miercuri, 8 decembrie 2010

Conspiratia Apei - cu Jesse Ventura


Acesta este un subiect crucial pentru noi asa ca informati-va si dati mai departe. Probabil multi dintre voi ati vazut deja documentare pretioase pe acest subiect, despre ce se intampla cu apa noastra si ce ne asteapta daca nu luam masuri. Dar ce sta in spatele acestei situatii e de-a dreptul sinistru. V-ati intrebat vreodata cat cheltuim noi intr-o viata pentru apa ? Cum spuneam, astazi dreptul la viata nu exista, daca nu platesti nu traiesti. Insa acest element vital – APA a devenit un bun foarte valoros si care nu putea sa scape marilor corporatii. Detii apa, detii viata. Denumit de multi ca fiind noul petrol, apa astazi are o conditie foarte sensibila in societate. Cine si sub ce criterii are dreptul astazi la apa il decid niste oameni cu bani. N-am sa incetez sa repet stadiul dezumanizat si lipsit de sens in care ne aflam noi astazi.
Prima data am amintit de Jesse Ventura si seria sa de documentare Teoria Conspiratiei legat de subiectul taberele FEMA si statul politienesc. Se pare ca subiectul a captat multi cititori, astfel ca revin cu un nou episod, si mai important - despre Conspiratia Apei. Cine detine apa - conduce viata, asta inevitabil. Cand toata apa potabila de pe glob va deveni proprietate personala si acest drept va fi exercitat la maxim, atunci cu totii vom fi la mana oamenilor care au pus stapanire pe ea. Pana nu demult acest abuz se exercita doar pe comunitatile sarace, dar sa nu uitam ca noi toti ne platim astazi apa. Insa cand vei detine monopoluri poti face orice si oricand. La fel cum Codex Alimentarius odata aplicat (pentru ca semnat a fost deja) va arunca inafara legii tot ce este natural si compatibil deci cu viata, legitimand aberatiile modificate si chimicalele toxice. 

Sa incepem. Aveti mai intai traducerea, apoi filmul.
Apa mai este denumita si aur albastru, iar apa potabila astazi este in procent de 2 % din totalul apei de pe glob. Fortune Magazin sustine ca apa poate determina bunastarea unei natiuni. Nu poti trai fara apa si poti ajunge sa ucizi pentru ea.  Corporatii nemiloase astazi iti fura apa si ti-o revand tot tie - insa sub o alta forma. Miliardari care vor sa te taxeze pentru dreptul tau la apa si care astazi seaca marile lacuri pentru asta. Dar planul este si mai mare si grotesc, prin controlul apei ei planuiesc sa ne otraveasca pe toti. Se pare ca planul major include cresterea puterii chineze slabind-o pe cea americana.
Ajungem pentru inceput in padurile Michigan-ului unde pompe gigantice iau milioane de galoane de apa si o varsa in Marile Lacuri. O arie inconjurata de sarma ghimpata ce arata mai degraba a "locul crimei" decat numele sau de pe placuta - Sanctuar. Jesse este din Minnesota, taram cu 10.000 de lacuri unde nu stai sa te gandesti prea mult la probleme legate de apa. Asta pana cand s-a intalnit cu un om de mediu la marele lac Mead din Nevada – cel mai mare rezervor din Statele Unite.
20 % din oameni in acest moment nu au acces la apa proaspata, adica 1.2 miliarde de oameni. In acest ritm in 12 ani doar cei mai bogati isi vor permite apa. In ultimele 5 luni lacul Mead a scazut cu 15 feet sau picioare (1ft=0,3048m) si asta nu pentru ca s-a dat drumul la baraje, ci faptului ca apa se consuma intr-un ritm mult mai alert decat natura poate reumple lacul. Locul in care sta Jesse era mai demult umplut cu apa si se vede semnul sus pe dealuri pana unde era apa inainte. Doar in anul 1999 lacul inca era plin, iar astazi este in minus cu 40% din capacitatea sa.
