vineri, 30 iulie 2010

Este tarata Romania in razboiul altora fara stirea poporului ? Brasovul tipareste cartele de rationalizare a hranei.

Aceasta stire am gasit-o pe mai multe siteuri de la Cugetul la Romania Mare si pe un numar semnificativ de bloguri. Si am gasit si pe Realitatea stirea sub titlul CJ Brasov a alocat 500.000 de lei pentru cartele de consum in caz de razboi.

Titlurile si stirile sunt halucinate, cand ne gandim ca in ultimii 2 ani lucrurile s-au schimbat in mod drastic in jurul nostru, nimeni nu ar fi banuit ca vom lua macar in calcul astfel de prospecte care ni se contureaza astazi. Insa de la o Romanie vanduta, datoare, neajutorata la o Romanie care ia in calcul implicarea in razboaie ? Daca zvonurile perindate in jurul stirii si anume ca Romania este parte activa intr-o eventuala declansare a razboiului cu Iranul, sustinand partea americana si izraelita atunci lucrurile stau mult mai grav decat as fi visat vreodata. Oricum decizia de a gazdui in parteneriat exercitii bilaterale cu Izraelul a fost una extrem de nefericita intr-un context mondial incins, cand Izraelul a fost refuzat in aceste demersuri de un numar mare de tari, ca urmare a tensiunilor iscate cu Fasia Gaza si cand Turcia si-a inchis portile pana atunci deschise pentru astfel de exercitii. Am impresia ca Romania are un talent extraordinar si nefast de a se pune rau cu toata lumea fara sa iasa in nici un castig, ba dimpotriva,  cei cu care se aliaza totusi sunt cunoscuti ca fiind mai "neseriosi" in a-si respecta promisiunile atunci cand e neaparata nevoie. Iar daca aceste exercitii din Bucegi au intr-adevar un scop mult mai sangeros in spate decat cele dezvaluite atunci realmente "am pus-o".
Va redau stirea:

"La 23 iulie 2010, Consiliul Judeţean Braşov a votat alocarea sumei de 5,5 miliarde de lei (vechi) pentru tipărirea, la Imprimeria Naţională, a 4,5 milioane de cartele de raţionalizare a hranei. Lista produselor alimentare care urmează a fi livrate pe cartelă arată astfel: 1) pîine – 380 de grame pe zi, de persoană; 2) carne – 532 de grame pe săptămînă, de persoană; 3) preparate din carne – 210 grame pe săptămînă, de persoană; 4) lapte – 185 de mililitri pe zi, de persoană; 5) ulei comestibil – 231 de mililitri pe săptămînă, de persoană; 6) zahăr – 231 de grame pe săptămînă, de persoană; 7) cartofi – 1.100 de grame pe săptămînă, de persoană, dezvăluie romare.ro.
Lista cuprinde şi alte produse alimentare, ca brînză, orez, paste făinoase, legume, conserve, precum şi obiecte de îmbrăcăminte şi de încălţăminte etc. E clar că avem de-a face cu un eveniment grav şi fără precedent. Întrebările care se nasc sînt multe, iar ele necesită răspunsuri urgente: a) Aceste cartele au fost votate în baza Ordinului nr. 109/21 ianuarie 2003, al Oficiului Central de Stat pentru Probleme Speciale – era o cerinţă necesară pentru aderarea României la NATO; de cîţiva ani, însă, acest Oficiu nu mai există, pur şi simplu s-a evaporat. De ce, brusc, a fost activat, acum, acest Ordin de factură militară? b) Cartelele sînt sub formă de tichete, cîte unul pentru fiecare familie – dar, de ce avea nevoie judeţul Braşov de un număr atît de mare, 4,5 milioane, cînd numărul familiilor din acea unitate administrativă e mult mai mic – cca. 200.000? c) De ce numai Braşovul a hotărît tipărirea cartelelor? Urmează, cumva, şi celelalte 40 de judeţe, plus Municipiul Bucureşti? d) Există vreo legătură între raţionalizarea hranei în România şi planurile de atacare a Iranului, întîi de către Israel şi, apoi, de către SUA, de pe teritoriul ţării noastre, cel mai tîrziu pînă la sfîrşitul anului? Noi avem informaţii că Turcia şi Bulgaria au refuzat să pună la dispoziţie forţelor atacatoare teritoriile lor. În acest caz, România se va expune unor riscuri colosale, mai ales că Iranul are parteneriat cu Rusia şi China, dar şi cu alte forţe militare. e) Ce rol joacă judeţul Braşov în atacarea Iranului? Este el, oare, un poligon de încercare, avînd în vedere că are un relief muntos, ca Iranul? A trebuit să cadă, luni, un elicopter israelian, accident soldat cu 7 morţi, ca să afle lumea cam cu ce se îndeletnicesc evreii pe aici. f) Dacă nu va fi război, atunci ce va fi? Probabil că va fi o foamete mare, provocată de agravarea crizei economice şi sociale.
Spăre sfârşitul lunii trecute, Teheranul a declarat stare de război la frontiera sa de nord – vest, forţele Garzilor Revoluţionare fiind comasate în regiunea Mării Caspice.
Autorităţile de la Teheran susţin ca Statele Unite şi Israelul se pregătesc să atace instalaţiile nucleare iraniene, forţele militare ale celor două state fiind concentrate în bazele militare şi aeriene din Azerbaidjan.
Anunţul a fost făcut în 22 iunie, de generalul de brigadă Mehdi Moini, comandantul Gărzilor Revoluţionare din zonă, care a precizat că “mobilizarea este un răspuns la prezenţa trupelor americane şi israeliene la graniţa de vest”. Moini a adăugat că o serie de state din vest alimenteză conflictele etnice pentru a destabiliza situaţia din regiune.
Conform agenţiei Debka, o serie de surse iraniene au indicat că Israelul ar fi transferat în secret un numar mare de bombardiere cu reacţie în bazele din Azerbadjan, prin Georgia, iar forţe speciale americane sunt concentrate şi ele în zonă, fiind pregătite pentru a declanşa un atac împotriva Iranului."




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!