca ce li se vinde nu functioneaza, tot acum ni se pregateste interzicerea acestora pe fata si cu un tupeu MAXIM. Ziua in care nu mai poti controla nici macar ce mananci poate fi considerat apogeul Matrixului in care ne-am ingropat. Iar daca oamenii nici la faza asta nu se trezesc atunci sa vina apocalipsa, pentru ca o astfel de viata chiar nu merita traita, din simplul fapt ca ea nu se mai poate numi viata.

In Japonia rata cancerului este foarte mica. Se presupune ca e din cauza dietei specifice, ce include mult Omega 3 din peste si fructe de mare, vegetale si ceai verde. In schimb o femeie japoneza, relocata in America sa zicem, va ajunge sa se integreze in timp in rata standard pentru cancerul de san. De ce toate aceste lucruri nu sunt luate in considerare ? In astfel de studii si informare ar trebui sa mearga banii.

Sau vitamina C administrata intravenos in doze mari, de chiar 30-60-100.000 mg/zi in perfuzie, ca si agent chimioterapeutic da rezultate excelente pentru pacientii cu cancer. Este tot o forma de chimioterapie, insa una care spre deosebre de cele considerate standard si "legale" chiar iti face bine. Vitamina C in doze mari va tinti selectiv celulele canceroase, si e exact ce chimioterapia era destinata sa faca. Cu vitamina C insa, nu vei avea greturi, nu iti pierzi parul, doar incepi sa te simti mai bine. Chiar la doze incercate de aproape 1 kilogram nu s-au inregistrat efecte adverse precum in listele interminabile de la majoritatea medicamentelor cu prescriptie. Singurele efecte mai neplacute la astfel de doze uriase de vitamina C sunt de sete si ameteala. Dar nu punem la socoteala efectul de vindecare. In conceptiunea oamenilor trebuie sa te simti rau la supradoza de medicamente care ar avea afect. Probabil la asta s-au gandit si protestatarii anti-homeopatie zilele trecute, nu ? Ca daca nu ajungi la urgenta de la un pumn mare de medicamente ele nu au efect ? Oamenii astia chiar gandesc ?

Revenind la vitamina C s-a vehiculat, probabil din bunavointa industriei farmaceutice, ca poti face piatra la rinichi. Insa aceasta probabilitate din nou nu a fost dovedita, iar singurele posibilitati luate in calcul fac referire la doze extrem de mari de la 100.000 mg/zi in sus. In acest caz ma intreb: ca sa ai nevoie de asa doze chiar trebuie sa fii bolnav in faza terminala, si daca singurul neajuns ar fi (nedovedit stiintific) sa faci piatra la rinichi, te-ar mai interesa ca iei doze de pana la 1 kg, daca ai sansa sa te vindeci ? Cat despre presupusa piatra formata, o elimini dupa fara nici o problema.

Dar atata vreme cat industria farmaceutica nu doreste promovarea vitaminelor, guvernele isi primesc rapoartele de la aceste industrii (cu teste doar pe cateva sute sau mii de oameni doar ca apoi sa le poata vinde milioanelor), facultatile de medicina si medicii sunt sustinuti(e) si sponsorizati(e) tot de acolo, iar oamenii nu au acces la aceste informatii, sau pur si simplu n-au educatia necesara si nu stiu nimic de "ortomolecular", atunci aceasta propagare din aproape in aproape si cu ajutorul internetului devine vitala. Medicina ortomoleculara nu este raspunsul la nici o intrebare pusa de Facultatile de Medicina ! (sper ca ati prins ironia afirmatiei). Pana cand nu se vor plange indeajuns de multi oameni de ce se intampla nu se va face schimbarea necesara. Totul se reduce la numarul celor treziti, informati, renascuti, .... etc.