Lacul Mead aprovizioneaza in jur de 30 milioane de consumatori in S-V (Nevada, California, Arizona, chiar si nordul Mexicului se aprovizioneaza de aici). Daca acest lac va seca multa lume va ramane insetata, insa nu sunt singurii. Nivelul apei scade peste tot in lume. Cine se afla in spatele acestor situatii ? Companiile multinationale. Ei cumpara dreptul de folosinta al apei pentru consumul lor privat si nevoile personale. Ei preiau apa noastra ca sa ne-o revanda noua. Ati auzit bine, se ia ceva ce e necesar vietii si se vinde inapoi celor ce ar trebui sa dispuna de ea pentru supravietuire. Asa este capitalismul ? E mai mult decat atat. Lee (expert al zonei) povesteste din istoria vestului salbatic. Atunci s-au facut afaceri cu guvernele pentru a privatiza sistemele de apa. Privatizare, adica mari corporatii vin si preiau serviciile de apa din orase si tari punand stapanire pe ele. Ei vin ca sa faca profit din asta. Astfel vor urca imediat preturile. Apoi pentru a face si mai mult profit, vor taia din personal si serviciile furnizate. Astfel ei primesc bani murdari si furnizeaza apa murdara.
Unde sunt politicienii in toate astea ? Din pacate majoritatea sunt in pat cu dusmanul. Totul se reduce la banii murdari de la aceste corporatii pentru ca acestea sa primeasca ce vor ele (facilitati, legi etc).
Cu apa ce se imputineaza in fiecare zi un lucru e sigur. Cine va detine dreptul la apa va fi in control peste tot. E ceva ce seamana cu filmele James Bond, insa nu este film.
CIA admite ca accesul la apa potabila va fi cauza principala pentru razboaie in viitorul apropiat. Totul se reduce la dreptul asupra vietilor oamenilor, adica la privatizarea a ceva ce trebuia sa fie drept al omului.
In Gana de exemplu sunt probleme uriase cu apa potabila, acolo oamenii sufereau de diferite neajunsuri cu apa in orase. Astfel Banca Mondiala a adus o companie, a privatizat apa si sistemele de canalizare. S-a ajuns la probleme serioase de management, coruptie, iar oamenii au trebuit sa iasa in strada sa protesteze pentru ca acele contracte sa fie anulate. Acelasi lucru se intampla acum si in Statele Unite unde sunt 1.500 de municipalitati care privatizeaza apa. Lucrul cel mai ingrozitor este insa ca e vorba de aceleasi companii. Aceleasi companii care fac asta in lumea a 3-a o fac si in America. Asta este intr-adevar o conspiratie.
Sam Bassel investigator in acest sens afirma ca marile companii sunt Veolia si Suez, ambele din Franta pentru ca privatizarile au inceput in Franta. Insa asta nu era asa o mare problema atunci cand era la nivel local. Insa ce s-a intamplat e ca aceste companii s-au extins pe tot globul. Asa vezi o companie precum Veolia care merge in tari din lumea a 3-a si cumpara sistemele de apa si revand apa oamenilor. Insa deoarece sistemul privat e unul bazat pe profit, ei au nevoie de bani, astfel incat mereu vor creste preturile din dorinta de profit.
Asa arata lumea astazi. Companii precum cele de mai sus decid cine sa aiba apa si cine nu. Daca va uitati pe harta veti vedea cum au cuprins aproape tot globul si acum sunt peste tot si in Statele Unite.
Deci este asta sau nu o conspiratie ? Da afirma Sam, iar conspiratia ultima este ca aceste companii mituiesc politicienii pentru a nu avea nici un fel de reglementare si a putea face orice. Insa ideea e ca si daca guvernul detine toata apa e tot prea mult control pentru o singura autoritate. In China de exemplu s-au folosit baraje pentru a-i taia pe localnici in mod regulat de la apa, asta o facea guvernul din motive de control. Iar China are un trecut puternic in ceea ce priveste controlul, si despre asta este vorba – CONTROL ABSOLUT. Corporatiile si guvernul controleaza cine traieste si cine moare. Ce ar putea fi mai ingrozitor de atat ?
