vineri, 28 octombrie 2011

Inrobirea natiunilor in plina desfasurare - impresii

Tari indatorate se imprumuta si mai tare ca sa salveze alte tari indatorate, care cer bancilor insolvente sa taie 50 % din afacerea cu imprumuturile date lor, insa bancile insolvente vor lua apoi capital tot de la tarile supraindatorate carora tocmai le-au dat bani. Intelegeti ? Nimic concret, numai vorbe de luni bune, fara nici un drum clar trasat, doar indatorare si bani aruncati in hau. Ba mai mult, ce spune Sarkozy la asta ? Ca 50 % pierdere pentru banci in cazul Grecia e mai bine decat 100 %. Iar Papandreou spune ca situatia ofera Greciei o oportunitate. Superb. Si toate astea imping bursele in sus aratand situatia aberanta existenta pe plan mondial in care nimic nu mai are nici o noima.

Si asa scenariul descris aici prin care se doreste indatorarea ireversibila a natiilor devine o realitate incontestabila. Deci strategia de baza este amanarea si agravarea inevitabilului, pentru ca nici un om sanatos la minte, fie el economist, finantist sau pur si simplu un om cu gandire de bun simt nu ar face ceea ce fac astazi mai marii lumii.

Intre timp in spatele cortinei se fac pregatiri de renuntare la euro, trecerea la monede de aur si argint prin diferite locuri de pe glob, si tot conform planului - liderii arabi pica precum mustele. La scurt timp dupa Gaddafi mostenitorul tronului Arabiei Saudite pica si el rapus de boala sau batranete de data asta, cel putin asa pare. E frapant sa auzi vesti de genul acesta dinspre Arabia Saudita de vreme ce dupa prognozele descrise de Lindsey Williams - detronarea familiei regale de acolo e ultima pe lista in cazul tarilor arabe, inainte de scena finala.
Cat despre resurse si pregatiri de a trece la bani adevarati, oare nu Gaddafi a fost cel care dorea instaurarea dinarului in intreaga Africa prin alianta cu toate tarile de acolo ? In Mexic se discuta aceleasi lucruri recent, insa lasitatea Bancii Centrale de acolo (care considera ca tradeaza fratia Bancilor Centrale) blocheaza acest lucru.

"Lumea intreaga e o scena, iar noi toti niste actori" ... unii mai pasivi, altii mai activi, mai talentati sau total pe langa, dar cert e ca avem parte de o punere in scena grandioasa - chiar sub ochii nostrii.
Savurati !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!