joi, 6 octombrie 2011

Toxic – un film romanesc despre alimentatie

In sfarsit se produc si la noi filme despre alimentatie. Dupa sutele de ore de film, care expun piata alimentatiei din America, a venit randul ca populatia Romaniei sa afle ce cumpara si ce mananca. Momentan am numai trailer-ul de la filmul Toxic.
Actualizare 6 octombrie: Intr-adevar, filmul a fost sters de pe vimeo.com, deci nu mai ramane decat sa il cautam in alta parte. Nici raspunsul de la API-ul de la vimeo nu ne da indicii despre film. Citeste urmarea acestui articol in “Dupa lansarea filmului Toxic, acesta dispare de pe Internet”
  
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, apare într-un documentar despre nutriţie, intitulat “Toxic”. Filmul îşi propune să dezvăluie, într-o viziune nonconformistă, adevărul despre alimentele pe care le mâncăm zilnic.
“‘Toxic’ nu este un film despre cum ar trebui să arate regimul nostru alimentar. Este un documentar în care este prezentată realitatea nutriţională în care trăim. În film sunt prezentate informaţii despre agricultură, horticultură, zootehnie. ‘Toxic’ ne arată povestea alimentelor pe care le iubim din momentul în care sunt cultivate şi până ajung pe masa noastră, înainte de a o mânca”, a declarat pentru gândul medicul nutriţionist.
Potrivit acestuia, documentarul doreşte să spună adevărul despre alimentele de astăzi şi despre industria alimentară.
Alături de prof. dr. Mencinicopschi, în film mai apar Oreste Teodorescu, dr. Ing Sorin C. Chiru – directorul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, dr. Cristina Bogdan – medic naturopat, Bora Cokyapici – bucătar şi Silviu Socol – manager general al unei companii de produse naturiste.
Filmul durează 80 de minute şi este regizat de Andrei Sota.
(Sursa: gândul.info)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!