miercuri, 12 octombrie 2011

Recapitulare vreme - cum e cu incalzirea globala ?

Sa incepem cu "deci" care e treaba cu vremea ? Dupa apogeul propagandei "vine incalzirea globala, pazea, aveti grija, poluam - trebuie sa platim ...", apogeu care a culminat dupa mine anul trecut si acum 2 ani, de o vreme se imputineaza ocaziile cand se impinge prea tare coarda cu asta in media. Asta probabil ca realitatea e mult prea batatoare la ochi pentru a risca sa devii stupid, desi unii mai incearca. Dar acum nu toate planurile trebuie sa iasa la fix, nu-i asa ? Mai ales cand te pui cu Soarele, Universul, chestiuni care te depasesc.
Insa astazi cu pasi micuti de balet s-a schimbat nota. Am tot citit sau auzit de saptamanile trecute alarme legate de "racirea globala" si iarna care vine. Initial le-am ignorat pentru ca am mai scris despre asta si ma straduiesc sa nu ma repet prea mult, insa avand in vedere ca iarna e aproape si e bine sa ne pregatim am spus ca revin cu acest articol.
Am marcat anul trecut 3 articole mai sugestive pe tema asta. Iata-le in ordine cronologica:
Aceasta frauda numita incalzire globala.  

 
Antena face aceeasi treaba aici.
Bine deci toate referirile din media noastra merg pe acesti specialisti britanici asa ca m-am plictisit si schimb registrul. Cum sunt intre pasionatii webbot si prognozelor lui Clif High am avut ocazia sa ascult ultima citire in care pe langa alte date si evenimente posibile s-a discutat iarna grea ce vine si perioada friguroasa prin care va traversa Terra multi ani de aici incoace. 
De asemenea Piers Corbyn, meteorologul independent ce bate serviciile platite pentru asta ne avertizeaza demult despre corelatia vreme - Soare si despre racirea treptata (aveti aici site-ul sau).

Alte titluri mostra vin de pe aici:
 
 
 
 
 
si lista continua ...
P.S. Ok - suntem in schimbare, dar asta se poate constata cu ochiul liber prin analiza individuala. Ce facem ? Ne pregatim de frig, ne calim, facem provizii, facem sport, ne vitaminizam (natural), ne cautam alternative. Ideea e sa fii informat permanent si sa-ti cauti solutiile optime pentru a trece peste orice provocare. Dar nu asa este mereu in viata ? Ca e vorba de un fenomen izolat, individual, sau global, noi suntem fiinte cu o capacitate infinita de inovatie si adaptare, nu e nevoie decat sa facem uz de ele. Si indiferent din ce punct de vedere privesti lucrurile, traim vremuri remarcabile si fascinante, ceea ce pentru oameni ca mine aduce multa adrenalina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!