joi, 15 martie 2012

Ministrul Agriculturii, Stelina Fuia, pregateste jefuirea la sange a poporului roman

Ministrul Agriculturii din Romania, Stelian Fuia, are multe in comun cu predecesorul sau, Valeriu Tabara. Ambii sunt creatii ale celui mai mare producator de organisme modificate genetic (OMG), Monsanto, si ambii sunt orice numai reprezentanti ai intereselor romanilor, nu. Singura lor legatura cu acesta tara este faptul ca, printr-o coincidenta nefericita pentru noi, se exprima cat de cat coerent in limba romana.

Chiar in prima sa conferinta de presa, Stelian Fuia, specialistul in OMG-uri, “cultivat” de big pharma pana a ajuns, ca si predecesorul sau ministru al agriculturii, spunea ca proprietatea micilor agricultori este un moft si ca micile lor loturi de pamant prin care isi asigura hrana familiei pot fi confiscate, prin diverse scheme, pentru a fi date sefilor lui “multinationali”, in virtutea, nu-i asa, eficientizarii agriculturii si comasarii terenurilor, vezi Doamne, foarte faramitate in acest moment. Iata acesta declaratie halucinanta in care Fuia sugereaza ideea ca romanii nu muncesc pamantul pentru ca sunt lenesi, si nu pentru ca nu au unde sa vanda produsele, tot prin bunavointa criminalilor care s-au perindat pe la ministerul Agriculturii de-a lungul timpului.

In plus, declaratia reflecta spiritul kominternist in care Fuia s-a format. In loc sa-l stimulezi pe om sa produca, il amendezi pentru ca l-ai saracit si l-ai adus in imposibilitatea de a mai produce.
“In 2011 am avut o suprafaţă sub un milion de hectare nelucrate, dar trebuie ca şi acestă suprafaţă să fie adusă în circuitul agricol fără a afecta proprietatea. Când vorbim de teren, e adevărat, e proprietate privată, dar este şi un bun public. Şi nu putem pe acest segment, pe acest potenţial de creştere economică să punem o cruce şi să nu-l folosim”, a spus Fuia chiar in prima sa conferinta de presa in calitate de ministru.

Cu alte cuvinte, asistam la o noua nationalizare a terenurilor ca in anii 50. Diferenta este ca acum terenurile nu mai merg in proprietatea statului sub forma de bunuri comune, ci in mainile hulpave ale asa-numitilor investitori privati, care nici macar nu sunt de nationalitate romana.
Mijloacele de a face acest lucru sunt doua – in primul rand amendarea cu sume mari a celor care, adusi fiind la sapa de lemn, nu-si mai pot lucra pamantul pentru ca oricum nu au unde sa-si vanda produsele. In al doilea rand, o gaselnita incredibila, BANCA FUNCIARA, cu rolul de a lua pamanturile romanilor saraciti si a le da catorva etnii hulpave, care au investit in cariera domnului Fuia si asteapta acum sa-si recupereze investita.

Sa detaliem putin acesta schema a celui mai mare jaf din istoria Romaniei, acela al terenurilor agricole care ar trebui sa asigure existenta generatiilor viitoare:

1. Derulezi o campanie media furibunda, cu ajutorul slugoilor din presa vanduti pe doi lei, in care spui ca marea problema a agriculturii romanesti ar fi faramitarea pamanturilor, cauza din care, vezi Doamne, romanii nu ar fi competitivi. Nu spui nimic de mici proprietati private, de familie, transmise din generatie in generatie, cum gasesti peste tot in Europa.

2. Faci orice iti sta in putinta pentru saracirea, pentru deposedarea de orice forma de capital a micului producator ROMAN. Si asta se face prin acordarea de subventii ridicol de mici, prin lipsa unui sprijin real pentru cumpararea de utilaje, prin distrugerea sistematica a infrastructurii agricole minime, astfel incat micul producator sa nu poata sa-si vinde produsele muncite cu chin decat pe trotuare, pe la colt de blocuri sau de-a lungul soselelor, prin incurajarea importurilor la preturi de dumping. Acesta campanie sustinuta se pare ca a dat roade pentru ca, in ultimii patru ani, au disparut aproximativ 500.000 de mici propritari. Daca in 2007 existau 1,5 milioane de proprietati subventionate, acum mai avem doar 1,048 de milioane de proprietati. Se pare ca acest ritm de disparitie nu este satisfacator pentru acesti tradatori care vor deja mai mult.

3. Dupa ce i-ai saracit pe romani si le-ai bagat in cap ca faramitarea proprietatilor ar fi marea problema a agriculturii (si nu toate celelalte), le trantesti in moalele capului o amenda pentru terenuri nelucrate din motiv de sapa de lemn, pentru a-i forta pe bietii tarani, care nu vor putea plati amenzile, sa le vanda pur si simplu pe nimic.

4. Daca vezi ca taranul roman este incapatanat si, chiar si asa, tine cu dintii de bucatica lui de pamant primita mostenire, infiintezi o BANCA FUNCIARA. Evident ca nu sut bani pentru subventii pentru utilaje, dar se vor gasi bani pentru acesta banca funciara, evident din buzunarele noastre, de la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, Fuia va cumpa cu banii nostri terenurile mici ale taranilor saraciti, le va comasa, iar apoi le va vinde “fermierilor”. In mod ciudat, nu se spune cine vor fi acesti “fermieri” si nici care sunt criteriile dupa care vor fi alesi pentru a primi aceste terenuri, cumparate, va reamintim, din banii nostri, insa putem sa banuim care este etnia acestora. Evident, ca daca nu s-au gasit bani pentru sprijinirea micilor agricultori se gasesc fonduri bugetare pentru cumpararea de ternuri.
Prin aceste masuri, Stelian Fuia, se dovedeste a fi un bun urmas al altui criminal odios, Valeriu Tabara ale carui idei se rezumau in principiu la doua: sa preia terenurile taranilor adusi la sapa de lemn si sa faca mari exploatatii, straine evident, pe care sa cultive organisme modificate genetic.
Aceste personaje, ca, de altfel, si patronii lor de afara, n-au auzit in viata lor de exploatatii mici si profitabile de familie, detinute de romani, cu culturi ecologice care sa fie vandute apoi pe pietele externe cu profit mare, in conditiile unei cereri in crestere pentru astfel de produse. Nu, viziunea acestora este alta – Romania sa devina un mare WC agricol controlat de straini, unde romanii sa fie sclavi si sa cultive organisme modificate genetic.

SOLUTIA: Evident, solutiile pe care ni le pregateste domnul Fuia nu sunt, din fericire pentru noi, ireversibile iar noul guvern legitim care va veni la conducerea tarii mai devreme sau mai tarziu trebuie sa nationalizeze imediat toate terenurile agricole si silvice instrainate ilegal pe care apoi sa le puna in loturi mici la dispozitia agricultorilor romani. Pe de alta parte, acesti neveniti, propulsati in functii inalte ale statului de puteri straine, trebuie pedepsiti exemplar pentru tradare de tara, chiar daca pentru acest lucru se impune modificarea Constitutiei si a Codului Penal.
Sursa: Bad Politics