Todd Alcott a lucrat la curatarea golfului Santa Monica in California. El confirma ca apa este detinuta de corporatii, insa nu doar de ele. El vorbeste de indivizi ce preiau controlul unor cantitati imense de apa. Indivizi ? Ce fel de oameni pot avea o asemenea putere ? Stiati ca familia Bush a cumparat 100.000 de acri (1 acru = 0,4047 ha) in Paraguay ? Asta pentru ca acel teren sta situat deasupra celui mai mare acvifer din lume (Iguazu). Ei pot sa-l sece astfel si sa-l vanda oamenilor de acolo. Familia Bush – sta peste industria petroliera de 4 generatii. Se pare ca au gasit ceva si mai profitabil – apa. Daca ei controleaza sursa si transportul apei atunci ei controleaza cine poate sa aiba apa si cat sa plateasca pentru ea. Ei pot controla astfel regiunea. Si nu e vorba doar de familia Bush si nu e vorba doar de tari din lumea a 3-a. Se intampla si aici in America. Cel mai rau este T. Boone Pickens in Texas, magnatul petrolului care a facut miliarde cumparand companii de petrol peste tot in anii 80’. El afirma ca are piele suficient de tare sa faca cateva miliarde in plus. Probabil apa si petrolul se combina pana la urma. El a cumparat un teren urias in Texas si din nou, deasupra celui mai mare acvifer din Statele Unite de aceasta data. Si sub legile texane, toata apa ce o iei de pe propriul teren o iei gratis. Asa face si el insa o vinde apoi pentru profit punand stapanire pe regiune.
Ne deplasam la ferma sa din texas care are peste 50.000 de acri, acri ce se afla exact peste
Acviferul Ogallala. T. Boone nu este proprietar peste acvifer, insa in Texas daca sapi pe pamantul tau si dai de apa, e a ta. El insa nu e deloc timid despre acest subiect. Afirma intr-un interviu ca stie ce spun oamenii cum ca apa e ca si aerul si ca nu poti sa taxezi aerul, respectiv nu trebuie sa taxezi nici apa. El raspunde simplu si cinic la asta: "ei bine, uite ce se poate intampla, nu vei mai avea deloc apa". Si asta nu e tot.
C.E. Williams este responsabil sa supervizeze apa publica din regiune. El devine tot mai furios cu activitatile lui T. Boone acolo. Acesta detine niste puturi uriase pe teren, iar apa o preia din niste conducte uriase si o transporta in Dallas. Dar nu e doar Dallas, ci si orase precum Al Passo sau San Antonio. Cand aceste orase au nevoie de apa vin la T. Boone. Insa detine el tot terenul ce leaga terenul sau de aceste orase ? Nu. Insa ce a facut si trebuie sa remarcam tenacitatea lui cu asta, este ca a folosit legile texane referitoare la apa si cand ceva nu era in favoarea sa platea politicienii pentru a schimba legea. Astfel a reusit sa schimbe titulatura terenului sau privat pe district de apa. Acest district astfel are puteri speciale ca un mic oras,  avand dreptul sa-si puna conductele oriunde pe terenul oamenilor, indiferent ca acestia vor sa vanda sau nu. Influenta lor e mare, fiind un sponsor mare in campaniile electorale si stiind sa joace dupa jocurile politice. Multa lume il acuza de inselatorie, insa T. Boone raspunde simplu ca e vorba doar de o afacere buna.
Alex Jones ne reaminteste faptul ca apa este mai importanta decat energia sau mancarea, si daca poti controla chiar si 1-2 % din apa potabila atunci poti domina o regiune si societatea. Si pentru ca aceste foraje necesita aprobari acestia vin si cumpara politicieni locali ca sa le permita accesul la apa si nu in putine cazuri sa le dea exclusivitate pe anumite surse de apa. Astfel ei au control total pe acea zona si pot creste preturile dupa bunul lor augur. Insa treaba se impute si mai tare, iar Jesse afirma ca prin acest control ei adauga in apa medicamente psihotrope, care actioneaza pe creier . Hei, noi vrem ca tu sa fii calm si sa nu te sinucizi asa ca iti dam antipsihotice in masa. 
Nu ajunge fluor-ul din apa, acum ne distrug si mintea cu ajutorul apei ?
Robert Glennon, un expert in domeniu este un activist convins impotriva apei imbuteliate, deoarece nu ai control asupra continutului. Deci noi nu stim cu adevarat ce bem ! Nici o agentie guvernamentala nu reglementeaza ce este in apa care tu o cumperi sa o bei, nici FDA-ul, nici nimeni. Astfel ei pot baga orice in apa, de la litiu la cine stie ce, iar asta este de netolerat pentru ca e vorba de bani. Unde ar trebui investigata situatia este zona marilor lacuri, pentru ca daca acolo sunt probleme atunci peste tot sunt probleme.
