miercuri, 28 septembrie 2011

Lucrurile spuse pe fata de un trader. La BBC ?


Goldman Sachs conduce lumea, iar zona euro este pe punctul sa se prabuseasca, sunt declaratiile soc ale trader-ului independent Alessio Rastani.
“Nu este momentul acum sa mai credem ca guvernele europene vor pune lucrurile in ordine.
Nu guvernele conduc lumea, ci Goldman Sachs face acest lucru, iar aceste companii nu se gandesc la planurile de salvare europene si nici la fondurile internationale”, a declarat Rastani intr-un interviu pentru BBC.

Potrivit acestuia, lumea ar trebui sa se pregateasca pentru inevitabil – economii ale milioanelor de oameni vor disparea in mai putin de un an.
Trader-ul spune ca oricine poate castiga din bursa in aceasta perioada, fara sa fie neaparat trader, insa trebuie sa invete cele mai importante tehnici de a profita de o piata in cadere.
De aceea, Rastani sfatuieste oamenii sa-si asigure bunurile si sa actioneze.
In opinia sa, cel mai mare risc pe care si-l pot asuma oamenii in acest moment ar fi sa nu actioneze

“Aceasta criza economica este ca un cancer. Daca stam si asteptam ca sa treaca, la fel ca si cancerul, se va agrava pana cand va fi mult prea tarziu pentru salvare”, a subliniat Rastani.
Frica instalata din cauza fragilitatii economiei europene s-a pronuntat in ultimele doua saptamani.
Temerea ca regiunea ar putea reintra in recesiune si ar putea afecta economia globala, au dus la fluctuatii pe pietele bursiere.
Cu toate acestea, in ciuda sentimentelor pesimiste ale investitorilor si brokerilor, factorii de decizie ai zonei euro continua sa grabeasca reformele.
In prezent, acestia vor sa sprijine economia euro cu 440 de miliarde de euro dupa ce au fost criticati de China si SUA fiindca au permis crizei din Grecia sa faca ravagii la nivel mondial.

“Prabusirea va fi o veste buna pentru traderi”, a precizat Rastani.
“Noua brokerilor nu ne pasa de redresarea economiei europene, deoarece meseria noastra este sa facem bani din asta.
Personal, visez la asta de 3 ani. Ma duc la somn in fiecare seara cu gandul la o noua recesiune. Poate ca nu stiti, insa Marea Recesiune din anii ‘30 nu a avut la baza doar o prabusire a pietei, ci au fost oameni care au profitat de pe urma acelei situatii.
Cred ca oricine poate face acest lucru, nu este o oportunitate rezervata elitei sau celor care lucreaza la bursa, ci este o sansa pentru toata lumea.
“Atunci cand piata e blocata, daca stii ce sa faci, daca ai planul pus la punct, poti iesi invingator si poti castiga o multime de bani din asta”, a mai spus brokerul.
Potrivit acestuia, strategiile de headging si investitiile in certificate si obligatiuni de trezorerie sunt doar cateva modalitati de a obtine bani in astfel de perioade.
Preluat prin gandeste.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!