joi, 17 februarie 2011

Surse: Traian Basescu s-a intalnit in aceasta seara cu viceguvernatorul BNR pentru a-i propune functia de premier

Potrivit unor surse citate de ziarul Evenimentul Zilei, Traian Basescu, s-a intalnit joi seara cu viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, pentru a-i propune functia de premier. Informatia este data, tot pe surse, si de televiziunile de stiri.

Marti, 15 februarie, surse din BNR au declarat pentru HotNews.ro ca este "aproape exclus" ca demnitari ai Bancii Nationale sa fie vizati pentru functia de premier. Potrivit acestor surse, Cristian Popa ar fi reactionat nervos la informatiile potrivit carora numele sau ar fi fost luat in calcul la functia de premier, respingand ferm aceasta ipoteza.
Numele lui viceguvernatorului Cristian Popa este intens vehiculat dupa ce presedintele Traian Basescu i-ar fi propus, luni, guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, sa accepte functia de premier. Discutiile cu Isarescu pe tema unei eventuale numiri la Palatul Victoria ar fi inceput inca din decembrie 2010.

Guvernatorul Mugur Isarescu ar fi pus atunci conditii, solicitand ca sase ministere sa fie conduse de tehnocrati. Este vorba de ministerele cheie printre care Finantele, Economia si Munca. De asemenea, la vremea respectiva, in cadrul negocierilor Isarescu cerea garantii ca intr-un guvern condus de el sa fie inlocuiti toti secretarii de stat numiti politic.

Sursele HotNews.ro sustin ca, marti noapte, la intalnirea de la Vila Lac1, sefii de organizatii au votat in favoarea numirii unui premier independent la inceputul lunii martie. Primul vot l-au dat duminica, 13 februarie, dar s-au razgandit ulterior, manifestandu-si sprijinul pentru Emil Boc. Situatia s-ar fi rasturnat din nou in defavoarea actualului premier. Mai multi lideri PDL au declarat, pentru HotNews.ro, sub protectia anonimatului, ca se impune retragerea lui Emil Boc din fruntea Executivului, pentru binele PDL
Sursa: HotNews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!