Ce aflam aici e zguduitor. Se pare ca ei fura apa din marile lacuri. Oricat de incredibil suna, acolo nivelul de apa scade dramatic pentru ca se scoate mult mai multa apa decat poate natura inlocui.
Ne-am reintors in Minnesota la marile lacuri care pot furniza apa intregului stat american continental si detine aproape 20 % din apa potabila din lume . Dave Dempsey, un fost politician, astazi independent, autorul cartii “Marile Lacuri de vanzare” dezvaluie cine fura apa acestor lacuri. O companie in 1998 a primit aprobare sa ia o cantitate mare de apa din lac si sa o transporte in Asia. Atunci a fost o revolta mare care sa asigure ca asa ceva nu se va mai intampla. Insa intelegerea de atunci nu include apa transportata pe nave. E ca si cum au facut-o in asa fel incat sa existe o gaura. Singura diferenta de atunci si acum, e ca daca imbuteliezi apa poti s-o transporti cu vapoare in ce cantitati vrei tu. Astfel cantitati uriase de apa se varsa spre China, singura diferenta este doar butelierea. Si informatiile despre cata apa se scoate si cat se mai poate asa sunt secrete deoarece compania responsabila de extragere si imbuteliere nu face publica aceste date. Aflam ca in Michigan nu se mai ia nici un ban pentru apa de la autoritati, iar acestea nu mai au nici un fel de control asupra apei. In Michigan exista o lupta nevazuta de 10 ani, inca de pe vremea cand compania elevetiana Nestle deghizata sub numele de Perrier a intrat acolo. Guvernul de atunci a oferit facilitati de milioane de dolari acestei companii, taxand compania cu mai putin de 100 de dolari pe an ca sa poata pompa sute de galoane de apa pe minut. Guvernatorul de atunci nu a vrut sa discute cu Jesse, motivand ca nu doreste sa vorbeasca despre perioada cand a fost in scaun. E de mirare ? 
La locul faptei scaderea nivelului apei era evidenta, insa nu si pompele in sine. Asta pentru ca apa este extrasa de la mile departare si nu poti vedea unde se scurge, dar nu poti sa nu vezi rezultatul.
Holly Spaulding, jurnalist de investigatie pe probleme de mediu dezvaluie cum cantitati uriase de apa sunt secate de corporatii care iau atata cat pot sa ia, dar partea cea mai trista e ca totul se face sub binecuvantarea guvernului. Si e vorba de o corporatie globala (Nestle) ce a pus ochii pe Michigan. Cautarile dupa pompe au durat mai mult decat se anticipase deoarece erau plasate si mai departe decat se credea.
Acestea se afla la distante mari ascunse in padure pentru ca nimeni sa nu vada sau sa auda cum acele pompe extrag apa. Si pentru ca sa nu extraga direct din Marile Lacuri aceste companii s-au smecherit si extrag apa din zone izolate si din ape ce se scurg in Marile Lacuri, deci indirect.
Donald Roy un activist pe tema apei furate arata o centrala unde se afla unele dintre pompele mari ale companiei Nestle si afirma ca ele au fost construite acum 10 ani inca in timpul procesului cu cei de la conservarea apei, acestia din urma atestand daunele reale care se pot produce asupra mediului. Vorbim de cam 19 milioane de galoane pe an de la un singur centru de pompare. Impactul asupra mediului este urias. Pesti morti, flora distrusa. Ajungem la Paraul Mort numit astfel si oficial, unde mai multi hidrologi si experti de mediu au demonstrat faptul ca Nestle sugand ageste ape duce la rezultate precum Paraul Mort.
Intre timp la centrala Daniel este oprit de paznic si nu poate sa spuna nimic fara aprobare, conform politicii firmei. In schimb a chemat politia care a aparut intr-un timp record. Desi nu este o zona secreta ci o “afacere locala” filmatul nu este permis. Politistul isi face treaba de intimidare si adauga subtil faptul ca echipa va avea intocmita un raport pentru ce a facut.
