joi, 17 februarie 2011

America admite nocivitatea fluorului din apa

Dupa experimentul fluor condus pe populatie pentru 5 decenii si inca in derulare, astazi se admite pe fata acest lucru si se incearca cica o reducere a cantitatii de fluor din apa potabila (de ce nu eliminarea completa ?). Si aflam ca desi dentistii cunosteau statisticile revelatoare despre efectele fluorului, ei promovau aceasta substanta ca fiind preventiva pentru o sanatate orala. Ei aveau date despre un procent de 41 % din populatia adolescenta cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani, care are o forma de fluoroza pe dinti. E si normal ca s-a tacut asupra acestui lucru, ganditi-va ce mana financiara pentru ei, iar intr-o lume in care primeaza banii asta se intampla. Daca intrebi astazi un dentist despre asta, ori tace, ori zice ca nu e adevarat, stiu asta ca am incercat de cateva ori. Dar acum ca povestea devina publica, va trebui sa-si schimbe replica, probabil pe ceva de genul: "n-am stiut".  Fie nu esti bine documentat in meseria care o practici, fie iei parte la aceasta conspiratie. Dar acelasi lucru este valabil cu legatura medici - medicamente = otrava.
Oricum dintii nu mai sunt cum erau inainte, ei devin tot mai fragili, casanti si asta o constatam cu totii. Si cand se fac eforturi sustinute de a promova folosirea fluorului (vezi istoricul promovarii fluroului in reclamele pentru paste de dinti), chiar daca scopul principal este de docilizare si prostire a populatiei, efectul secundar pe dinti e unul convenabil pentru cateva categorii de oameni. Si povestea se repeta, dupa un anumit timp se admite ca s-au facut greseli, lumea ia la cunostinta si merge mai departe. Eventual se revolta PUTIN. Nimeni nu e tras la raspundere, totul se musamalizeaza si se trece la etapa urmatoare cu alte experimente.
Dar treaba cu fluorul nu e deloc o greseala, pentru ca cei ce lucreaza in domeniu stiu exact ce inseamna fluoroza, si cand pe fata promoveaza un efect exact opus adica de intarire al dintilor, in fapt se obtine exact slabirea dintilor.
Dar lupta e mare, nu se doreste scoaterea de tot a fluorului, ci doar o reducere. Probabil ca ar scapa de sub control toti cei care sunt sedati bine cu fluorul de atat timp. Experimentul era oricum din start suspect, nu poti sa tratezi pe toata lumea in acelasi fel si la aceleasi doze daca esti sanatos la cap. E ca si cum ai vrea sa tii sub control o "epidemie de nebuni" punand Xanax in apa. Doar s-a extrapolat un experiment din lagarele naziste pe populatie, cand accidental sau nu au descoperit ca prizonierii sunt mult mai docili si calmi la doze de fluor. Exact asa ceva s-a facut doar ca pe scara larga, oricat de incredibil pare. Dar incepem sa invatam ca incredibilul era mereu parte din viata noastra, doar noi nu stiam asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!