De ce atata tevatura pentru Asigurarile de Sanatate, dar nimeni nu invata populatia cum sa fie sanatoasa si sa nu aiba nevoie de aceste asigurari, decat intr-un procent infim ? Ba mai mult, vor sa taxeze oamenii fara venit ca ei sa plateasca asigurari, fie ca le vor folosi sau ii va ajuta, fie nu. Daca asta nu se cheama sistem totalitar in apogeul sau atunci nu stiu ce este. Nu ar trebui sa existe aceasta industrie a asigurarilor, pentru ca oamenii ar trebui sa stie cum pot fi sanatosi. Sau sa existe, dar sa fie gratuite intr-o societate educata si constienta. Chiar zicala moderna "sanatatea costa" e o insulta la adresa oamenilor, e o stupizenie. Adica nu-ti ajunge ca esti bolnav, problema ta si mai mare de acum incepe, ca te face si bolnav cu capul la cat ai de pus pe masa. Cu cat esti mai bolnav vei deveni si mai bolnav, sau si mai sarac, dupa caz.

Sanatatea fizica si mentala sunt tratate anapoda. Sanatatea ar trebui sa fie ceva generalizat, nu o exceptie. Si faptul ca azi situatia sta cum sta, se datoreaza distorsiunilor periodice din ultimele decenii.
Gandind la rece, toate ar trebui sa stea altfel decat stau azi. Si culmea e ca oamenii realizeaza tot mai mult asta. Pai si atunci, daca stii ca lucrurile ar trebui sa stea altfel, de ce te complaci ? Astepti poate ca un numar "x" de oameni sa o faca in fata ta ? Mda, tot acest spirit de turma incepe sa devina unul nociv cu adevarat. Dar chiar si cand e vorba de sanatatea ta ?

Din pacate profesia medicala s-a degradat. Chiar daca multi care o incep au bune intentii, acestia sunt convertiti pe parcurs pentru a rezista. Medicina de astazi este foarte buna in anumite situatii: traumatisme, accidente, chirurgie, neonatologie, nasteri, dar la tratarea bolilor profesia medicala a esuat lamentabil. In schimb exista astazi posibilitatea sa invatam singuri, sa avem acces la informatii. Folositi aceasta putere a internetului cat o mai aveti, sau pana cand devenim cu totii telepatici si atunci aflam tot ce ne intereseaza accesand gandurile celor ce detin informatiile de care avem nevoie (si nu glumesc cu asta). Insa pana atunci avem alternativa viabila prin internet, iar apoi din gura in gura.

Suntem intr-un punct in care devine evident ca ce ni se da nu functioneaza. Si cand esti intr-o astfel de situatie trebuie sa fii capabil sa spui "stop" si sa te intorci in timp, acolo unde lucrurile erau bune si functionale, sau la culturi in care sanatatea chiar exista si sa inveti de acolo ceva. Astfel te vei intoarce la comuniunea cu pamantul, la importanta agriculturii, la ceea ce mananci... Este si devine realmente vital.

Abraham Lincoln a spus: "Poti sa prostesti unii oameni tot timpul, si toti oamenii un timp, dar nu poti sa prostesti toti oamenii tot timpul." 

Singurul motiv pentru care oamenii refuza sa devina proprii medici, sa isi asculte corpul, sa manance sanatos, sa bea apa multa, sa faca miscare - este pentru ca asta implica responsabilitate. Dar e singura cale. Insa cand ai puterea de a decide pentru tine si a alege sa iti iei viata in propriile maini vei avea satisfactia ca ai facut-o TU insuti(insati). 
Solutiile sunt aici, au fost mereu aici, tot ce a ramas de facut e educarea, deoarece odata oamenii informati asupra solutiei, vor actiona. 
Hai sa fim cu totii sanatosi ! 

Mai vedeti si :
Food Matters - subtitrare romana
Max Igan si Rick Simpson: Tratamentul pentru cancer
De-ale alimentatiei !
Chemtrails sau belele ce ne vin de sus
Parlamentarii au inceput sa se trezeasca impotriva Codex Alimentarius
Adio medicina naturista: UE va interzice medicamentele pe baza de plante
Meniul McDonalds
Incepe programul de vaccinare. Voi vreti sa va vaccinati copiii ?
Interviu cu Shiv Chopra - America si Canada au cele mai periculoase alimente din lume
Brevet pentru un porc - Porcii tai proprietatea corporatiei Monsanto
Atac asupra barbatului
Alte efecte demonstrate ale culturilor modificate genetic - STERILITATE !
Revenind la sanatate - 8% fructe, toxice si plastice ingerate voluntar !
Apa imbuteliata versus apa de la robinet- razboiul impotriva companiilor ce pun stapanire pe apa noastra - documentar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!