In zona ascunsa din padure, unde sunt pompe mari de extragere, gardul dublu  si securizarea zonei nu permite accesul in “Sanctuary”. Aici pompele au fost ascunse intr-o rezervatie privata de vanatoare (ce convenabil). Astfel ajungem si la Washington.
Michael este director la Asociatia Nationala a Companiilor de Apa, reprezentand imbuteliatorii si intreprinzatorii privati. E si el originar din Minnesota si s-a gandit ca se va intelege cu Jesse, slabe sanse insa. La intrebarea daca exista o conspiratie despre cine controleaza apa in lume el ezita si raspunde ca nu crede asta. La intrebarea daca aceste companii imbuteliaza apa de la robinet si o revand populatiei el raspunde afirmativ. Va dati seama ? Insa completeaza rapid ca nu e doar asa, ca acea apa trece prin osmoza reversibila, alte tratamente si apoi e revanduta. Woau …. Si intrebat de costurile de productie ce credeti ca aflam ? Un galon de apa se produce pana la un sfant (penny) – cam 2 centi, chiar sub un sfant. Insa acel galon costa cam 4 dolari. Nu ne asteptam sa admita asta insa a facut-o si sunt lucruri pe care nici el nu le poate nega. Acest om reprezinta orase distruse de privatizarea apei, iar lista e lunga. Iar companiile prezenta acolo sunt pentru profit. Nu ar trebui atunci sa se numeasca: Apa pentru profit ? Omul nostru raspunde ca nu este pregatit sa intre in detalii. Jesse insa ii readuce aminte ca oamenii se gandesc la conspiratii atunci cand nu li se ofera raspunsuri si ar vrea sa stie atunci ce fac aceste companii cu toata apa si unde o duc ?Aflam ca apa este ceva politic si ca nu trebuie sa ne gandim la nimic rau. El admite ca daca controlezi apa ai drept de viata asupra celor carora le-o dai insa infirma ca aceste companii scot apa ca sa o transporte undeva anume in lume.
In final urmeaza niste acuzatii explozive despre cum China ia apa din America si o transforma prin Oceanul Pacific pentru ca apoi s-o pompeze in acviferurile lor.
Facem cunostinta cu Leuren Moret, o fosta specialista in uraniu de la Laboratorul National Nuclear Lawrence Livermore si este cunoscuta international in domeniul radiatiilor si sanatatii publice. Ea confirma ca a gasit uraniu in apa de baut alaturi de litiul amintit si de Alex Jones. Litiul este utilizat in tulburarea bipolara (boala maniaco-depresiva). Incetineste si linisteste creierul, face persoana mai docila. Cat despre uranium este un estrogen si dezechilibrant de hormoni face ca populatia feminina sa se extinda, iar cea masculina sa se imputineze. Dar mai e vorba si de plasticele in care se imbutelieaza apa, ce contin chimicale ce interfereaza cu estrogenii si testosteronul nostru, creand astfel reactii in corpul uman. Acesti compusi chimici din sticlele de plastic interactioneaza la radiatii si la chimicalele din apa de 10 ori fata de modul normal de interactionare. Ne omoara generatia viitoare, copii nenascuti sunt cei mai afectati de aceste chimicale si radiatii si nimeni nici macar nu stie. Deci aceste flacoane ne fac sterili. Ghiciti unde se fabrica ele ? In China. Si se pare ca totul este legat de o conspiratie si mai mare, adica de o schimbare mondiala a puterilor. Astfel tari cu deficite de apa se duc in tari ce au apa. Si China face parte din aceste tari, iar cum Statele Unite este indatorata la sange Chinei o lasa sa stea si sa faca ce vrea. Aceste transporturi uriase de apa au loc astazi in continuu in niste flacoane uriase atasate de nave. Acestea au 500 de picioare fiecare si pot fi transportate cate 50 deodata la o nava. Astfel se pare ca astazi China ia toata apa buna din America pentru a-si reumple acviferele secate atunci cand au construit cea mai mare centrala electrica din lume, lasand la propriu apa de toaleta buna de baut pentru americani. Scopul este cresterea puterii chineze si in paralel scaderea si slabirea Statelor Unite. 
No comment.

1

2

3.

Mai vedeti si:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!